makkelijk koolhydraatarm ontbijt

Makkelijk koolhydraatarm ontbijt

Jullie willen massaal een makkelijk koolhydraatarm ontbijt. Dit is er zo een, zet het ’s avonds in de koelkast dan hoef je er ’s morgens alleen nog je vulling op te doen! Makkelijk ontbijt, voilà! De pudding zelf bevat slechts 1 gram koolhydraten per portie, de topping die je kiest mag je er zelf even bijtellen. Omdat er ware kokosmelkhaters bestaan heb ik twee heerlijke varianten gemaakt op de chiapudding. Vandaag maakte ik het met ongezoete amandelmelk. Chiazaad is heel leuk spul, het vormt een geleiachtig laagje om elk zaadje zodra het met vocht in aanraking komt. In principe kun je chiazaad met van alles mengen. Niet alleen met water of kokosmelk maar ook met met bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Door die heel specifieke eigenschappen van chiazaad is het een ingrediënt wat je niet zomaar kunt vervangen in dit makkelijk ontbijt.

Advertentie

Warme band

Inmiddels hebben chiapudding en ik een warme band ontwikkeld. Snap je dat als je naar het plaatje kijkt? Niet alleen verrukkelijk als makkelijk koolhydraatarm ontbijt maar ook heel mooi als nagerecht, iets voor de komende feestdagen?  Zie je jezelf al zitten lonken naar zo’n lekker glaasje met die prachtige gezonde zaadjes? Maak meerdere (basis) porties, die je verspreid over verschillende dagen kunt eten, elke keer met weer een andere vulling en topping. De chiapudding 2-3 dagen koel en goed afgedekt bewaren is namelijk geen enkel probleem. Is dat een makkelijk ontbijt of geen makkelijk ontbijt?

LET OP!
Eet maximaal 10-20 gram chiazaad per dag. Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

makkelijk koolhydraatarm ontbijt
makkelijk koolhydraatarm ontbijt

Zo maak je 2 x een makkelijk koolhydraatarm ontbijt

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


makkelijk koolhydraatarm ontbijt

Makkelijk koolhydraatarm ontbijt

Jullie willen een makkelijk koolhydraatarm ontbijt? Maak een voorraad chiapudding, zet het ’s avonds in de koelkast, ’s morgens je vulling erop, voilà: makkelijk ontbijt!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Opstijven minstens (nacht kan ook) 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie excl. topping
kcal 233.7 koolhydraten 1 geiwitten 6.95 gvetten 19.55 gvezels 8.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Basispudding

Chocoladesmaak

Karamel-mokkasmaak

Topping, zie onder. (zelf bijtellen)

    Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

    Bereiden
     

    NB: Gebruik altijd maatlepels en een goede weegschaal om nauwkeurig te kunnen werken.

      Basispudding

      • Schud amandelmelk, chiazaad en een mespunt zout in een afsluitbare pot tot het chiazaad zich goed verspreid heeft. Laat 5 minuten staan en schud nogmaals. De zaadjes moeten nu blijven 'zweven'. Splits de basispudding om drie smaken te kunnen maken. Ongeveer 100 ml +100 ml + 200 ml.

      Chocoladesmaak

      • Meng door 100 ml basispudding cacaopoeder en zoetstof. Proef of het zoet genoeg is. Doe over in een glazen pot met deksel. Zet minstens 2 uur koel weg, een nachtje kan ook.

      Karamel-mokkasmaak

      • Meng door 100 ml de karamelsaus en de espressopoeder. Proef of het zoet en strek genoeg is. Doe over in een glazen pot met deksel. Zet minstens 2 uur koel weg, een nachtje kan ook.
      • Je hebt nu 200 ml basispudding over, voeg daar ook zoetstof aan toe. Zet ook tot gebruik afgesloten in de koelkast.

      Topping en laagjes maken

      • Schep een laagje pudding in een glaasje. Maak dan de crunchy tussenlaag met smaken die passen bij je laag. Denk aan gehakte noten, cacao nibs, geraspte chocola, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaadjes etc. Vervolgens een laagje van je basispudding en garneer weer met lekkere dingen en siroop naar keuze. Als je fruit eet wellicht wat granaatappelpitjes, cranberry, frambozen, bosbessen? Dot slagroom of suikervrije lemon curd misschien?
      • Afhankelijk van je trek of het moment van de dag neem je een kleine of een grotere portie. Op de foto's: 4 mooie Turkse theeglaasjes, we hebben er 2 x heerlijk van gesmuld! Ik zeg maken en een mooie dag gewenst!

      © Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

      Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



      29 gedachten over “Makkelijk koolhydraatarm ontbijt”

      1. Ik heb ook het recept gemaakt maar bij mij blijft het ook, ondanks goed schudden in het begin, vloeibaar! Ik denk dat het door de melk komt. Ik heb Alpro gebruikt! Ik ga kijken of ik ergens Provamel kan krijgen.

        1. Blijven de zaadjes al zweven als je het goedje in de koelkast zet? Want dat is bij mij namelijk het geval. Roer het anders na een uurtje nog eens goed door. Als de zaadjes op de bodem blijven liggen kunnen niet zo goed opzwellen.

      2. Hanneke van der Heiden

        Goedemorgen
        Ik heb deze gisteren gemaakt met de amandelmelk maar hij blijft bijna vloeibaar. Klopt dat of heb ik iets verkeerd gedaan.
        Groetjes Hanneke

          1. Dank je wel voor je snelle reactie, heb je eventueel nog andere suggesties voor als je de saus (nog) niet hebt wat je bij de pannenkoekjes kan/mag eten?

      3. Carla Langeslag

        Ik kan je het blijde nieuws vertellen. Na gisteren nog wat geschud te hebben was het vanmorgen gebonden. Het smaakt heerlijk. Bedankt.

          1. Carla Langeslag

            Dank je…. dat zal de fout wel zijn. In het begin te weinig geschud. Zal er de volgende keer om denken want het was beslist de moeite waard. Heerlijk.

      4. Carla Langeslag

        D
        Het zaad is van Raw superfood en de Amandelmelk van AH. Ik gebruik inderdaad maatschepjes.
        Trouwens nu (na de nacht) is alleen de basispudding net geen melk meer…. de andere potjes zien er goed uit.

      5. Carla Langeslag

        Ik heb dit recept vanmiddag gemaakt. Het staat al 5 uur in de koelkast maar is nog steeds dun. Allen de karamelpudding is wat dikker. Wat heb ik verkeerd gedaan?

      6. Weet je zeker dat de verhouding klopt? Ik vind het zo vloeibaar blijven. Heerlijk
        Links smaak trouwens!

      7. Kan de karamel en slagroom ook vervangen worden door kokosroom en dadels .

        Vrgr,
        Mariella.

      8. Ik heb wel interesse in dat chiazaad toetje maar gaan de pitjes niet onder kunstgebit zitten??

          1. bedank voor het overheerlijke recept Anna-Karina
            maar iemand vroeg of er een vervanging voor chiazaad is (dat is mijn vraag ook).. jou antwoord heb je al op het ingrediënt gedrukt deed ik dus ook en wat krijg ik te zien ? alleen informatie over chiazaad…geen vervanging dus zou het lijnzaad of sesamzaad kunnen zijn?

            1. Bij de chiazaad informatie staat dit: “Chiazaad smaakt van zichzelf naar niks, het absorbeert enorme hoeveelheden vocht en vormt zo een gel. Dat zijn 2 heel unieke eigenschappen en maakt vervanging, zonder van alles aan de recepten te wijzigen, in de meeste recepten eigenlijk onmogelijk.” Als je het wilt proberen lijkt ei er nog het meest op. Maar dat kan je niet in alle recepten gebruiken. Het staat je uiteraard vrij om te experimenteren met lijnzaad of sesamzaad.

      Reacties zijn gesloten.

      Scroll naar boven