Koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes

Neem deze koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes eens als warm ontbijt voor de nodige afwisseling. Een lekker gezond koolhydraatarm begin van de dag. Ze bevatten slechts 0,5 gram koolhydraten per stuk en verzadigen prima. Een goed verzadigend ontbijt voorkomt snaailust later op de dag. Neem vier of vijf van die overheerlijke pannenkoekjes per portie, de rest vries je in. Ze zijn ook perfect als gebakje bij een kopje koffie of thee, schep dan wat slagroom tussen twee pannenkoekjes. Of heb je toch liever een hartiger pannenkoekje?

Advertentie

Speculaaspannenkoekjes met…

Ik eet de koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes met wat half geslagen slagroom, maar dat kan evengoed andere zuivel zijn, Griekse yoghurt of kokosyoghurt. Ook lekker met wat rood fruit, zoals een paar blauwe bessen bij of een handje aardbeien. Ook heerlijk met een suikervrije siroop naar keuze. Je kunt de speculaaspannenkoekjes ook koud eten, ze zijn uitstekend in je lunchtrommel mee te nemen als lekker tussendoortje of om te beleggen tijdens de lunch. Goedemorgen en een heel mooie dag gewenst!

Zoetstof voor de koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes 

In deze koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes gebruik je een 0 khd zoetstof. Zoiets als Steviala ery-bronze of Greensweet brown, beide prima. De speculaas pannenkoekjes bevatten daardoor maar heel weinig koolhydraten. Als je na de afvalfase wellicht toe bent aan koolhydraatbeperkt eten kun je de de pannenkoekjes met banaan zoeten in plaats van met zoetstof.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes

Zo maak je de koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes

Lekker voor een uitgebreid weekend ontbijt of tussendoortje. Overheerlijke koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes zorgen voor de nodige afwisseling. Een gezond koolhydraatarm begin van de dag!
4.89 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 59.39 koolhydraten 0.5 geiwitten 1.5 gvetten 5.54 gvezels 0.87 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Gebruik, zeker bij bakrecepten, altijd maatschepjes en een goede weegschaal.
  • Klop de eieren schuimig met kokosmelk en een snufje zout.
  • Meng kokosmeel, zoetstof (Ery Bronze), bakpoeder en speculaaskruiden door elkaar.
  • Meng de droge delen met het eimengsel tot een stevig beslag. Voeg vocht of meel toe om de gewenste dikte te krijgen. Proef of het zoet genoeg is.
  • Schep 4-5 bergjes in een ingevette koekenpan en bak de pannenkoeken 2-3 minuten op matig vuur. Draai ze om als ze daar stevig genoeg voor zijn en de onderkant begint te bruinen.
  • Bestrooi de koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes met een snuf kaneel en wat icing (suikervrije poedersuiker) en neem er een dot slagroom zonder suiker bij.
  • Een hele goede morgen gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




29 gedachten over “Koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes”

  1. Goedemiddag ik wil graag weten of ik hierin ook een Ei ook kan vervangen door lijnzaad?
    Ik heb haast geen eieren meer en wil ze morgenochtend als ontbijt dank je Francisca

  2. Vandaag gemaakt. In 1 woord : heerlijk !! Ook de buurvrouw is om. Dit is een blijvertje. Dank je voor het recept.

  3. Ik reageer slecht op kokosproducten. Kan ik dit 1 op 1 vervangen door bijv amandelmelk en amandelmeel? Of beter de kokoscream vervangen door ongeklopte slagroom?

  4. Ik heb een klein beetje slagroom toegevoegd (ongeklopt), om het beslag iets dunner te maken. Ik ben nl tot de conclusie gekomen dat ik producten met kokos en/of amandelmeel toch wel wat droog vind. Ik heb de rest van het beslag in een afgesloten bak in de koelkast bewaard en de volgende dag gebruikt. Klein beetje vocht toe voegen, goed roeren en bakken. Ik vind de speculaaskruiden erin echt lekker!

  5. Heb ze net gegeten waren heel lekker, maak ze echt wel vaker. Dank je wel voor het recept!

  6. Het is hier 1x in de week pannenkoekavond. Om te proberen heb ik van dit (hele!) beslag 3 pannenkoeken voor mezelf gebakken. Inclusief halve banaan. Grote pannenkoekjes dus. En terwijl de rest van het gezin meergranenpannenkoeken at, nam ik deze. Wat zijn ze heerlijk! Manlief ook laten proeven, maar die vond de koekkruiden erdoor niets. Misschien voor hem zonder maken. Zelf vond ik het wel lekker en heb er ook verder helemaal niets opgedaan. Gewoon zo gegeten. Mijn streven is trouwens overdag koolhydraatarm eten, ’s avonds beperkt. Het is wel zo bij deze pannenkoeken dat ik het idee had verschrikkelijk aan het snoepen te zijn. Misschien omdat ze zo heerlijk waren.

  7. Ik ben benieuwd naar die suikervrije stroop maar als ik niet weet hoe t smaakt is het een dure aankoop ☺

    1. de siroop heb ik gisteren gekregen en is wel echt zoet, maar zit geen rare nasmaak aan, en smaakt echt naar “gewone” karamelsaus

  8. Mascha heemskerk

    Gisteren de speculaas pannenkoekjes gemaakt, waren voor mijn ontbijt vanmorgen. Een beetje roomboter op gedaan. Lekker!

  9. Goedemorgen,

    Ik ga straks deze pannenkoekjes maken, maar voor hoeveel personen is dit recept? Ik hoef toch niet alle 13 pannenkoekjes op te eten??
    Groetjes,
    Inge

    1. In mijn tekst staat “Neem er 4, de rest vries je in”… Maar 2 of 6 mag misschien ook wel van jezelf? Hangt er ook vanaf hoe het past binnen je dagtotaal en hoeveel trek je hebt. Hoe dan ook: Eet smakelijk!!

  10. Hoi, het ziet er heerlijk uit met die slagroom! Ik zie bij de beschrijving van kokoscream dat je santen gebruikt, omdat dit langer houdbaar is dan kokosmelk. Zelf  vries ik de overgebleven kokosmelk (uit een blik of pakje) in. De overgebleven kokosmelk (eerst goed doorroeren) doe ik in zo’n ijsklontjesbak, heb ik meteen dosering voor de volgende keer.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven