Witlofsalade schuitjes met kipstukjes

Jemig, ik dacht toch echt eerlijk waar dat ik deze verrukkelijke, koolhydraatarme witlofsalade schuitjes allang aan jullie verklapt had! De enige witlofsalade die ik kon vinden op mijn eigen blog was de witlofsalade van de asperges met guacamole en de witlof appelsalade. Die zijn allebei ook heerlijk en moet je zeker ook eens maken. Deze witlofsalade is licht zoet en vrij subtiel van smaak, mede door de kipstukjes die ik alleen kruidde met wat kerrie. Al met al bevat het 2.25 gram koolhydraten per portie zoals afgebeeld.

Advertentie

Saladeschuitjes?

Nee, je hoeft de witlofsalade natuurlijk niet perse in zo’n schuitjes te doen. Het kan ook allemaal gesneden door elkaar en dan op een bord. Maar ik zal jullie wat verklappen. Omdat ik er ontzettend van hou om met mijn handen te eten, maak ik schuitjes! De witlofsalade schuitjes eet je dan gewoon uit de hand. Wel even een kunstje om zonder te knoeien te eten. Ik kan jullie melden, dat is niet helemaal gelukt, zeg maar gerust: helemaal niet gelukt! Ach, daarna nog een keer mijn handen gewassen. Heb ik toch weer een boel gratis lol gehad. Mijn advies: geef er toch maar een bestekje bij.

Avocado en witlof

Als het aan mij ligt eet ik elke dag een avocado. Gewoon zo uitlepelen met een drupje olie en wat peper erover. Daar word ik heel erg gelukkig van. Echt! Maar ik wil ook andere voedingsstoffen binnenkrijgen dus combineer ik de avocado regelmatig met andere ingrediënten. Tegenover de knapperige witlof zorgt de zachte en romige avocado voor een heerlijk mondgevoel. Deze lichte salade kun je uitstekend als voorgerechtje serveren, dan zou ik een iets kleinere portie nemen.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

witlofsalade schuitjes met kipstukjes
witlofsalade schuitjes met kipstukjes
witlofsalade schuitjes met kipstukjes

Zo maak je deze witlofsalade in schuitjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


witlofsalade schuitjes met kipstukjes

Witlofsalade schuitjes met kipstukjes

Tegenover de knapperige witlof zorgt de zachte en romige avocado voor een heerlijk mondgevoel. Deze witlofsalade is lekker licht en vrij subtiel van smaak.
4.34 van 3 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 69
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 413.9 koolhydraten 2.25 geiwitten 21.05 gvetten 33.9 gvezels 7.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Pel en snijd ze in partjes.
  • Bak ondertussen de kip (in stukjes) met een snuf kerrie in wat olie gaar.
  • Haal 6 stevige blaadjes van de witlofstronkjes. Halveer de stronkjes en snijd in dunne reepjes. Snijd de helft van het vruchtvlees van de avocado in blokjes en de andere helft in plakjes.

Salade en dressing mengen

  • Meng in een saladeschaal de walnootolie met citroensap en een drupje zoetstof. Schep de kipstukjes, witlofreepjes en avocado-blokjes erdoor. Proef en breng de witlofsalade op smaak met peper en zout.

Serveren

  • Schep de salade in de 6 witlofblaadjes en verdeel ze over bordjes. Garneer de witlofschuitjes met plakjes avocado en partjes ei en maal er tot slot nog wat peper over.
  • Met of zonder bestek? In beide gevallen eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



15 gedachten over “Witlofsalade schuitjes met kipstukjes”

  1. Vanmiddag dit recept gemaakt. Zoonlief ook een schuitje gegeten en hij vond het ook heerlijk. Morgenavond maken we een hapjes tafel om oud en nieuw te vieren. Deze schuitjes zijn zo snel gemaakt dus die gaan we dan ook maken. Weer erg bedankt!

  2. Oh het is een heerlijke salade. Het ziet er feestelijk uit .wij eten het regelmatig ook geweldig als voorgerecht bij een diner.

  3. Oh, dit lijkt me heerlijk! Ik ben verzot op avocados, kip en op witlof. Win-win-win dus. Komt zeker deze week op tafel. Dank je wel!

  4. geertje van leeuwen-blom

    Ik ben nu bezig vanaf 1 juni 2016 en 30 kilo afgevallen met al jouw heerlijke recepten.
    Er is er nog geen een geweest die ik niet lekker vond.
    Een dikke pluim voor jou en al het werk wat je verricht mijn complimenten.
    Ook deze witlof/kipschuitjes waren weer overheerlijk een echte aanrader.

  5. Dat komt mooi uit: heb alles in huis! En doordat ik de mail zo lekker vroeg kreeg, kon ik de kip alvast uit de vriezer halen en het ei koken! Dank je wel. Dat wordt weer gezond smullen!

  6. Lijkt me een heerlijk recept, alleen de klik met de walnotenolie brengt niets op geeft geen info
    dank je wel voor het recept ga het zeker maken.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven