gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons met kruiden dan in de oven tegen de tijd dat je ze wilt serveren. Ideaal! Gevulde champignons zijn er in soorten en maten, de vulling bepaalt uiteraard de uiteindelijke smaak. De meest basale vulling is een simpele kruidenroomkaas uit een pakje. Best aardig, daar niet van en erg goedkoop! Maar waarom niet even net wat meer aandacht besteden aan een voedzame, verse groentevulling en een handje verse kruiden? Als je dat doet heb je echt wat lekker met slechts 0.7 gram koolhydraten per champignonnetje.

Advertentie

Kookboek en nieuwe recepten

Dit recept voor gevulde champignons lag al een een heel tijdje te wachten op uitvoering, maar ik kwam er steeds maar niet aan toe. Ik ben momenteel (maart 2017) namelijk ongelooflijk druk met de allerlaatste loodjes van ons 1e kookboek. Wel echt heel leuk allemaal, maar daarnaast heb ik even geen tijd om ook nog te koken voor de website en het recept uit te werken. Dus ik vond het helemaal niet erg toen mijn heer Hans opeens dit recept aan het uitvoeren was! De lieverd. Voor de gevulde champignons gebruikte hij niet te kleine kastanjechampignons. Die smaken nu eenmaal veel lekkerder dan de gewone witte en door de grootte kan er meer lekkere vulling in. Voor de vulling bedacht ik ooit iets simpels: een uitje, courgette, noten en lekker verse kruiden.

Kringloopwinkel

Dat vrolijke kleurrijke bordje kocht ik een tijdje terug bij kringloopwinkel Het Goed in Zaandam. Ik gaf  toch zeker wel €7,65 uit aan een paar leuke schaaltjes, dit bordje én 20 verschillende vorken, messen en lepels! Kan ik weer een tijdje mee vooruit. Ik heb de laatste jaren een mooi excuus om altijd ‘leuke dingen voor de website’ te mogen scoren. Als ik dingen niet meer gebruik dan lever ik het aan de achterkant van de kringloop weer in en koop aan de voorkant voor een paar eurocent gewoon weer wat ‘nieuws’. Dat werkt prima!

Maaltijdgang

Soms vind ik het lastig om gerechten in te delen. Typeer je deze gevulde champignons nou als borrelhapje of tapas, als lunch of voorgerecht?  Het hangt er vaak maar net van af wat je er verder bij eet en hoe groot je de portie maakt. Wij aten deze gevulde champignons met kruiden als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Een handje sla op een bordje en afhankelijk van wat je erbij hebt drie of meer champignons erop, heerlijk. Voor mij zijn de gevulde champignons met kruiden koolhydraatarme snoepjes, echt heerlijk!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde champignons met kruiden
gevulde champignons met kruiden

Zo maak je deze gevulde champignons met kruiden

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons zijn het perfecte borrelhapje. Vul ze met een gezonde, verse groentevulling die je op smaak brengt met een handje verse kruiden.
5 van 3 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 173
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 48.24 koolhydraten 0.7 geiwitten 1.8 gvetten 4.14 gvezels 0.83 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Borstel de de champignons schoon, draai de steeltjes eruit. Laat de hoeden heel en hak de steeltjes fijn.
  • Snipper de ui en bak die in 1-2 minuten in olie glazig. Snijd de courgette in kleine stukjes en voeg samen met de fijngehakte steeltjes champignon toe aan de ui. Pers een teentje knoflook erboven uit. Laat alles 5 minuten stoven op matig vuur. Roer af en toe om.
  • Hak ondertussen de noten, peterselie en rucola. Haal de pan van het vuur en roer de gehakte noten, peterselie en rucola erdoor. Voeg amandelmeel toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep dit groentemengsel in de champignonhoedjes en druk de vulling aan. Leg alle hoedjes in de ovenschaal en rasp er kaas over. Of neem edelgistvlokken in plaats van kaas als het zuivelvrij moet zijn. (tot hier voor te bereiden)

Afbakken

  • Bak ze 15 minuten of tot de champignons zacht zijn en de kaas begint te kleuren.

Erbij

  • Leg een handje gemengde sla op een bordje en serveer de champignons warm. Heerlijk kruidig en sappig!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



9 gedachten over “Gevulde champignons met kruiden”

  1. De gevulde champignons waren heerlijk. Wel zal ik volgende keer de champignons eerst even een paar minuutjes koken.

  2. Hoi!
    Ik heb na een tijdje weer de inspiratie gevonden en bevalt prima!
    De witte koolsalade gemaakt in een woord “hmmmmm”ook prima lunch en vanavond de champignons en ook dit weer in 1 woord “heeeerlijk”
    Kijk uit naar het volgende recept!

  3. Rita van der Horst

    Inderdaad heel leuk, ziet er ook uit om aan te beginnen. volgende week komt deze aan de beurt.
    (heerlijk he rondstruinen in zo’n kringloopgebeuren)

    1. Jazeker! Mijn heer Hans zoekt vrijwel dagelijks naar muziek in kringloopwinkels. We hebben sinds 2007 zelfs een website met (bijna) alle kringloopwinkels in Nederland! Maar daar heb ik het afgelopen half jaar echt geen tijd meer voor om die bij te houden. Ik ga het domein binnenkort maar eens te koop zetten! zie http://www.kringloop-info.nl

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven