mascarpone met rood fruit

Mascarpone met rood fruit

Wij eten zeker niet dagelijks een nagerecht, want ik heb meestal gewoon voldoende aan een warme maaltijd. Daar ben ik inmiddels aan gewend geraakt.  Dus toetjes eten associeer ik met enorme verwenneritus en feest! Vanwege het kerstdiner met mijn Brabantse familie (2014: alweer lang geleden) waren er ingrediënten over. Diepvries rode vruchtenmix, een half doosje mascarpone, gehakte pistachenootjes en een hele zak verse munt! Tja, dan is het niet moeilijk om deze coupe mascarpone met rood fruit te verzinnen, toch? Eigenlijk geen geen toetje, meer een toet! De coupes zijn behoorlijk groot namelijk. Deze porties bevatten elk 4.05 gram koolhydraten.

Advertentie

Koud of warm rood fruit

Dat diepvriesfruit is trouwens best ideaal als je maar kleine porties fruit wilt eten. Je haalt er immers elke keer een paar stukjes uit en bergt de rest weer op voor later. Bij vers fruit heb ik zelf wel meer de neiging om de hele verpakking dan maar leeg te eten. Ik maakte de coupes van mascarpone met rood fruit vlak voordat we gingen eten, gewoon met het bevroren fruit. En liet vervolgens het geheel op kamertemperatuur staan. Tegen de tijd dat we aan het nagerecht toekwamen was het fruit voldoende ontdooid. Maar je zou de mascarpone toetjes ook met warm rood fruit kunnen eten. Warm daartoe het diepvries fruit dan snel even door in een steelpannetje met een drupje water.

Smul ze! Heb ik gelijk? Pure verwenneritus toch?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

mascarpone met rood fruit
mascarpone met rood fruit

Zo maak je mascarpone met rood fruit

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

mascarpone met rood fruit

Mascarpone met rood fruit

Pure verwenneritus toch dit toetje van mascarpone met rood fruit. Van tevoren maken, tegen de tijd dat je klaar bent met eten is het fruit ontdooid, of maak het fruit warm!
4.58 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Fruit ontdooien 30 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 238.05 koolhydraten 4.05 geiwitten 3.55 gvetten 22.6 gvezels 0.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verdeel het rode fruit over 2 glazen, houd een paar vruchtjes achter voor de garnering.
  • Klop de mascarpone los met zoetstof naar smaak. Verdeel het over de twee glazen. Hak pistachenootjes en bestrooi de mascarpone ermee. Maak af met een mooi topje munt.
  • Laat 30 minuten op kamertemperatuur staan om het fruit te ontdooien. Of bewaar tot gebruik in de koelkast als je vers fruit hebt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




4 gedachten over “Mascarpone met rood fruit”

  1. Ik heb er een beetje limoensap bij gedaan. Dat is me goed bevallen. Heerlijk simpel toetje! Bedankt voor het idee.

  2. Kim van zetten

    Echt super lekker! Heb het net gemaakt. Heb alleen wel de zoetstof weggelaten dan is het nog gezonder 😉 Super dit blog met koolhydraatarme recepten

    1. Dank je Kim,
      Als je van je suikerverslaving af bent kan je inderdaad de zoetstof weglaten. Maar mensen die net beginnen willen misschien toch een beetje een overgang? Mascarpone is heel zacht en romig van smaak en behoeft eigenlijk geen verdere smaaktoevoeging. Je zou ook een lekker dikke Griekse Yoghurt kunnen nemen. (Lidl heeft heel lekkere met zeer weinig khd!)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven