Bleekselderij cashewnotensoep

Bleekselderij cashewnotensoep is een verrassend snelle en makkelijke te maken soep, die door de room en witte wijn toch een beetje ‘luxere” uitstraling heeft. Die witte wijn kun je vervangen door bouillon als je echt geen wijn wilt. Bovendien gebruik ik in deze soep  cashewnoten, die bevatten meer koolhydraten dan veel andere noten. Dus dat maakt deze soep minder geschikt voor beginners. Maar, je zou de cashewnoten kunnen vervangen door gemalen macadamia  of amandelen (zonder schil). In de originele vorm, dus met cashewnoten, bevat de soep 7.88 gram koolhydraten per kom.

Advertentie

Bleekselderij invriezen

Je kunt bleekselderij trouwens goed invriezen. Maak de stengels schoon en blancheer ze ongeveer 2-3 minuten. Laat afkoelen en doe ze in een gesloten plastic zak, dan zijn ze minstens 12 mnd. houdbaar bij -18 graden! Neem zoveel stengels als je nodig hebt. Gooi ook het eventuele blad niet weg daar kun je je soepen en salades heerlijk mee oppeppen! Meer invriestips vind je op de speciale bewaarpagina.

Bleekselderij is sowieso een van mijn lievelingen, het hele jaar rond maak je er de lekkerste dingen mee. Of het nu de hoofdrol speelt of een bijrolletje, die frisse kruidige smaak herken je uit duizenden! In salades zo lekker knapperig, of gevuld uit de oven, als snackhapje en in zomerse soepen, rauw, gekookt, gestoomd ’t maakt allemaal niet uit. En bleekselderij bevat slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram en een berg nuttige voedingsstoffen.

Binden

De bleekselderij cashewnotensoep kan je nog wat binden met johannesbroodpitmeel. Johannesbroodpitmeel is een plantaardig en koolhydraatarm bindmiddel dat onmiddellijk werkt, dus ook zonder koken. Daarom kun je het goed gebruiken in soepen en sauzen maar ook in smoothies en toetjes. Het bevat ong. 1 gram khd per 100 gr. dat is heel wat minder dan ca. 75 gram koolhydraten die je in gewone bloem zult vinden. Je koopt johannesbroodpitmeel bij de natuurvoedingswinkel, sommige ouders zullen er ervaring mee hebben als verdikkingsmiddel in babyvoeding.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de bleekselderij cashewnotensoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Bleekselderij cashewnotensoep

Bleekselderij cashewnotensoep is een verrassend snelle en makkelijke te maken soep, die door de room en witte wijn toch een ‘luxere” uitstraling heeft.
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per kom
kcal 341.88 koolhydraten 7.88 geiwitten 6.82 gvetten 31.05 gvezels 1.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was en snijd de bleekselderij, houd twee eetlepels apart. Maal (cashew)noten in een kaasmolentje of keukenmachine fijn. Houd een paar nootjes voor de garnering apart.
  • Roerbak de bleekselderij 3 minuten zachtjes in de boter. Strooi de gemalen cashewnoten erbij en laat bak 2 minuten zachtjes mee.
  • Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 8 minuten zachtjes koken.
  • Roer slagroom, witte wijn en de achtergehouden bleekselderij door de soep, Warm door, maar niet meer laten koken. Doe er wat johannesbroodpitmeel bij als je het meer gebonden wilt hebben. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep in kommen of borden en garneer met fijngeknipte bieslook en een nootje.
  • Met een geroosterd sneetje koolhydraatarm brood is het een complete hoofdmaaltijd. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



2 gedachten over “Bleekselderij cashewnotensoep”

  1. Yolande Slooter

    Hallo Anne Karina en Hans.

    Vraag: Kan ik waar in het recept arrowroot gebruikt word dit ook vervangen voor johannesbroodpitmeelen andersom?
    Ik zit in het nieuwe kookboek te lezen en kom beiden tegen en het lijkt dezelfde functie te hebben?
    Graag advies. Boek is erg leuk!
    Ik reageer wel eens vaker op recepten maar weet dan nooit of je nog terug reageert…..moet ik altijd weerterug naar het recept om te kijken of komt er een reactie in mjn mailbox? Ik zie geen manier om rechtstreeks ee nmail aan jullie te sturen?
    Vr gr Yolande Slooter

    1. Je zou een berichtje moeten krijgen als ik via de website reageer. Zou ’t kunnen dat die mail in je spambox komt?
      Arrowroot is vooral geschikt om sauzen en zure vruchten mee te binden. Het verliest geen bindkracht na verloop van tijd. Bindt al bij een lage temperatuur, heel neutraal van smaak. Zie ook: https://www.pit-pit.com/arrowroot.html
      Johannesbroodpittenmeel kun je goed gebruiken als verdikkingsmiddel in soepen, sauzen en desserts. Gebruiken in koude of warme vloeistof (niet kokend. Zie ook nog: https://www.pit-pit.com/johannesbroodpitmeel.html
      En dan hebben we ook nog agar agar, dat is een geleermiddel. Zie https://www.pit-pit.com/agaragar.html
      Qua verhouding altijd even op de verpakking kijken.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven