hartige cakepops gevuld

Hartige cakepops met geitenkaas en bieslook

Online had ik een stel leuke keukendingetjes besteld, ik voelde me gelijk jarig! Half uurtje over, dat was precies genoeg tijd voor deze spontane gevulde hartige cakepops met geitenkaas en bieslook. Ze bevatten nauwelijks koolhydraten, slechts 0.2 gram koolhydraten per stuk. Al was het de eerste keer dat ik cakepops maakte, ze zijn prima gelukt. Mijn aankopen zijn nu al geslaagd, boordevol inspiratie voor vullingen en andere toepassingen. Oh, oh, oh wat leuk! TIP: De hartige cakepops zijn ook heel geinig bij soep, bij wijze van minibroodjes.

Advertentie

Culinaire cadeautjes

Vandaag maakte ik 20 hartige cakepops met een speciale vulling. Want van onze culinaire vriendin Wanda had ik heerlijke eigengemaakte bier-honing-dille mosterd meegekregen. Die gebruikte ik als vulling, oei oei wat is dat lekker. Maar niet iedereen heeft de luxe van zo’n culinaire vriendin. In dat geval neem je bijvoorbeeld lekkere Zaanse mosterd, eventueel met extra dille en een drupje zoetstof erdoor, dat smaakt ook uitstekend!

Hartige cakepops versieren

Hoewel niet ect noodzakelijk, is versieren of vullen wel leuk. Vooral als je klein-, buur-, of eigen kinderen hebt is dit wel een heel gezellig klusje voor het weekend en jong geleerd is oud gedaan. Wij deden een hapjes-diner vandaag, daarvoor heb ik de hartige cakepops doormidden gesneden en er geitenkaas en een rond plakje vega kipfilet tussen gestopt,  extra feestelijk! Ik heb het broodbeleg eenvoudig uitgestoken met een borrelglas. Ik heb ook een zoete variant op deze hartige cakepops gemaakt: chocolade cakepops!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

hartige cakepops gevuld

 Zo maak je de hartige cakepops

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

hartige cakepops gevuld

Hartige cakepops met geitenkaas en bieslook

Half uurtje over? Dat is precies genoeg tijd om deze prachtige hartige cakepops met geitenkaas, bieslook en mosterdvulling te maken.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 34.11 koolhydraten 0.2 geiwitten 2.4 gvetten 2.64 gvezels 0.19 g
Hoeveelheid (aan te passen)20 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Kluts de eieren los met slagroom, schep een paar lepels van dit mengsel bij de geitenkaas en maak zo de kaas wat vloeibaarder. Meng dan het kaasmengsel goed door het eimengsel en doe de overige ingrediënten erbij behalve de mosterd!
  • Vul de vormpjes (neem de helft zonder gaatjes) tot onder de rand met beslag. Druk met een lepeltje een klein kloddertje mosterd naar het midden. Druk het deksel met de gaatjes er strak bovenop.
  • Bak de hartige cakepops 20-25 minuten. Haal de vorm los, laat ietsje afkoelen en steek de stokjes erin.
  • Eet ze van het stokje, of versier en vul ze, zie tips in de tekst. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



11 gedachten over “Hartige cakepops met geitenkaas en bieslook”

  1. De siliconen vormen zijn volgens mij niet meer te koop bij Cook & Co maar ik heb ze gevonden in een winkeltje in Amsterdam, Nour shop, adres is Javastraat 70. Ze waren een fractie van wat je er bij andere winkels voor betaald. Ga binnenkort je recepten uitproberen van de cakepops.

  2. Ik heb deze hartige Cakepops gemaakt. Ze zijn geweldig! Bedankt voor dit recept.
    Heb wel nog vragen: kun je ze invriezen en hoe lang in de koelkast te bewaren?
    Nogmaals dank, Brigitte

  3. bij deze cakepops staat bij de eieren (5 stuks) 0 khd, bij de chocolade cakepops staat 1,2 khd voor 4 eieren
    wat is goed, kan u het mij vertellen

    mvg ,Carla van Nielen

  4. Huquette Lutgens

    hallo Anne Karina

    wil graag de geitenkaas cakepops maken maar snap het niet helemaal. Doe je die twee op elkaar leggen en bak je ze dan in de oven

     

    1. Beste Huquette,
      Ja dat klopt het is een speciale vorm met 2 x halve bolletjes, waarvan je je de ene helft (zonder de gaatjes)vult met je deeg/beslag en dan afsluit. Daardoor krijg je mooie ronde vormen als het gaat rijzen in de oven. Er kunnen stokjes in gestoken worden dan heb je een soort ‘lolly’, die kan je nog versieren. Er is ook een chocolade cakepops recept, daar zie je de vorm nog beter misschien?
      Google maar eens op “cakepops”.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven