slarolletjes met gehakt

Bloemkool in een jasje, indrukwekkend!

Wij houden van afwisseling, vandaag hebben voor jullie een heel bijzondere en spectaculaire bloemkool in een jasje gemaakt. Bloemkool is voor velen een bekende oer-Hollandse groente. Bloemkool is van zichzelf vrij neutraal als je ‘m tenminste niet te lang doorkookt. Deze indrukwekkende bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Je kunt in principe allerlei kruiden gebruiken die je zelf lekker vindt. Als je indruk wilt maken op je gasten lukt dat vast wel met deze geweldige bloemkool. Reken met 4.25 gram koolhydraten per portie voor ons recept.

Advertentie

Indrukwekkende bloemkool in een jasje

Lees onze tips bij de bereiding, dan is het zeker niet moeilijk om te maken deze bloemkool in een jasje. Want je smeert een hele bloemkool in met een dikke yoghurtsaus en zet het gevaarte in de oven. Dus laat je niet afschrikken door de kooktijd, het staat 30-45 minuten in de oven, maar ondertussen heb jij je handen vrij. Prachtig als onderdeel van een oosters getint buffet.  Serveertips: Heerlijk met een yoghurtsausje, salade of deze gevulde slarolletjes (wraps). Ik ben sowieso dol op de veelzijdigheid van bloemkool. Je maakt in een handomdraai lekkere bloemkoolrijst voor bij je curry  bijvoorbeeld. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de bloemkool in een jasje

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

slarolletjes met gehakt

Bloemkool in een jasje

Deze bijzondere bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Lekker met gevulde slarolletjes!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
kcal 67.33 koolhydraten 4.25 geiwitten 3.5 gvetten 3.57 gvezels 2.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Jasje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in. (kleine ovens iets lager instellen!)
  • Maak de bloemkool schoon, verwijder zoveel mogelijk de stam, maar zorg wel dat de kool heel blijft. Kook water en kook de bloemkool 5 minuten voor. Spoel koud af en laat 5 minuten afkoelen in koud water, anders loopt de yoghurt er gelijk af!
  • Meng ondertussen in een kom de (dikke!) Griekse yoghurt met de andere ingrediënten voor het jasje. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
  • Droog de bloemkool af en leg 'm in de ingevette ovenschaal. Smeer de kruidenyoghurt rondom egaal over de gehele bloemkool uit. Als de yoghurt niet blijft zitten heb je te dunne yoghurt gebruikt of de bloemkool niet goed drooggemaakt.
  • Bak de bloemkool 30-45 minuten in de oven of tot hij een mooie bruine kleur heeft en beetgaar is. Prik erin met een vork, mag best een beetje stevig zijn!
  • Druppel nog wat citroensap over de bloemkool in een jasje als je wilt. Extra smullen met een sausje op basis van komkommer en yoghurt. Bijvoorbeeld deze tzatziki.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



3 gedachten over “Bloemkool in een jasje, indrukwekkend!”

  1. Bloemkool in een jasje gegeten bij de gevulde sla rolletje, top combinatie en makkelijk te maken. Heerlijk zo een jasje over de bloemkool. Zelfs mijn man heeft vond het goed te doen, terwijl hij niet zo van bloemkool houdt.

    1. Hoi Astrid,
      Hè, wat jammer nou! Het ene chilipoeder is het andere niet inderdaad. Chilipoeder wordt voornamelijk gemaakt van verpulverde gedroogde chilipeper, doorgaans van meerdere soorten. Dit kan aangevuld worden met andere specerijen als komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en zout. De meestgebruikte chili’s voor chilipoeder zijn de rode chilipeper en de cayennepeper, maar ook andere pepers kunnen worden gebruikt. Daardoor zal het ene chilipoeder pittiger smaken dan het andere. (Wikipedia) Ik zal nog een extra waarschuwing in het recept zetten. TIP: als iets te heet is kan een beetje kaneel uitkomst bieden of iets zuurs yoghurtsausje of iets dergelijks.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven