gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Vandaag viel deze gevulde pompoen met kruidige zuurkool spontaan uit de koolhydraatarme hemel! Figuurlijk dan hè? Ik ging namelijk de keuken in voor iets totaal anders met pompoen en zuurkool (deze heerlijke Carrés). Maar soms, meestal eigenlijk, lopen de dingen bij mij anders dan ik plan. Het begon ermee dat er te weinig eieren in huis waren voor het oorspronkelijke plan. Oké, wat is er wél? Een pompoen, een pakje zuurkool, een restje feta en een halve rode paprika. Aangezien mijn heer Hans zaterdag een enorme zak(!) verse kruiden had gescoord, besloot ik daar ook een flinke hoeveelheid van te gebruiken. Al met al een heerlijk voedzaam gerecht, het bevat 9.5 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Combinatie zoet en zuur

Voor deze gevulde pompoen, rooster je de pompoen eerst in de oven dat duurt ongeveer een half uur. Ondertussen maak je op je gemak de vulling. Als je het een beetje slim aanpakt staat deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool binnen 40 minuten dampend op je tafel! 

Blijkbaar houden jullie, net als wij, van zuurkool in combinatie met pompoen. Bijvoorbeeld deze heerlijke & fotogenieke zuurkool pompoen ovenschotel kennen velen vast al? Sommige mensen vinden zuurkool te zuur. Je kunt de zuurkool natuurlijk afspoelen dan ben je van teveel zuur verlost. Maar waarom eet je dan zuurkool? Bovendien is het wel zonde want dan gooi je de belangrijke eigenschappen van zuurkool in het riool: de goede bacteriën. Probeer zuurkool eens met zoete smaken te combineren. Daarbij kun je denken aan wortel, rode paprika, pompoen enzovoort. Je darmen zijn je dankbaar voor de goede bacteriën!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Zo maak je gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Gevulde pompoen met kruidige zuurkool

Deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool staat als je het een beetje slim aanpakt in 40 minuten dampend op je tafel!
5 van 3 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 131
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 385.1 koolhydraten 9.5 geiwitten 15.6 gvetten 30.15 gvezels 9.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 ruime porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en leg een bakvel op de bakplaat.
  • Verwijder de zaden uit de ½ pompoen en wrijf 'm in met een snufje kaneel en snufje paprikapoeder. Bak de pompoen eerst 15 minuten, keer om en bak nog eens 15 minuten. Controleer de gaarheid met een vork.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Bak deze samen met kaneel en paprikapoeder in een klontje roomboter aan. Laat de zuurkool uitlekken en haal los met een vork. Snijd de feta in blokjes en voeg samen met de zuurkool en mascarpone toe. (Ongeveer hier keerde ik de pompoen om) Warm alles goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan, laat afkoelen op een schoteltje anders verbranden ze alsnog.
  • Hak de kruiden.
  • Halveer de pompoen en schep de zuurkoolvulling erin. Leg op een bord en bestrooi met geroosterde walnoten en flink wat verse kruiden. Dien onmiddellijk dampend op.
  • De schil van (de meeste) pompoenen kun je gewoon opeten, het hoeft niet, het zijn wel extra vezels.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



17 gedachten over “Gevulde pompoen met kruidige zuurkool”

  1. Jeetje, Anna-Karina war hebben wij vanavond heerlijk gegeten. Verfijnde en lekker op elkaar afgestemde smaakjes. Piet, mijn man, noemde het restaurant-waardig, of eigenlijk nog lekkerder. Bedankt, we blijven je volgen en je recepten proberen en natuurlijk lekker eten.

  2. Het pompoenseizoen zal wel over zijn, want ik kon alleen de flespompoen nog vinden. Nadat deze gegaard was in de oven heb ik wat vruchtvlees eruit geschept om ruimte te maken voor de vulling. De uitgeschepte pompoen heb ik in blokjes gesneden en door de vulling geschept. Ik heb de pompoen ’s morgens gemaakt en ’s avonds opgewarmd in een voorverwarmde oven. Om je vingers bij af te likken. Ga op zoek naar nóg meer recepten van je.

  3. Heerlijk gerecht en super makkelijk te maken! Restje van de klaargemaakte zuurkool bewaard en twee dagen later verwerkt in de zuurkoolsalade. Bij de salade heb ik gebakken bacon toegevoegd. Maakte het gerecht wat pittiger.

    1. De salade had ik van jou hoor! Alleen de bacon was het idee van mijn man. Hij vindt echt elk recept van jou heerlijk! Zie hem voor het eerst met smaak groenten eten 🙂 Vandaag de venkel uit de oven gemaakt, met tonijnsalade. Wederom heerlijk! Ben nu de paasbrunch aan het voorbereiden met behulp van jouw recepten.

      1. Wat een eer zeg! Echt zo leuk al die waardering. Maar het belangrijkst is toch wel dat mensen met smaak en plezier eten! Doe je man de groeten en ik wens jullie alvast een heel vrolijk Pasen! AK

  4. Ik eet nooit pompoen omdat ik het eigenlijk te zoet vind. Dit recept ziet er echter zo lekker uit, en nu ik geen aardappelen eet en zodoende mijn zo geliefde stamppot zuurkool mis, ga ik dit recept proberen. Het ziet er zo lekker uit. Wel een vondst die prachtige foto’s bij de recepten. Ze maken je vanzelf aan het watertanden. Heel erg bedankt voor al die fantastische recepten. Ik heb sinds kort een echt ‘Anna – Karina Kookboek’.

          1. De link is al aan deze en gene doorgegeven. In druk zal ik het zeker niet verspreiden, ik ben geen uitgever enneh… schiet uiteraard ook niet onder jouw duiven.

    1. Die is iets hoger in khd en qua smaak ietsje anders maar die kan je ook gewoon vullen. Daar zit wel meer vruchtvlees aan, dus wellicht een beetje meer uithollen of de extra vulling er los bij eten? Eet smakelijk!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven