chia pudding met kiwi

Chia pudding met kiwi

Zo’n potje koolhydraatarme chia pudding met kiwi is alleen om te zien al een feestje, gezelliger kan de dag niet beginnen toch? Vooral ’s morgens willen velen van jullie een snel ontbijt kunnen wegwerken. Dan is zo’n chia ontbijt echt ideaal, je maakt het namelijk in 5 minuten de avond van tevoren klaar. De potjes zet je kant en klaar voor gebruik koel weg. Chiazaad heeft tijd nodig om het vocht op te nemen, dat kan mooi terwijl je lekker slaapt. Tegenwoordig maak ik minstens 2 eenpersoons porties voor 2 dagen, daarna weer eens een ander ontbijt voor de nodige variatie. Dit recept bevat per portie 6.4 gram koolhydraten.

Advertentie

Kiwi is niet koolhydraatarm

Als je richting je streefgewicht gaat kun je wat meer koolhydraten toevoegen. Veel mensen kiezen dan voor ander of vaker fruit bij het ontbijt of nagerecht. Niet dat er nou gigantisch veel koolhydraten in dit recept zit, een halve kiwi per portie. Toch eet je kiwi bij voorkeur niet als je net begint met afvallen. Kies in de beginfase liever rode fruitsoorten met minder koolhydraten. Zie ook o.a. de fruitlijst elders op deze website. Voor de volledige voedingswaarden van kiwi kijk je even hier.  Maar ook hebben dingen zonder chiazaad. Er staan heel veel lekkere ontbijtjes op de website.

Volvet

ffairtrade-kokosmelk-400ml

Neem wel echt lekker volvette dikke kokosmelk, dan wordt het een mooie pudding en voedt het ook echt. Er zijn merken kokosmelk in de handel die zijn zo dun als melk, vaak zijn dat light varianten, even opletten dus. Met dunne melk krijg je nooit zo’n lekker romige substantie. Ik neem zelf meestal het merk (biologische) Fairtade Original, gewoon te koop bij AH. Die vind ik de lekkerste en die bevat 1,6 khd per 100 ml. (270 ml. biologisch is even duur als 400 ml. gewone van dit merk)

!!! LET OP
Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

chia pudding met kiwi
chia pudding met kiwi

Zo maak je chia pudding met kiwi 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


chia pudding met kiwi

Chia pudding met kiwi

Deze chia pudding met kiwi is om te zien al een feestje! Vooral ’s morgens willen velen van jullie een snel ontbijt kunnen wegwerken. Dan is deze ideaal.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Laten staan – Opstijven 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie, incl. kiwi
kcal 295.75 koolhydraten 6.4 geiwitten 4.8 gvetten 26.05 gvezels 6.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Basis chia pudding

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng in een kom het chiazaad met kokosmelk, zout en zoetstof. Laat 10 minuten staan en roer dan nog een keer door, de zaadjes moeten blijven zweven en niet direct naar de bodem zakken. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe.
  • Giet de chia pudding over in 2 afsluitbare potjes. Eventueel met een laagje fruit ertussen. Kleine weckpotjes zijn erg geschikt. Zet minstens 2 uur koel weg of tot gebruik.
  • Vlak voor het serveren de topping erop. Vandaag met kiwi, pompoenpitten, kokos en chocolade. Heerlijk om de dag mee te beginnen of een maaltijd mee te eindigen, allebei perfect!

LET OP!

  • Gezonde personen eten maximaal 15 gram chiazaad per dag. Chiazaad heeft een bloeddruk verlagende werking, het is niet verstandig om chiazaad te gebruiken als je vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen slikt.

Bewaren

  • Chiapudding kun je tot wel zo’n 3 dagen afgesloten en koel bewaren. Als je een voorraadje (basis)pudding maakt, kun je ook dagelijks vlak voor het serveren een andere smaakmaker erdoor mengen. Ook verse ingrediënten (rood fruit) voeg je vlak voor het serveren toe. Vervolgens maak je het af met een mooie garnering en klaar is je ontbijt of toetje.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



12 gedachten over “Chia pudding met kiwi”

  1. Gisteravond gemaakt 😉
    Ik verheug me op mijn ontbijtje straks, het staat nu buiten de koelkast, ik vind heel erg koud niet lekker in de ochtend ;-D

  2. Hallo Anna-Karina, dit toetje gemaakt met aardbeien en blauwe bessen… heerlijk!!
    Er staat nog een portie in de koelkast die ik met wat anders kan opmaken. Verheug me nu al op morgenochtend. Bedankt voor de leuke en vooral lekkere recepten.

  3. Ik heb dit van de week geprobeerd, niet met kiwi maar met aardbeien. Er zat een raar bijsmaakje aan. Ik heb stevia-druppels gebruikt en ik denk dat daar het bijsmaakje vandaan komt. Zou dat kunnen? Het was overigens niet echt vies hoor, maar het nodigt nu niet uit om dit vaker te maken.

    1. Als je stevia overdoseert kun je inderdaad een bij-smaakje krijgen. Sommige mensen noemen het bitter, ik zou het zelf eerder ‘droppig’ noemen. Van pure stevia hoef je echt maar belachelijk weinig te gebruiken.

  4. De kokos chia pudding met kiwi (maar zelf zonder kiwi gemaakt) is echt zóóó lekker! Dank je wel voor dit recept Anna-Karina! Lfs, Sandra

  5. Truusje Jore

    Ja lekker, ik kende deze al en doe er i.p.v. iets van zoet, een  dopje vanille-essence in, want ik heb blikjes van 400 ml kokosmelk en maak dus meerdere puddinkjes voor in de KK, mmm ook met ander fruit te gebruiken.

  6. Rita van der Horst

    Goeie waarschuwing Anna-Karina!

    Ik wist niet dat chia zaad die eigenschap had

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven