zuurkool pompoen carrés

Zuurkool pompoen carrés

Leuk vierkante burgertjes! Weer eens wat anders! Met opzet heb ik nu eens geen ronde burgers gemaakt maar er kleine vierkante carrés van gebakken met behulp van een vierkant uitsteek vormpje dat ik bij Xenos kocht (een setje van drie € 2,99) #nospon. Bij deze prachtig gekleurde en zalige zuurkool pompoen carrés maakte ik een spekjessaus. Heerlijk met een krachtige rooksmaak, een prima toevoeging. Om stevige zuurkool pompoen carrés te krijgen moet je echt een vormpje gebruiken waarin je de groente goed kunt aandrukken en vervolgens laat je de carrés 5 minuten per kant rustig garen. Als je losse bergjes in de pan schept is het omdraaien een stuk lastiger en op je bord vallen ze waarschijnlijk snel uit elkaar. 

Advertentie

Kummel (karwij) en komijn

In deze zuurkool pompoen carrés gebruik ik kummel ook wel karwijzaad genoemd. Het lijkt wel op komijn maar is het niet. Karwijzaad of kummel is wat donkerder van kleur en sterker en scherper van smaak dan komijn. Maar komijn smaakt absoluut bitterder dan karwij. Kummel ondersteunt de vertering van koolhydraten en geeft verlichting bij een opgeblazen gevoel. Het werkt daarbij zelfs beter dan venkel- of anijszaad. Trek thee van een kop water met en theelepel kummelzaad Ook lekker samen met venkel, anijs of rooibos. Ook lekker om de zaadjes in je crackers mee te bakken of strooi ze eens op een crackertje met Munster kaas!

karwij-kummel

Goed huwelijk

Het duo zuurkool en pompoen is echt een perfecte match! Enne zoals in elk goed huwelijk hou je het een klein beetje spannend; maak niet altijd hetzelfde maar probeer verschillende bereidingen. Aan het aantal bezoekers bij de zuurkool pompoen ovenschotel en de gevulde pompoen met zuurkool zien we dat jullie dit huwelijk ook snappen 😉

Restjes en bewaren

Groenteburgers vormen een makkelijk bijgerecht en ze zijn de volgende dag koud als (meeneem)lunch ook heel smakelijk. Of als borrelhapje met een dipsaus. Koud of even opwarmen in de oven. Bedek de zuurkool pompoen carrés dan af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen. Bewaren in de koelkast, luchtdicht kan een dag of drie, ik denk zelfs dat je ze makkelijk zou kunnen invriezen.

Maak van het overgebleven eiwit en wat amandelschaafsel deze supersimpele amandelkoekjes!
Of kijk bij eiwit of eigeel over.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zuurkool pompoen carrés
zuurkool pompoen carrés

Zo maak je deze zuurkool pompoen carrés

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Zuurkool pompoen carrés

Bij deze prachtig gekleurde en zalige zuurkool pompoen carrés maakte ik een heerlijke spekjessaus met een stevige rooksmaak, een prima toevoeging.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per portie (5 stuks)
kcal 117.38 koolhydraten 3.5 geiwitten 5.97 gvetten 8.5 gvezels 3 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties à 5 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Carrés

Spekjessaus

Garneren (oeps vergeten op de foto)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Carrés

  • Laat de zuurkool uitlekken, dep met een keukenpapiertje. Was de pompoen, verwijder de pitten en rasp fijn. Gebruik een keukenmachine, een handrasp of een mandoline. Hokkaido hoef je niet te schillen.
  • Snipper een ui fijn. De ene helft is voor de carrés, de andere helft voor de saus.
  • Maal zuurkool met het ei, extra eidooier, johannesbroodpitmeel, peper en zout in een keukenmachine tot een samenhangend geheel. Meng vervolgens met de hand de gesnipperde ui, pompoenrasp en kummelzaad door het zuurkoolmengsel.
  • Verhit olie in een ruime koekenpan op matig vuur. Vorm vierkante burgertjes met een vormpje, druk de massa stevig aan. De carrés zijn ongeveer ½ cm dik. Laat ze 5 minuten rustig garen op matig vuur. Draai ze om en bak de andere kant 5 minuten.
    zuurkool pompoen carrés

Spekjessaus

  • Bak de spekjes en snippers ui gaar. Voeg tomatenketchup toe en maak in de pan een sausje met een scheutje bouillon en johannesbroodpitmeel. Beoordeel zelf even hoeveel saus je wilt maklen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met gerookt paprikapoeder en peper en zout.
  • Hak peterselie fijn voor de garnering.
  • Leg per persoon 5 zuurkool pompoen carrés op een bord en schep de spekjessaus erbij. Bestrooi tot slot met peterselie. (niet vergeten zoals ik…)
  • Heerlijk met een simpele gemengde salade, eet smakelijk en geniet ervan!

TIP

  • Ik heb 50 minuten staan bakken, de volgende keer neem ik dus echt wel een grotere pan. Oké dan, ondertussen deed ik de afwas en sopte ik wat lades uit, dat kan de volgende keer weer niet…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



4 gedachten over “Zuurkool pompoen carrés”

  1. Verrassend lekker, ik had het iets knapperiger verwacht maar smaak is prima. Niet helemaal aan KHA gehouden, speklapjes a la minute gebruikt en natuurlijk opgegeten.
    Voor manlief gekookte krieltjes in de saus mee laten warmen, was helemaal happy met de smaak.
    Verder geen sla maar groene asperges erbij gegeten.
    Toprecept

  2. Emmy van Wijk

    Het is nog voor 9.00 uur in de ochtend en het water loopt me nu al in de mond. Ga ik zeker maken, want wat je zegt. Pompoen en zuurkool is een geweldige combinatie. Ga ik gauw maken.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven