forel salade met mozzarella en sperzieboontjes

Forel salade met mozzarella en sperzieboontjes

Deze overheerlijke forel salade met mozzarella en sperzieboontjes zou ik zeker uitkiezen als ik ‘m tegenkwam op de menukaart in een restaurant. Deze salade bevat 4.7 gram koolhydraten per portie, maar een salade is vrijwel altijd wel  koolhydraatarm. Behalve natuurlijk pastasalades en salades met heel veel bonen. Bovendien niets is zo veelzijdig en snel gemaakt als een salade! Salade is voor mij wel iets meer dan bladsla met wat dressing erover. Dat zou ik ook saai vinden. Want je kunt ook geweldige koolhydraatarme salades maken van bijvoorbeeld fijngesneden koolsoorten, geroosterde paprika, koolrabi, tomaat, bloemkool, zeewier, bleekselderij, wortel, courgette, asperges, broccoli of bietjes! En dan gekookt of rauw, grof of fijn gesneden, de lijst is eindeloos. De enige beperking is je eigen fantasie.

Advertentie

Verschillende soorten sla

Voor deze forel salade nam ik Romeinse sla en sperzieboontjes als basis. Echter binnen de afdeling sla heb je al heel veel keus, dus dat hoeft zeker niet altijd kropsla of de overbekende ijsbergsla te zijn. Wissel af, groene soorten als rucola en spinazie bevatten nauwelijks koolhydraten maar wel veel andere nuttige voedingsstoffen. Dus die zijn behoorlijk ideaal als basis voor een koolhydraatarme salade. Daarnaast heb je de wat zoetere slasoorten: kropsla, ijsbergsla, Romeinse sla, lollo bionda, lollo rosa, rode sla, eikenbladsla en batavia. Vervolgens heb je ook nog wat bittere soorten zoals wit- en roodlof, (krul)andijvie, frisƩe, molsla (paardenbloem) en radicchio. Heb je die allemaal al eens geprobeerd? Salade saai? Echt niet! Lees ook maar het artikel over hoe je de perfecte salade kunt samenstellen, met heel veel tips en combinaties!

Saladevulling

De vulling ontstaat bij mij spontaan. Toch ben ik er wel achter gekomen dat de keuze van andere ingrediĆ«nten meestal volgens een bepaald stramien verloopt. Het begint bij het kiezen van de basis. Dus welke sla neem je? Vervolgens komt er een eiwitbron bij. Dat kan vis, vlees, kaas, ei of iets vegetarisch zijn. Daarnaast moet er nog wat kleur in. Vaak is dat rood van paprika of tomaat, maar soms ook een paar aardbeitjes. Dan zoeken we een ‘bite‘ erbij. Bijvoorbeeld nootjes, zaden en/of pitten. En tot slot natuurlijk iets vettigs met smaak, de dressing.Ā  Wordt het een stevige saus op basis van mayonaise en Griekse yoghurt? Of een lichtere vinaigrette op basis van olie en azijn? Wellicht mag er in de dressing nog extra pit zoals mosterd, gember, dille, pimentĆ³n of misschien een pepertje? Kijk ook eens naar ons uitgebreide artikel voor de lekkerste keto dressings.

Meestal houd ik de lunchsalade vrij mild, terwijl een (hoofd)maaltijdsalade wat steviger mag smaken. Deze forel salade met mozzarella en sperzieboontjes zit er een beetje tussenin. De rooksmaak van de forel is namelijk vrij stevig. En door een flinke portie eiwitten en vetten is het ook nog eens een heel voedzame salade. Dat maakt de salade ook absoluut geschikt om als hoofdmaaltijd te te eten.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeldĀ Libris ofĀ Bruna. In BelgiĆ« zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bijĀ Bol.comĀ in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs ā‚¬ 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
ā‚¬ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs ā‚¬ 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

ā™„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

forel salade met mozzarella en sperzieboontjes

Zo maak je deze forel salade met mozzarella en boontjes 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


forel salade met mozzarella en sperzieboontjes

Forel salade met mozzarella

Deze overheerlijke forel salade met mozzarella en sperzieboontjes zou ik zeker uitkiezen als ik ‘m tegenkwam op de menukaart in een restaurant.
5 van 1 stem
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 119
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Hele salade
kcal 413.2 ā‹† koolhydraten 4.7 g ā‹† eiwitten 25.8 g ā‹† vetten 31.6 g ā‹† vezels 5.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 maaltijdsalade

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediƫnten

Vulling

Dressing

Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Vulling

  • Snijd de ingrediĆ«nten voor de vulling zoals aangegeven. Meng in een saladeschaal de sla, sperziebonen, bosui en komkommer door elkaar. Schik de halve tomaatjes en stukjes forel erop.

Dressing

  • Breng basisdressing op smaak met mosterd en dille. Rol de (halve bolletjes) mozzarella erdoor. Voeg de mozzarella toe aan de salade en druppel er tot slot dressing naar smaak over.
  • Schenk een glas koel water met limoen in en ga lekker genieten van je gezonde maaltje!

Ā© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



5 gedachten over “Forel salade met mozzarella en sperzieboontjes”

  1. Jacqueline S.

    Ik wist dat het vandaag warm zou worden, dus gisteren boontjes en eieren gekookt. (eieren in plaats van mozzarella). Krieltjes voor mijn partner.

    Vanavond lekker snel klaar met ‘koken’ en heerlijk buiten gegeten.

  2. Verrukkelijk! Echt een succes, had nog wat rucola, heb dat gebruikt in plaats van de sla. Dit gaat zeker weten een blijvertje zijn!

  3. Vanmiddag forel met mozzarella gemaakt, Had geen sla meer , maar wel een beetje spinazie. Ga hem meer maken. Is een blijvertje

  4. Zojuist deze heerlijke salade gegeten met asperges ipv boontjes. Was een succes en komt in de lijst van ” voor herhaling vatbaar”.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven