gevulde avocado met rivierkreeftjes

Gevulde avocado met rivierkreeftjes

Oh gessie wat lekker! Hier word ik nou heel erg gelukkig van. Misschien zou deze gevulde avocado met rivierkreeftjes wel het ultieme ‘hoe leer ik avocado eten’ – recept kunnen zijn. De komkommer dringt namelijk de typische avocadostructuur en -smaak wat naar achter. En door de toevoeging van de rivierkreeftjes krijgt het een lekkere bite. Het ziet er bovendien feestelijk uit en staat in een handomdraai op tafel! Als je de vulling vooraf wilt maken, doe er dan wel voldoende citroensap in om verkleuren van de avocado tegen te gaan. Of doe de avocado er op het laatst pas door. Al met al bevat deze gevulde avocado 2 gram koolhydraten per helft, eet er dus gerust twee als je wilt!

Advertentie

Paasbrunch?

De dille en citroen maken het extra fris. Heerlijk als voorjaarsgerechtje en uitermate geschikt als onderdeel van een uitgebreide Paasbrunch. Nu is het niet zo dat je dit alleen maar met Pasen mag eten hoor!  Als bijgerecht of voorgerecht als lunch kan het ook. Immers, je past eenvoudig de hoeveelheid en/of de vulling aan. Voeg bijvoorbeeld stukjes tomaat of fijngesneden radijs toe, of meer komkommer en/of meer rivierkreeftjes. In plaats van de rivierkreeftjes zou je, ter afwisseling, ook eens kip, gerookte forel of gerookte zalm kunnen nemen. Al met al weer een gerecht waar je lekker mee kunt variëren.

Avocado halveren

Hoe doe je dat handig? Snijd met een mesje de avocado helemaal rondom. Begin vanaf de bovenkant (steelaanzet) en snijd helemaal langs de pit rondom. Draai dan de twee helften ten opzichte van elkaar los. Je hebt nu een helft met en een helft zonder pit. De helft met pit kun je prima een tijdje koel bewaren als je de pit erin laat zitten! Om de pit te verwijderen gebruik ik een koksmes. Pas op als je dit voor het eerst doet! Je legt de helft met pit op je werkblad en ‘tikt’ voorzichtig maar wel met enige kracht het scherpe mes in de avocadopit. Vervolgens leg je de avocado in je hand en draai je het mes, waardoor de pit loskomt. De eerste keer is dit een beetje griezelig, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, dan is het een heel stoer uitziend klusje.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde avocado met rivierkreeftjes
gevulde avocado met rivierkreeftjes

Zo maak je de gevulde avocado met rivierkreeftjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gevulde avocado met rivierkreeftjes

Gevulde avocado met rivierkreeftjes

De gevulde avocado met rivierkreeftjes zou zomaar het ultieme ‘hoe leer ik avocado eten’ – recept kunnen zijn. Feestelijk en bovendien in een handomdraai op tafel. Met de nodige variatietips!
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per halve 
kcal 171.3 koolhydraten 2 geiwitten 5.9 gvetten 14.3 gvezels 2.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 halve avocado’s

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadjes met een lepeltje en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes en hak de dille fijn. Meng dit met de komkommerstukjes, mayonaise en citroensap.
  • Spoel de avocado's even af en verwijder het stickertje. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Bewaar de schil als bakje voor het serveren.
  • Schep de stukjes avocado losjes door het komkommermengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over de avocadoschillen en schik er een lekkere lading rivierkreeftjes op. Garneer tot slot met peterselie.
  • Hmm! Was je nou op dieet, zei je? Grapjas!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



8 gedachten over “Gevulde avocado met rivierkreeftjes”

  1. Erg lekker, de eerste keer dat ik avocado heb gegeten 🙂 ik had garnalen ipv rivier kreeftjes, ook lekker.

  2. Heerlijk recept! Ik had geen citroensap dus ik heb limoen gebruikt. Ook heerlijk!

  3. Goedemorgen Anna-Karina,
    Ben nu 18 kg afgevallen met het koolhydraat dieet.
    Hoop er nog 10 kilo kwijt te raken.
    Dank je wel voor al deze lekkere recepten.
    Groetjes Jenny.

  4. Lily Van Bergen

    Een (h)eerlijk gerechtje, en het oogt ook heel mooi. Heel lekker en voedzaam.

  5. Een tip voor andere fans van deze site; regelmatig zie ik de vraag voorbij komen wie, wat en waar ‘romige kokoscrème. Voor mij was het ook een zoektocht, maar ik heb een erg goede gevonden ‘AMAIZIN organic’. Ik kocht hem bij de biologische winkel. Het is er in blik, nog niet geprobeerd en ook in santen. Dat heb ik vandaag gebruikt en hij is echt AMAIZING. Lekker romig. Dus voor wie nog op zoek is, kijk eens bij de bio winkel, wie weet…..

  6. Het is een heerlijk recept, eerlijk gezegd al jaren oud. Wij aten het voor het eerst 35 jaar geleden in West Afrika waar we woonden. Sindsdien maak ik het regelmatig bij buffet of voorgerecht, soms met scheutje droge sherry erin. Ik gebruik garnalen, iedere soort kan, maar de kleine Nederlandse zijn het lekkerst! Ik gebruikt geen komkommer, die maakt de smaak toch wat waterig en je hebt meer dan voldoende vulling als je alleen de avocadoblokjes gebruikt + wat doorgesneden garnalen of kreeftjes.
    Vriendelijke groet,
    Marryon

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven