spinazie-dillepesto

Spinazie dillepesto, zelf maken

Ben je net als wij ook zo dol op homemade pesto? Wist je dat je voor pesto echt niet altijd basilicum hoeft te gebruiken? Want met je staafmixer maak je in no-time van vrijwel alles een pesto. Niet alleen van allerlei bladachtige groente maar ook verse kruiden zijn een goede basis voor de heerlijkste pesto’s. Deze verrukkelijke frisse spinazie dillepesto maakte ik omdat we per ongeluk nog twee volle doosjes dille in de koelkast hadden. Zelf pesto maken is kinderlijk eenvoudig. Uit het recept haal je met gemak 180 ml pesto, dat is 12 eetlepels van 15 ml. De pesto bevat 0.33 gram koolhydraten per el. Zie bewaartips onder. 

Advertentie

Ongelooflijk makkelijk voor een feestje, omdat je het eenvoudig in grotere hoeveelheden kunt maken. Hoe je wat over? Niet erg, immers de pesto smaakt ook lekker op een crackertje. Of je dipt er reepjes rauwkost van paprika, komkommer en bleekselderij in. En zelfs bij een hoofdgerecht misstaat het niet. Wij gebruikten de spinazie dillepesto door deze bijzondere courgetti.

Pesto = pletten

Pesto is van oorsprong een Italiaanse saus uit de streek Ligurië. Pesto’s zijn al jarenlang ook bijzonder populair buiten Italië. Ook in Nederland kun je het gemakkelijk kopen in glazen potjes (yek!) en bakjes in de koeling (al iets beter). Als je weet hoe zelfgemaakte pesto smaakt wil je echt nooit meer anders. Dat is toch echt veel en veel lekkerder, bovendien weet je precies wat erin gaat. Het Italiaanse woord “pesto” betekent in het Nederlands “pletten”.  Pletten, dat kan niet moeilijk zijn toch? Zet de staafmixer aan het werk en je hebt binnen 10 minuten een geweldige homemade spinazie dillepesto.

Pesto bewaren

Deze spinazie dillepesto moet je koel bewaren, een jampot is ideaal, dan blijft de pesto ongeveer 3-5 dagen goed. Haal er met een schone lepel telkens uit wat je nodig hebt. Een zelfgemaakte pesto met verse ingrediënten kun je ook invriezen. Maak er deelblokjes van in een ijsblokjes of mini muffinvorm. Haal de blokjes de volgende dag uit de vorm en doe ze over in een goed afsluitbaar diepvrieszakje.  Zie ook ons uitgebreide artikel met bewaartips.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spinazie-dillepesto
spinazie-dillepesto

Zo maak je deze frisse spinazie dillepesto

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


spinazie-dillepesto

Spinazie dillepesto, zelf maken

Smeuïge spinazie-dillepesto op een crackertje, als gezonde dipsaus. Heerlijk bij vis of door de courgetti met paddenstoelen en zalm.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 7 minuten

Voedingswaarde

Per eetlepel (15 ml) Dit recept is voor ongeveer 180 ml.
kcal 47.73 koolhydraten 0.33 geiwitten 1.22 gvetten 4.2 gvezels 0.18 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 porties à 15 ml (12 el)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwijder te dikke stelen van de dille. Pel de knoflook en snijd grof. Rasp de kaas.
  • Pureer met de staafmixer de spinazie, dille, knoflook, geraspte kaas met olijfolie en pijnboompitjes fijn. Doe er vervolgens beetje bij beetje zoveel olie bij tot de gewenste dikte. (meer of minder sauzig)
    Proef de pesto en breng op smaak met peper en/of zout. Doe over in een schoon afsluitbaar potje en bewaar koel.

Lekker bij…

  • Te gebruiken op crackers & broodjes, bij vis, door hartig pannenkoekbeslag. Of als dipsaus met rauwkost. Of door deze heerlijke hoofdmaaltijd met courgetti.

Bewaren

  • Deze spinazie dillepesto is in het potje 3-5 dagen koel te bewaren. Haal er met een schone lepel telkens uit wat je nodig hebt.
    De zelfgemaakte pesto kun je ook invriezen. Maak er ‘deelblokjes’ van in een ijsblokjes of mini muffinvorm. Haal de blokjes de volgende dag uit de vorm en doe ze over in een goed afsluitbaar diepvrieszakje. 
    Zie ook ons uitgebreide artikel met bewaartips.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



1 gedachte over “Spinazie dillepesto, zelf maken”

  1. Excellent! J’ai respecté votre recette sauf que jai également mis les tiges de l’aneth et j’ai utilisé un blender. Merci.
    Vertaling: “Uitstekend! Ik heb uw recept gerespecteerd, maar ik heb ook de dilletakjes gebruikt en ik gebruikte een blender. Bedankt.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven