boerenkool met ei

Boerenkool met ei uit de pan

Bijzonder voedzaam en vegetarisch lunchgerecht vandaag. Boerenkool met ei, uit de pan. Het ziet er ook grappig uit vind je niet, met zo’n maagdelijk eitje in het groen? Combineer de boerenkool met de befaamde zelfgemaakte tomatensaus. Heb je die niet? Neem dan passata. Verder een uitje, een beetje paprika en breng het geheel lekker pittig op smaak met chilipoeder of rode peper. De basis is 150 gram boerenkool, voor 2 personen dat is ruim voldoende. Dit gerecht bevat 6.2 gram koolhydraten per portie

Advertentie

Wennen

Toen ik in 2013 begon met koolhydraatarm eten moest ik wel wennen aan specifieke groente zonder aardappel. Zuurkool en boerenkool zijn daar een voorbeeld van. Deze pittige boerenkool met ei is een goede aanvulling binnen een koolhydraatarme leefstijl. Vooral voor mensen die boerenkool niet perse alleen als stamppotje of als ovenschotel willen eten. Deze boerenkool met ei is ook handig als je een restje rauwe boerenkool hebt. Verder geen lange verhalen, gewoon uitproberen en ons onderaan vertellen of je het ook zo lekker vindt!

Meer recepten met boerenkool.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

boerenkool met ei
boerenkool met ei

Zo maak je boerenkool met ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


boerenkool met ei

Boerenkool met ei, uit de pan

Een lekker vegetarisch lunchgerecht met boerenkool. Boerenkool met ei, uit de pan. Het ziet er ook geinig uit vind je niet, met zo’n maagdelijk eitje in het groen?
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 170.1 koolhydraten 6.2 geiwitten 9.55 gvetten 10.85 gvezels 5.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Wij gebruikten zelfgemaakte tomatensaus, volgens dit recept. Uit de diepvries gehaald. Of gebruik passata.
  • Snijd paprika in stukjes en snipper het uitje. Bak deze samen in een ruime koekenpan met olijfolie aan. Knijp de knoflook erboven uit en voeg chilipoeder, pimentón en oregano toe. Bak even mee. Voeg de gesneden boerenkool en tomatensaus toe en roerbak 10 minuten.
  • Vorm twee holletjes en breek in elk holletje een ei en laat het ei op matig vuur in 6-10 minuten stollen met een deksel erop. Kort als je een zachte dooier wilt en langer voor een stevige dooier..
    boerenkool met ei
  • Gebruik een platte schep om de boerenkool met ei samen in één keer op het bord te scheppen. Smullen maar van dit grappige gerechtje!

Drankje

  • Ik dronk er een frisse gemberdrank bij, gewoon plat water met een paar schijfjes gember en een drupje citroensap. Super lekker!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



4 gedachten over “Boerenkool met ei uit de pan”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven