witte koolsalade met munt, salade in een kommetje met stokjes

Witte koolsalade met munt

Deze simpel klaar te maken witte koolsalade met munt is fris en pittig tegelijk, echt geweldig lekker. De salade bevat met deze ingrediënten 5.25 gram koolhydraten per portie. Zelf ben ik dol op alles wat neigt naar curry’s, sushi én alle lekkere dingen die je erbij eet. Ruim vertaald: Aziatisch. Ik kwam op het idee door een salade die ik vorige week in Utrecht heb gegeten bij LE:EN. Geweldige locatie trouwens, daar kun je kleine gerechtjes eten die je samen kunt delen. Een soort tapas, maar dan anders. De gerechtjes komen uit allerlei verschillende Aziatische landen als Japan, Thailand, China, Vietnam, India, Indonesië, Korea, sri Lanka, enz.

Advertentie

Speedlunch met leasedochter

Mijn  1e kookboek bracht ik voor de aller- allerlaatste correcties naar Utrecht. Logisch om dat ritje te combineren met een bezoekje aan mijn jongste leasedochter. Inderdaad de zus van die andere, van de puntpaprika. Haar werk is namelijk onlangs verhuisd naar een pracht locatie in Utrecht. “Kina je moet echt komen kijken, ik zit bovenin de watertoren en kijk zo over de hele stad”! Dat doet Kina graag natuurlijk. Want aangezien de watertoren in mijn eigen oude wijk staat had ik daar totaal geen bezwaar tegen. Inderdaad een werkplek om je vingers bij af te likken! Zij wilde nog wel de laatste ontwikkelingen horen van het ‘kookboekenfront’, dus hebben we er een lunch erachteraan geplakt bij LE:EN.

We bestelden sushi, een frisse witte koolsalade en een lamscurry. Drinken? Sloten muntthee, graag! Onze ontmoetingen hebben normaal gesproken het meest weg van het Tv-programma “24 uur met… ” Eén lange praatsessie over ‘het leven’ met gezellig eten en een potje logeren. Wel even wennen dus zo’n speedlunch, ook dat is prima gelukt!

Welke gang?

Deze heerlijke, witte koolsalade met munt is dus geïnspireerd op de versie die we daar met veel smaak verorberd hebben. Die munt, yoghurt en limoen in deze koolsalade vormen een mooi trio en peppen de ietsje ‘muffige’ kool helemaal op. Maak de salade bij voorkeur een paar uur of zelfs een dag van te voren zodat de smaken met elkaar kunnen trouwen, dat is echt de moeite waard! Bovendien is het makkelijk als dat al klaar staat. En als welke gang serveer je zoiets? De koolsalade is niet alleen lekker als lunch, maar ook uitstekend als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een lekkere kipcurry.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

witte koolsalade met munt, salade in een kommetje met stokjes
witte koolsalade met munt, de schaal salade

Zo maak je deze witte koolsalade met munt

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


witte koolsalade met munt, salade in een kommetje met stokjes

Witte koolsalade met munt

De verse munt, Griekse yoghurt en limoen in deze witte koolsalade vormen een mooi trio en peppen de ietsje ‘muffige’ kool helemaal op.
5 van 2 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 81
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 84.15 koolhydraten 5.25 geiwitten 3 gvetten 5 gvezels 3.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schaaf de witte kool dun, een mandoline is hiervoor zeer geschikt.
  • Meng Griekse yoghurt met mayonaise, limoensap, fijngesneden verse munt en rode peper. Proef en breng op smaak met kerrie, gemberpoeder, zout en peper. Schep de dressing door de witte kool. (Nog lekkerder als je de slade 2 uur koel wegzet)
  • Schep vlak voor het serveren de witte koolsalade door. Proef of het goed op smaak is. Bestrooi met (zwart) sesamzaad en serveer.

Oeps

  • Ik had geraspte rode wortel 10 minuten op 180 graden in de AirFryer gedaan. Op zich echt heel lekker crunchy, maar raar (vies) van kleur, dus die heb ik niet op de hoofdfoto gezet…
    witte koolsalade met munt, wortel gefrituurd op een mooi bordje

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



7 gedachten over “Witte koolsalade met munt”

  1. Joke Broekhuizen

    Lekker recept! Ik heb wel olijfolie aan de dressing toegevoegd om deze wat smeuïger te maken. Deze dressing is goed toe te passen in allerlei salades .

  2. Hallo Anna-Karina,

    Ik heb je kookboek al besteld en ook voor m’n schoondochter. Jammer dat het nog zo lang duurt! Het liefst wil je dat zo snel mogelijk inkijken! Bekijk altijd je recepten en maak er kopieën van die ik wil proberen. Dus hier ga maar gewoon mee door!
    Soms met een aanpassing voor eigen smaak! Maar wel koolh. arm hoor!

    Hartelijke groet,
    Nel.

    1. Wat leuk en bedankt voor je -dubbele- bestelling! Ja ik ben zelf net zo nieuwsgierig naar het uiteindelijke boek als jullie iedereen. Ik weet natuurlijk wel hoe het eruit gaat zien en wat er instaat, maar toch tot nu toe alleen maar op A4-tjes uit mijn printer, da’s toch wat anders dan echt gebonden in een boek!
      Ik ben enorm voorstander van lekker je eigen draai geven aan de recepten, want ieders smaak is anders tenslotte.

  3. Rita van der Horst

    Nog even een vraagje Anna-Karina bij het verhaal over de andere leasedochter heb je gewokte courgetti bij de prachtig gevulde paprika liggen wat ziet dat er mooi uit, bij mij is het altijd een grote natte boel dus eet ik het niet meer, wil je zo lief zijn om stap voor stap mij te vertellen hoe je zoiets moois op je bord krijgt? mijn dank zou groot zijn!

    1. Oh het is vrij simpel, geen zout erop (!!!) en ultrakort wokken of in een koekenpan. Op hoog vuur en blijven scheppen, ik gebruik altijd twee houten spatels om het in beweging te houden. (ong. 1 minuut!) Het leuke van courgette is dat je het ook prima rauw kunt eten, dus die bite vind ik wel lekker. Te lang bakken maakt dat de courgette gelijk al het vocht loslaat. Omdat ik wel echt van warm eten houd, serveer ik het vaak in een kom, dan koelt het minder snel af. Sommige mensen warmen de rauwe slierten gewoon in een saus, dat kan ook.

    1. Hoi Rita! Ik kom oorspronkelijk uit Zeist, ben rond mijn 22e naar Utrecht verhuisd en heb daar op diverse adressen gewoond tot 2002. Toen leerde ik mijn heer Hans kennen en na 10 dagen ben ik bij hem in Amsterdam ingetrokken. Nu wonen we alweer 11 jaar -met zeer veel plezier- in Zaandam!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven