koolpakketjes

Koolpakketjes in tomatensaus

Voor deze koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi. De groenten bevatten namelijk allebei weinig koolhydraten.  Beiden smaken zacht en minder typisch naar kool. Mocht je echter juist fan van de zwaardere koolsmaak zijn, dan neem je natuurlijk een groene savooiekool. Als basis voor de saus gebruikte ik een blikje biologische tomaten van AH. Die is prima en er zitten nauwelijks toevoegingen in. Zelf even naar smaak een en ander toevoegen, knoflook en kruiden bijvoorbeeld. Of gebruik een zelfgemaakte tomatensaus of passata ook lekker. Met onze ingrediënten bevat het gerecht 8.88 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Restjesdag

Eerlijk gezegd is dit een restjesdag gerecht. Dus, als je net geen worteltje, handje taugé en/of kwart paprika hebt liggen dan kan het ook met boontjes ofzo. Bereken dan wel even het aantal koolhydraten opnieuw.  Maak je de koolpakketjes voor 2 personen? Dan houd je zowat een halve kool over! Maak er een lekkere salade van of gebruik de bladeren voor deze heerlijke wrap met groente en pindasaus. NB: ik gebruik vegetarisch gehackt van De Vegetarische slager, zelf even bijtellen als je ook vega gehakt hebt.

Houdt je kool over?

  • roerbakken met ui en taugé
  • verwerken in bami- of nasischotel
  • rauw in een salade met hardgekookt ei en tomaat
  • serveren met gesmolten oude kaas of brie
  • smoren met andere groenten als bijgerecht

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolpakketjes

Zo maak je de koolpakketjes in tomatensaus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolpakketjes

Koolpakketjes in tomatensaus

Voor deze heerlijke koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi. Beiden smaken zacht en minder typisch naar kool.
4.34 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 215.62 koolhydraten 8.88 geiwitten 14.87 gvetten 12.13 gvezels 7.63 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Tomatenaus

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Haal voor 4 personen de 8 buitenste bladeren van de Chinese kool en kook die 3 minuten in ruim water met wat zout, tot ze zacht zijn. Leg de gekookte koolbladeren voorzichtig in een vergiet, (Chinese kool is kwetsbaar) spoel af en laat ze goed uitlekken.
  • De rest van de kool in dunne reepjes snijden voor de vulling.

VULLING

  • Snipper de ui en wok die in olie, knijp het teentje knoflook erboven uit. Roerbak het gehakt, paprika, wortel, reepjes kool en specerijen mee tot de kool is geslonken en de paprika begint te garen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Roer de taugé en het rauwe ei erdoor. Laat het ei stollen en zet het vuur uit.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.

PAKKETJES MAKEN

  • Schep op elk koolblad ongeveer ⅛ van het koolmengsel. Vouw de lange kanten van koolbladeren naar elkaar toe, rol/vouw de pakketjes dicht en steek er een prikkertje in. Leg ze naast elkaar met de naad naar beneden in de ovenschaal.

SAUS

  • Pureer de tomaten uit blik met het citroensap, breng op smaak met een scheutje slagroom, peper en zout. Giet de tomatensaus over de koolpakketjes. Maal nog wat peper over de saus en druppel er wat olijfolie over. Of gebruik onze zelfgemaakte tomatensaus of passata.
  • Bak 20 minuten in de oven. bestrooi voor het serveren verse korianderblaadjes erover .
  • Geef er een kleine komkommersalade bij, met een dressing van een olie, verse gember, peper uit de molen en een beetje gemalen kokos. Om je vingers bij af te …

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




7 gedachten over “Koolpakketjes in tomatensaus”

  1. Erg lekker ook het andere recept met groenten gevulde kool wat ik doe als je een magnetron hebt dan een dunne theedoek ( glazendoek ) even nat maken goed uit wringen dan de koolbladeren erin voorzichtig en voor 50 sec op 100 watt dan zijn ze goed en hoeven niet meer uit te lekken misschien een optie in plaats van water te moeten koken !!

  2. En ook vandaag weer gesmuld van de Chinese kool met zelfgemaakte tomatensaus. Heb me niet meer druk gemaakt over het vormen van rolletjes, maar de kool -net als vorige keer- gewoon bovenop het koolmengsel gelegd- en vervolgens de oven in…..Héérlijk was het.

    1. Heel goed idee om de bladen op het mengsel te leggen, want voor die rolletjes ben ik niet in de wieg gelegd 🤪. Verder heerlijk recept !

  3. Pien van Leeuwen

    Vandaag dit gerecht gemaakt, maar aangezien ik geen grootse keukenprinses ben, mislukten de “rolletjes” natuurlijk weer. De reden was dat die koolbladeren niet breed genoeg waren om er een echt pakketje van te maken. Maar niet getreurd: uiteindelijk heb ik de bladeren in stukken gesneden en er los overheen gelegd, haha. Ik ben toch maar in mijn uppie, en dan maakt het niet zoveel uit. Het smaakte overheerlijk, (voor mij de eerste keer dat ik ‘korianderpoeder’ gebruikte en ik vond die typische smaak héérlijk. GHad uiteraard maar de halve hoeveelheid klaargemaakt en nog 1 portie over voor een volgende keer. Lekker en bedankt!!!

  4. Goedemorgen,
    Dit recept weer opgezocht omdat ik mooie Chinese kool hier in huis heb. Vorige keer goed bevallen. Nu wil ik het maken met de zelfgemaakte tomaten saus. Hoeveel ml. ongeveer is er nodig voor dit recept? O ja, en ik zie net dat er ook knoflook in moet, maar dat mis ik in het ingrediënten lijstje. Fijne dag!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven