Geroosterde paprika salade

Geroosterde paprika salade

Waarschijnlijk is deze onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade -door de jaren heen- het meest gegeten gerecht in huize HAK (Hans & Anna-Karina). Ik weet dan ook werkelijk niet waarom ik dit niet al veel eerder met jullie gedeeld heb! Misschien omdat het oorspronkelijk niet van mezelf is? Het originele recept komt uit een kookboek van Albert Heijn: “De nieuwe kijk op koken”, Anneke Ammerlaan (hoofdredactie), 1998. In de loop van de jaren zijn wij er iets meer geitenkaas aan toe gaan voegen, verder is er aan het recept helemaal niets veranderd. Mocht je overigens niet van geitenkaas houden is feta ook lekker! Pssst, het was net ietsje teveel voor 2 personen als bijgerecht. Mijn avondsnack was gelijk geregeld, ik had een geweldig verwen-snoeperijtje!

Advertentie

Geroosterde paprika lekker zelf doen

Natuurlijk kan je een kant-en-klaar product nemen voor deze overheerlijke salade. Grote kans dat je dan een slap aftreksel hebt van de vers geroosterde paprika en bovendien bevatten de potten eigenlijk altijd toegevoegde suiker. Dus de echte smulpapen weten beter en roosteren de paprika zelf! Eenmaal geproefd wil je nooit meer iets anders… Oké je moet er even tijd voor inruimen, maar de meeste tijd is wachttijd: voor de oven (20 minuten), het dampen (15 minuten) en het op smaak komen (1 uur). Al die liefde & aandacht in 1 zo’n salade… dat moet je proeven! Wij aten de geroosterde paprika salade bij Portobello met spinazie en zalm en hebben weer enorm zitten smullen. Durf je ’t ook aan?

Geroosterde paprika’s hebben die typische diepe zoete smaak, na het roosteren van de paprika kan je heel gemakkelijk het velletje verwijderen. Vervolgens gebruik je de pure vrucht in een salade of gepureerd in een saus of als antipasto hapje. Een antipasto (meervoud: antipasti) is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt. Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij lichte schotel aan. Denk aan olijven, gegrilde groente, een plakje worst of ham, een handje noten etc. In principe kan een antipasto ook een salade inhouden zoals de klassieke ‘insalata Caprese’: tomaat, mozzarella en basilicum.

Bewaren

Je zou de schoongemaakte geroosterde paprika’s ook koel en onder olie in een gesteriliseerde glazen pot kunnen bewaren. Blijft enkele weken goed, zolang ze maar goed onder de olie staan en je heel schoon werkt. Ook schoon bestek gebruiken als je er iets uithaalt. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je deze geroosterde paprika salade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Geroosterde paprika salade

Geroosterde paprika salade

Onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika salade is met stip het meest gegeten gerecht bij ons thuis. Heerlijk is die typische diepe zoete paprika smaak!
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachten en marineren 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 142 koolhydraten 6.3 geiwitten 3.65 gvetten 10.55 gvezels 3.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 300 g paprika, alle kleuren kunnen (2 stuks)

Dressing

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 195 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel. Was de paprika's en rooster ze in z'n geheel 20 minuten op de bakplaat. Doe ze direct uit de oven in een schaal en span er huishoudfolie over. Door de stoom rimpelen de paprika's en kan je straks het vel er zo aftrekken. Laat ze minstens 15 minuten in de schaal staan. Bewaar het vocht. Ontvel de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Klop voor de dressing 1 el paprikakookvocht met de olijfolie en balsamico azijn lobbig. Breng de dressing op smaak met tijm, peper en eventueel een snufje zout. Schep de schoongemaakte paprika door de dressing en laat de salade 1 uur afgedekt staan op kamertemperatuur. Op deze manier kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen.

Serveren

  • Voeg vlak voor het serveren ringetjes bosui toe en verkruimel de geitenkaas over de geroosterde paprika salade. Schep de salade om.
  • Ogen dicht, proef & geniet! Al die liefde & aandacht in 1 zo’n salade… heerlijk! Wij aten de geroosterde paprika salade bij Portobello met spinazie en zalm.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



22 gedachten over “Geroosterde paprika salade”

  1. Tip om plastic te besparen, gebruik een douchemuts om af te dekken ipv plastic folie. Daarna goed uitwassen, drogen en klaar voor hergebruik. Ik dek zo alles af… scheelt een berg plastic. En het werkt fantastisch.

  2. Deze salade al twee keer gemaakt, hij is echt superlekker! En inderdaad zelf geroosterd zijn de paprika’s echt veel lekkerder dan uit een pot. Wel even een werkje maar ik heb er nu ook in een pot met olie opgeslagen voor een volgende keer. Bedankt voor dit lekkere recept!

  3. Lijkt me een heerlijke salade! Leg je de paprika’s in z’n geheel in de oven of snij je ze bijvoorbeeld eerst door? En wat adviseer je om er eventueel bij te eten zodat het een volledig koolhydraatarm diner wordt? Ik ben benieuwd! Dank je!

  4. Hij staat hier vanavond weer op het menu! Zo lekker en makkelijk! Lekker met een stukje gebakken zalm en avocado-salsa.
    Ik maak deze salade vaak als ik eters krijg en steevast volgt de vraag om het recept. 🙂

  5. Tonnie vd Bogerd

    Oh, en ik heb er nog Parel couscous door heen gedaan en het was heerlijk.

    Dank je voor al die smakelijke recepten.

    Gr. Tonnie

  6. Tonnie vd Bogerd

    Ik ben de geroosterde paprika salade aan het maken en ik heb een vraagje: maakt het iets uit of je witte of donkere balsamicoazijn gebruikt en ik had puntpaprika’s gebruikt waar geen sap bij vrij kwam.
    Gr. Tonnie

  7. Wat een heerlijk recept, het was smullen hier gisteren! Dank je wel, je hebt er een fan bij.

  8. net de ijsbaan hier getrotseerd om de ingrediënten te halen!

    En aan de slag! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat

      1. Het resultaat was inderdaad erg lekker!
        Ik heb alleen de geitenkaas vervangen voor feta blokjes, ben niet zo heel erg gek op geitenkaas nl ook erg lekker!
        Nu gaan we de portobello met spinazie en zalm proberen.
        Fijne dag!

  9. Klinkt lekker 🙂 Bedankt voor het delen. Zou je de paprika na het roosteren ook langer kunnen bewaren? Bijvoorbeeld in een potje met olie? Dan heb ik de ideale snack voor tussendoor op voorraad.

    1. Jazeker kan dat, helemaal onder olie zetten en koel bewaren. Hoelang zoiets goed blijft daar heb ik geen ervaring mee, ligt ook aan hoe schoon je werkt. Maar een paar weken zou moeten kunnen lijkt me? Er zitten natuurlijk geen conserveermiddelen in. Laat het me weten?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven