Koolhydraatarme gevulde courgette

Wij aten de koolhydraatarme gevulde courgette samen met pompoen uit de oven* dus hadden we aan een halve courgette per persoon echt meer dan genoeg, beetje teveel zelfs. De gevulde courgette is zeer geschikt als koolhydraatarm hoofdgerecht en laat zich makkelijk combineren met bijvoorbeeld een salade of een stukje vis. Het gerecht is ook heel goed vooraf klaar te maken, rasp dan wel de kaas erover vlak voor je het de oven inschuift. Per helft bevat het gerecht in deze vorm 5.6 gram koolhydraten. Met de geroosterde pompoen erbij (+ 3.27 g khd) is het net geen 9 gram koolhydraten in totaal. 

Advertentie

Varieer

In principe is elke vulling voor zo’n koolhydraatarme gevulde courgette geschikt, bak een uitje en wat knoflook en ongeveer 50-100 gram groente of gemengde (wok)groente ook prima. Maak er naar eigen smaak en zin van de dag een lekker geheel van. De ene keer heb je misschien meer zin in pittig oosters met sambal en paksoi. De volgende keer maak je liever iets met (vega) kip, kerrie, gember en veel knoflook. Of toch liever Italiaans met veel tomaat en Italiaanse kruiden? Hoe dan ook vul de courgette met je eigen favoriet, kaas erop en hup de oven in. Vleeseters doen er nog gehakt of stukjes kip door of je neemt vega gehakt of zelfs vis kan. Als je wilt kun je echt elke dag iets anders eten. Gebruik je fantasie. TIP: Deze is ook lekker: courgette gevuld met wortelpeterselie.

Tegelijk in de oven

* Dat is heel handig bij een heteluchtoven, daar kan je makkelijk twee dingen tegelijkertijd in klaarmaken. De pompoen in stukken op de braadslee onderop en de courgettes in het midden op het rooster in een ovenschaal.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde courgette

Zo maak je de gevulde courgette met paprika

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

gevulde courgette

Koolhydraatarme gevulde courgette

De koolhydraatarm gevulde courgette laat zich makkelijk combineren met bijvoorbeeld een salade of vis.Makkelijk vooraf klaar te maken, ideaal voor als je weinig tijd hebt.
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 216.9 koolhydraten 5.6 geiwitten 15.45 gvetten 14.35 gvezels 2.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de hetelucht voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.

Uithollen

  • Was de courgette grondig en snijd overlangs doormidden. Hol de courgette verder uit zodat er een rand van ongeveer 0,5 – 1 cm rondom blijft. Leg de helften in de ovenschaal.

Bakken

  • Snipper het sjalotje en snijd de paprika blokjes. Bak het sjalotje samen met de kerrie even aan in wat olijfolie en voeg daar de paprika stukjes bij. Bak 3 minuten schep af en toe om. Snij het uitgesneden courgette vruchtvlees in blokjes en voeg dat toe aan het ui-paprika mengsel.
  • Snijd de feta in blokjes en voeg samen met de ricotta toe, schep om en laat de ricotta smelten. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Oven

  • Schep de vulling in de courgetteholtes en rasp er kaas over. Bak de gevulde courgette in de oven in 25 minuten gaar.
  • Deze gevulde courgette met paprika smaakt heerlijk bij vis!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




20 gedachten over “Koolhydraatarme gevulde courgette”

  1. Daarnet gemaakt. Lekker! Voor het uithollen gebruikte ik een appelboor die al lang vergeten onderin de keukenla lag. Werkt fantastisch. En ik verving een deel van de kaas door geraspte oude kaas. Misschien dat ik de volgende keer wat gehakte noten aan de vulling toevoeg, voor wat extra ‘bite’.

  2. Een lekker recept, makkelijk te bereiden en de oven doet het werk!
    Ik heb het gecombineerd met de pompoen uit de oven, ik vond de zoete combinatie met de courgette niet mijn smaak. De kruidenolie Bij de pompoen daarentegen was wel Heel erg lekker! Bedankt weer!

  3. Goedemiddag,
    Ik heb uw recept gemaakt, het was superlekker!!!!
    Dit ga ik vaker maken dat weet ik zeker…Dank u wel hoor!

  4. Vandaag voor het eerst een recept van u uitgeprobeerd. Moet eerlijk zeggen dat ik het heerlijk vond. Ik had alleen geen ricotta maar cottage cheese gedaan. Zag bij de reacties hieronder alweer vele variaties. Dus u begrijpt dat dit voor herhaling vatbaar is. Dank u wel!

  5. Wordt het saai als ik je weer laat weten dat we wederom zò lekker hebben gegeten? Er lag nog mozzarella in de koelkast die op moest, dus de geraspte kaas hierdoor vervangen. Echt zo’n recept waar je eindeloos mee kunt varieren.  BEDANKT.

  6. Vanmiddag de gevulde courgette gemaakt, had er nog anderhalf ons gehakt in gedaan en 2 teentjes knoflook. Erg lekker die ga ik vaker maken.

    1. Klinkt ook goed! Courgette is eigenlijk een heel makkelijke neutrale groente, je stopt er gewoon in wat je in je koelkast hebt liggen> Iets van vlees/vega/kip erin en wat kaas erop als je wilt en voilá je hebt weer een heerlijk gezond maaltje! Koken hoeft echt niet moeilijk te zijn, wel lekker!

  7. Dat was een echte surprise, zo heerlijk!

    Bedankt voor je heerlijke recepten.

    Morganne

  8. Wauw wat heb ik vanavond heerlijk gegeten! De gevulde courgette is een blijvertje! Bedankt voor het recept.

  9. Erg lekker weer! Onverwachts lekker, omdat het zo simpel is. Ik heb wel weer een aantal dingen veranderd 🙂
    Geen ricotta in huis dus enkele lepels magere kwark gebruikt, geen feta maar wel halloumi. Superlekker!
    Je hebt een superleuke site (tot nu toe) alleen maar lekkere receptjes. Volgende op mijn lijst is een broodachtige.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven