salade met garnaaltjes en rivierkreeftjes

Salade met garnaaltjes en rivierkreeftjes

Deze moeten jullie echt leren kennen! Het is een heerlijke, frisse salade met garnaaltjes en rivierkreeftjes. Soms twijfel ik eraan of ik iets wat ik even snel in elkaar knutsel voor mezelf als lunch hier moet delen met jullie. Maar dit vind ik zo’n toppertje dat ik het niet kan laten. Zo lekker met die huisgedroogde tomaatjes en knapperige rauwe courgette. De olie en mayonaise zorgen er ook voor dat je langer verzadigd blijft. Gelukkig maak ik wel (bijna) altijd foto’s, ziet er toch lekker uit of niet soms? De salade bevat 4.7 gram koolhydraten, hele recept = 1 portie.

Advertentie

Ovengedroogde tomaatjes

Vorige week had ik een hele pot gedroogde tomaatjes gemaakt. Die zijn me toch lekker geworden, voor mij geen kant-en-klaar meer, hoor. Tenzij in een mediterraan buitenland of wegens gebrek aan oven. Ik had het plan ze nu eens echt langer dan 1 week in het potje te laten staan om uit te testen hoelang zoiets nou echt goed blijft. Maar -=sorry=- het is me weer niet gelukt wegens té lekker!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

salade met garnaaltjes en rivierkreeftjes

Zo maak je de salade met garnaaltjes en rivierkreeftjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


salade met garnaaltjes en rivierkreeftjes

Salade met garnaaltjes en rivierkreeftjes

Heerlijke frisse lunch salade met garnaaltjes en rivierkreeftjes. Zo lekker met die huisgedroogde tomaatjes en knapperige rauwe courgette.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 554.3 koolhydraten 4.7 geiwitten 12 gvetten 53.7 gvezels 4.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Slijp de rauwe courgette met een Spirelli of mandoline. Snijd de rucola. Snijd de tomaatjes fijn. Meng deze alle drie met olie en mayonaise. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over een plat bord. Schik de garnaaltjes en rivierkreeftjes erop. Snijd het bosuitje in ringetjes en strooi deze erover.
  • Snijd tot slot de ¼ avocado in dunne plakjes en leg die er als een waaiertje op. Zo smaakt eenvoud.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



4 gedachten over “Salade met garnaaltjes en rivierkreeftjes”

  1. Ik ben vandaag begonnen met koolhydraatarm te eten. Dit was van middag mijn eerste probeersel van deze site. Het was suuuuuuper lekker. Ik heb al heel veel receptjes opgeslagen voor de komende dagen…. ik kijk er naar uit. Alvast bedankt. Groetjes van een beginneling 😀

  2. Carlo van Gestel

    Hallo Anna-Karina,

    een heerlijk recept, waarbij ik de garnalen en rivierkreeftjes even warm gemaakt heb met wat olijf olie. Ik heb het gebruikt voor het avondeten.

    Verse gebakken aardappeltjes erbij en bij de salade nog een augurk toegevoegd. Het geheel was super lekker. Een prima avondmaaltijd voor 2 personen.

    Bedankt voor dit recept.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven