gemarineerde champignons - koolhydraatarme snack

Gemarineerde champignons, koolhydraatarme snack

Een heel erg lekkere koude snack voor tussendoor, bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met een lekker stokbroodje of courgettebrood als voorafje, of als spiesje bij de barbecue. Champignons lenen zich uitstekend om te marineren, hoe langer je ze in de marinade laat staan hoe beter ze de smaak opnemen. Een ware smaakexplosie! Serveer ze met wat andere hapjes en snacks rond borreltijd. Het recept is bedoeld voor 4 porties en bevat dan 0.7 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Welke paddenstoelen?

Een champignon kan altijd eigenlijk, dat maakt deze paddenstoel voor mij tot een enorm aantrekkelijk en veelzijdig ingrediënt. De kastanjechampignon lijkt qua grootte en vorm op de witte champignon. Het verschil zit ‘m in de bruine kleur en de heerlijke nootachtige smaak. De kastanjechampignon en de grotchampignon bevatten ook veel minder vocht. Daardoor slinken ze minder bij de bereiding.

Champignons zijn een belangrijke bron van vitamine B2 , vitamine B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast zijn champignons rijk aan vezels en koper. Provitamine D komt zelden voor in groente, maar wel in de champignon. Door blootstelling aan UV straling zet deze voorvitamine zich in het lichaam om in vitamine D en dat draagt dan weer bij aan het tegengaan van botontkalking. Genoeg redenen dus om gemarineerde champignons met deze of een andere paddenstoel te maken!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gemarineerde champignons - koolhydraatarme snack
gemarineerde champignons - koolhydraatarme snack

Zo maak je de Gemarineerde champignons

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

gemarineerde champignons - koolhydraatarme snack

Gemarineerde champignons

Een heel erg lekkere koude snack voor bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met stokbrood of courgettebrood als voorafje, of zet ze als spiesje op je snacktafel.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
marineren 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 52.65 koolhydraten 0.7 geiwitten 2 gvetten 4.53 gvezels 1.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

MARINADE

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui en maak de kastanjechampignons schoon met een keukenpapiertje of borstel. Kook de paddenstoelen 4 minuten samen met de gesnipperde ui in wat water met de opgeloste bospaddenstoelenbouillon. Giet de paddenstoelen gelijk af.

Marinade

  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan en meng ze met knoflook, azijn, olie en verse kruiden in een kom goed door elkaar. Proef en voeg er zoetstof, zout en peper naar smaak aan toe. Schep de kastanjechampignons erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast liefst 2 uur marineren. (minimaal ½ uur)

Serveren

  • Serveer op een platte schaal met prikkertjes als borrelhapje. Of serveer het in een 1-persoons kommetje met stokbroodje of courgettebrood als voorgerechtje. Of maak spiesen en doe die in een glaasje!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



2 gedachten over “Gemarineerde champignons, koolhydraatarme snack”

  1. Vandaag gemaakt voor bij de borrel. Ik proef voornamelijk champignons en geen kruiden, lijkt niet ingetrokken te zijn terwijl ik het zeker 4 uur heb laten marineren. Wat heb ik verkeerd gedaan?
    Heb trouwens kastanjechampignons gebruikt. Deels door de helft deel heel. Beide niet zoals ik had verwacht goed gekruid…
    Wanneer je marinade er bij pakt is de smaakt trouwens erg goed!

    1. Wat jammer om te horen dat ze tegenvielen. Waar kan dat aan liggen, eerlijk gezegd geen idee, er zou voldoende marinade aan een champignon moeten blijven hangen om de smaak mee te geven. En de marinade smaakt goed zeg je? Inderdaad gaat het intrekken natuurlijk beter als je meer oppervlak creëert, dus kleinere stukjes maakt en goede verse producten gebruikt. Hoe kouder hoe minder smaak je proeft, op kamertemperatuur laten komen helpt ook. Maar ik vond ze zo lekker dat ze de kamertemperatuur bij mij niet hebben gehaald 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven