wortel koolrabisalade

Wortel koolrabisalade met mosterddressing

Deze wortel koolrabisalade is fantastisch knapperig, fris en kruidig. Ook na een paar uur of de volgende dag nog net zo lekker! Dat maakt de salade heel geschikt als meeneem-lunch of eenvoudig vakantiegerecht voor meerdere dagen. Ik maakte bij de wortel koolrabisalade een milde mosterddressing. Maar die kun je net zo pittig maken als je zelf wilt. Dat kan door te variëren met diverse mosterdsoorten. Ik gebruikte Zaanse mosterd de enige echte van -voorheen- molen de Huisman, zie onder. De salade bevat 4.9 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Vakantie verwennerij

Jammer dat de zomer in Nederland maar een paar dagen duurt, ik heb nu al heimwee naar onze fietstocht langs het Bodenmeer. Twee weken fietsen door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en onafgebroken mooi weer, geen spat regen gezien onderweg! Van dat weer waarbij je ’s morgens niet hoeft na te denken over je kleren, heerlijk vind ik dat. Elke dag uitgebreid lunchen onderweg, zoals jullie weten ben ik dol op salades. Ook, of misschien wel juíst als ik ze niet zelf heb gemaakt. Meestal past een salade prima in een koolhydraatarme leefstijl. Enige nadeel is dat ze er vaak een enorme berg dressing overheen gooien, je eet dan eigenlijk dressing met salade, zonde! Persoonlijk doseer ik de dressing liever zelf, of meng er -als kok- matig iets door en geef de rest er los bij. Dat behoeft dus nog wel enige opvoeding.

Vorstelijk smullen

Dat een voortreffelijke salade helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn bewijst deze simpele wortel koolrabisalade wel. Maar als je zo’n eenvoudig gerecht wilt maken is het wel belangrijk dat je de beste ingrediënten selecteert. Met slechts vier ingrediënten: wortel, koolrabi, bleekselderij, een stukje bosui en een dressing zit je dan zomaar vorstelijk te smullen. Maak gerust een dubbele portie, want de salade is de volgende dag nog net zo lekker knapperig. Ik heb dus 2 keer intens genoten van deze wortel koolrabisalade. Serveer de dressing er apart bij, zodat iedereen dat er naar eigen smaak en behoefte overheen kan gooien!

Zaanse Mosterd van molen de Huisman

Als inwoner van Zaandam ben ik fan van de echte Zaanse mosterd. In de Zaanstreek stonden ooit honderden molens: houtzaagmolens, oliemolens, verfmolens, specerijenmolens, enzovoort. De Zaanstreek was daarmee het eerste industriegebied van Europa. Ook op het ZaanEiland, waar ik woon(de!), stonden in de vorige eeuw nog molens. Leuk idee vind ik dat.

Etiket

Inmiddels zijn in de Zaanstreek de meeste molens allang verdwenen, enkele zijn bewaard en verhuisd naar de Zaanse Schans in Zaandijk. Eén van deze molens is De Huisman, van de echte Zaanse mosterd. Ik fiets er zeer regelmatig langs en de Huisman vind ik wel een van de mooiste molens op de Zaanse Schans. Tegenwoordig is de molen ingericht als specerijenmolen. De Zaanse mosterd wordt nu gefabriceerd in Wormerveer. Maar molen De Huisman siert nog steeds het etiket!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de knapperige wortel koolrabisalade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Wortel koolrabisalade met mosterddressing

Deze wortel koolrabisalade is ook de volgende dag nog net zo lekker! Vandaar dat de salade ook heel geschikt als meeneem-lunch of eenvoudig vakantiegerecht voor meerdere dagen.
4.80 van 5 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 61
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 70.52 koolhydraten 4.9 geiwitten 2.23 gvetten 3.77 gvezels 3.97 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil koolrabi en de wortel met een dunschiller en snijd ze beide julienne (dunne lucifertjes). Snijd de bleekselderij in elleboogjes. Snijd de bosui in ringen. meng alles in een saladeschaal.

Dressing

  • Klop de mayonaise met Griekse yoghurt, mosterd, citroensap en dille. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveren

  • Bestrooi de salade voor het serveren met wat platte peterselie. Geef de dressing er los bij.

Voedzamer?

  • Gezonde (extra) vetten voeg je toe door er een handje gehakte noten of pitten over te strooien.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



2 gedachten over “Wortel koolrabisalade met mosterddressing”

  1. Ik ben al aan het voorbereiden geweest. In je eentje in 1x een hele koolrabi en een dikke winterwortel eten.. Dat lukt me niet. Met de spiraalsnijder gesneden, snel en makkelijk. Vandaag lunch salade van koolrabi: de Waldorfsalade. Ook heel lekker! Morgen deze salade. Denk dat ik er blokjes gerookte kip in doe. Dat wordt weer smullen!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven