chia mokka, ontbijt of nagerecht

Chia mokka, ontbijt of nagerecht?

Afwisselen met ontbijt heb ik echt moeten leren en toetjes at ik bijna nooit. Jarenlang at ik ’s morgens yoghurt met muesli en een bak fruit. Tegenwoordig eet ik net zo makkelijk een hartige groente omelet, een stel kleine pannenkoekjes. Maar ook regelmatig een overnight chia pudding. Deze heerlijke chia mokka is lekker dik. Voortreffelijk als ontbijt; koffie en ontbijt in één eigenlijk. Maak het de avond van tevoren in 2 minuten klaar. vervolgens doe je er ’s morgens een dotje slagroom op en wat noten, zaten, pitten. Dat is toch echt een prima start van de dag? Maak ‘m net zo groot, dik en sterk als je zelf wilt. Door meer of minder oploskoffie toe te voegen pas je de sterkte aan je eigen smaak aan. Of juist meer kokosmelk als je van romig houdt. Immers, de hoeveelheden in het recept zijn suggesties! Met deze verhouding bevat het 3.85 gram koolhydraten per portie, inclusief slagroom en blokje chocolade bovenop. 

Advertentie

Liever als nagerecht?

Je hoeft deze chia mokka natuurlijk niet perse ’s morgens te eten, het is ook een leuke afsluiter van een maaltijd in plaats van koffie. Ik zou ‘m dan ietsje dunner maken door meer amandelmelk toe te voegen. Misschien met een blokje chocolade en amandelschaafsel als versiering, hmm…. Mine!

Roeren

Als je chiazaad gebruikt om een gel te vormen zoals hier, let er dan op dat je de zaden goed door het vocht roert. Dus vandaar na 1 minuut nogmaals roeren om te voorkomen dat de chiazaadjes naar bodem zakken en je één klont chiazaden krijgt.  Als er eenmaal een klein laagje gel om het zaadje zit zal de chia mooi blijven zweven in je kokos-, of amandelmelk. Vervolgens minstens een uurtje laten staan. Ik benadruk nog maar eens dat je de lekkerste chiapudding en chia drankjes maakt met dikke kokosmelk en romige amandelmelk. Ik gebruik het liefst kokosmelk van Fair Trade (biologisch) en amandelmelk van Provamel, rode verpakking.

LET OP
Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

chia mokka, ontbijt of nagerecht
chia mokka, ontbijt of nagerecht

Zo maak je dit chia mokka ontbijt

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


chia mokka, ontbijt of nagerecht

Chia mokka, ontbijt of nagerecht?

Noem het gerust een minifeestje deze veelzijdige chia mokka! Lekker dik & romig als ontbijt en pittig en wat dunner als afsluiter van een gezellige maaltijd!
5 van 1 stem
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 201
Voorbereidingstijd 5 minuten
Opstijven minstens 1 uur
Totale tijd 1 uur 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 398.4 koolhydraten 3.85 geiwitten 5.2 gvetten 38.15 gvezels 6.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Los het espressopoeder op in amandelmelk. Schraap het merg uit een vanillestokje en roer met de kokosmelk, chiazaad en een snufje zout door het koffiemengsel. Proef of het zoet en sterk genoeg is. Laat 1 minuut staan, roer nogmaals door. De zaadjes moeten niet meer naar de bodem zakken.
  • Doe over in twee glazen en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Serveren

  • Serveer met een toefje slagroom, een snufje cacaopoeder en een blokje chocola erop, feestje!

Smaak

  • Maak de chia mokka zo zoet, dik en sterk als je zelf wilt. Voeg eenvoudig meer of minder oploskoffie, vocht of smaakstoffen toe. De hoeveelheden in dit recept zijn suggesties!

Bewaren

  • Maak het gerust de avond van tevoren. Je kunt chiapudding een dag of drie goedhouden in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



10 gedachten over “Chia mokka, ontbijt of nagerecht?”

  1. hij lijkt me heerlijk maar zou het lukken zonder chiazaad ? heb je een idee waar het dan van indikt ?
    ik durf deze zaad niet te gebruiken vanwege de bloeddruk !!
    en Anna-Karina ik heb je boek besteld bij firma Bol dus straks zit die bij de post ik kijk er naar uit

  2. Hallo,
    Gisteren Chia mokka ontbijt of toetje gemaakt, echt heel lekker. we hebben het als ontbijt gegeten het portie was groot genoeg voor twee personen. Het bleef wel wat dun ik heb er nog wat  extra chia door gedaan. Misschien was de dikke kokosmelk wat te dun, zou kunnen. Maar verrukkelijk.
    Verder maak ik regelmatig de recepten van deze site morgen ga ik de witlof lasagne proberen lijkt me heerlijk en ik ga zo de avocado kokosijs proeven, prettig weekend.
    Janny Wallet

  3. Ben enthousiast over je recepten en maak ze met plezier.

    Dit was voor mij een toppertje.

    De rest van het gezin vond het een wat minder lekker toetje…..dat was een mazzeltje…had ik direct een overheerlijk ontbijtje voor de volgende ochtend. Heb er van genoten!

  4. Dankjewel voor weer zo’n bijzonder recept. Ik heb er i.p.v. slagroom losgeklopte mascarpone op gedaan zodat het een heel klein beetje op tiramisu is gaan lijken, ook lekker. Ik hoop dat je nog heel veel fantasie hebt voor steeds weer een lekker recept. Bijna dagelijks maak ik wel een gerecht van je site, die naast al dat heerlijks er ook nog prachtig uitziet. Je schrijft erg leuk en geeft ook steeds veel extra info. Dank, dank, dank. Hartelijke groet, Erna.

  5. ook ik kijk heel graag naar je site voor al die lekkere ideeën en duidelijke omschrijvingen.

    Vandaag weer zo lekker gegeten; straks ga ik die koffie maken…

  6. Ik word zó blij van uw heerlijke recepten en opgeruimde schrijfstijl! Dit is mijn absoluut favoriete website op food-gebied: alles, maar dan ook alles ziet er toegankelijk, uitnodigend en echt heel smakelijk uit. En fijn dat het geen vlees/wel vis is. Dank!

    Een hartelijke groet uit Rotterdam van Bella

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven