tomaat uit de oven Caprese

Caprese, tomaat uit de oven

Ovengerechten met tomaat, wie lust dat nu niet? Deze is eenvoudig, lekker, leuk om te zien en toch nét even anders dan anders. En met maar 4.4 gram koolhydraten per portie helemaal goed. Eigenlijk zijn dat wat ons betreft de beste recepten! Immers de ingrediënten voor deze tomaat uit de oven zijn werkelijk té simpel voor woorden. Heerlijke verse basilicum, lekkere mozzarella en mooie tomaat. Herken je ze? Dat zou heel goed kunnen want het is de zeer beproefde Caprese combinatie van Italiaanse ingrediënten. Het is eigenlijk gewoon de Italiaanse vlag die op je bord ligt: Groen, wit en rood. 

Advertentie

De tomaat uit de oven op de wijze van Capri is niet alleen superlekker als Lunch maar ook geweldig als voorgerecht. In dat geval zou ik wel kleine(re) tomaatjes nemen en ze serveren met een beetje rucolasalade, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en olie. Maak de salade groter, neem er een lekkere koolhydraatarme focaccia bij en eet de tomaat uit de oven als hoofdgerecht. Kortom: multi-inzetbaar-altijd-succes gerecht. Eet smakelijk!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

tomaat uit de oven Caprese
tomaat uit de oven Caprese

Zo maak je de Caprese, tomaat uit de oven!

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

tomaat uit de oven Caprese

Caprese, tomaat uit de oven

Heerlijke ovenschotel met tomaat, wie lust dat nu niet? Deze is eenvoudig, lekker, leuk om te zien en toch nét even anders dan anders. Koolhydraatarm bijgerecht, lunch of voorgerecht.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 247.05 koolhydraten 4.4 geiwitten 12.8 gvetten 19.6 gvezels 1.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken (stevige, grote eiersnijder is handig) en maal er wat peper en zout over. Was de tomaten en snijd ze in, tot ongeveer ¾, je laat dus de onderkant vastzitten!
  • Stop tussen elke snede van de tomaat een plakje mozzarella en vervolgens lekker wat blaadjes basilicum. Zet de tomaten in een ovenvaste schaal en druppel er olie over. Let op dat die geschikt is voor hogere temperaturen (200 °C). Zie ook ons artikel over vet en hun rookpunt.
  • Bak de tomaten in de oven voor 10-15 minuten. De baktijd hangt ook af van hoe gaar je de tomaten wilt hebben en hoe dik je gesneden hebt.
  • Besprenkel tot slot vlak voor het serveren de tomaten met wat goede olijfolie. Superlekker voor- of bijgerecht!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



2 gedachten over “Caprese, tomaat uit de oven”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven