spinazietaart-koolhydraatarmrecept

Koolhydraatarme spinazietaart met champignons

Spinazie heeft eigenlijk alles wat een groente moet hebben: lekker, snel klaar en met alles te combineren, ik ken maar weinig mensen die zeggen geen spinazie te lusten. Deze koolhydraatarme spinazietaart bevat 7.2 gram koolhydraten per portie en kun je iedereen wel voorzetten. Maar zeker de beginner zal deze spinazietaart waarderen en niet alleen om de smaak. Er kan bij het bereiden van de spinazietaart eigenlijk weinig tot niets misgaan. Alle hartige taarten zijn trouwens populair als koolhydraatarm hoofdgerecht. Mocht je er toch een korst bij willen hebben kijk dan eens bij het hartige taartbodem, of bij het deeg van de witlof tarte tatin. Liever een pittiger vulling? Neem eenvoudig een pittiger kaassoort! Varieer en combineer er lekker enthousiast op los. 

Advertentie

Feesthapjes

Maak deze basis koolhydraatarme spinazietaart ook eens op de bakplaat van de oven en snijd er als het koud is vierkante stukjes van, leuk als borrelhapje op een feestje. Makkelijk uit te breiden met een stukje paprika of tomaat bovenop.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme spinazietaart

Zo maak je de koolhydraatarme spinazietaart

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

spinazietaart-koolhydraatarmrecept

Koolhydraatarme spinazietaart

Deze koolhydraatarme spinazietaart met champignons is heel geschikt als koolhydraatarm hoofdgerecht, er kan eigenlijk weinig tot niets aan misgaan. Koud ook lekker!
4.67 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 578.65 koolhydraten 7.2 geiwitten 27.2 gvetten 47.9 gvezels 5.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C en vet een ovenschaal in. Springvorm bekleden met bakpapier kan ook.
  • Roerbak de plakjes champignons snel (blijf omscheppen) in een droge wok op hoog vuur tot ze vocht beginnen te verliezen. Smelt er een klein beetje boter over en maal er peper over. Doe ze over in een bakje en zet apart.
  • Wok, in de pan van de champignons, de spinazie in wat roomboter. pers het teentje knoflook erboven uit. Laat uitlekken in een zeef en druk overtollig vocht eruit met een lepel.
  • Klop de eieren los met slagroom, kruidenkaas en naar smaak peper en zout. Meng optioneel nog pijnboompitjes, nootjes en/of extra geraspte kaas erdoor.
  • Doe de uitgelekte spinazie in de ovenschaal en verdeel de champignons erover. Giet het eimengsel erover. Werk alles met een spatel een beetje door elkaar.
  • Bak de koolhydraatarme spinazietaart in ongeveer 30 minuten gaar en mooi lichtbruin. Serveer in mooie punten met bijvoorbeeld de salsa van tomaat.
  • Misschien even wennen zonder korst, maar wel lekker. Eet smakelijk!

Serveer- en variatietips

  • – Voeg een beetje zalm, witvis, (vega) spekjes of worst toe.
    – Gebruik i.p.v. spinazie ook eens broccoli, andijvie of bloemkool.
    – Ook de volgende dag koud lekker, meenemen naar het werk/school!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



64 gedachten over “Koolhydraatarme spinazietaart met champignons”

  1. Super lekker, toch een vraagje….bij ons stolt het ei nooit goed. Blijft dus erg waterig terwijl we de verse spinazie altijd goed leeg drukken. Hete lucht 180 graden. Iemand een tip?

    1. Het ei zal wel stollen, anders is de temperatuur nog te laag. Het zal eerder het vocht uit de spinazie zijn, kort en snel wokken zonder zout en goed het vocht eruit drukken. Oven goed voorverwarmen, dan moet het echt lukken. Onze ervaring is wel dat gewone spinazie veel meer vocht bevat dan wilde of biologische.

  2. Erg lekker geworden ik had nog een stuk brie dat op moest dus dat erdoor ipv roomkaas en wat gele bloemkoolrijst erbij en de tomaten salade zonder de courgette .Toen was het teveel dus volgende middag nog wat met sla.

  3. Anna-Karina wat denk je, als ik gecombineerd doe met bloemkool zal ik het dan als bloemkoolrijst doen
    Of gewoon maar uitproberen?? Ik heb toevallig van allebei nog in huis !!

  4. Ik heb voor dit taartrecept in plaats van spinazie brandnetels gebruikt. Smaakt ook prima. Wel een flinke zak nodig. Waarschijnlijk net zo lekker als met spinazie (nog nooit met spinazie gemaakt). Voortaan als ik ga wandelen altijd handschoenen, een schaar en een flinke plastic zak mee.

  5. Mirjam Voermans

    Hallo Anna -Karina, ik maak zoveel recepten van jou en steeds even lekker maar ik vergeet altijd te reageren. Dit recept was ook weer heerlijk! Ik ben zó blij met jouw website….

  6. Heerlijk en makkelijk!!! Ik gebruik dit recept regelmatig en bij weinig tijd/zin maak ik gebruik van diepvries spinazie (wel opletten dat je dan spinazie met hele blaadjes neemt en geen gesneden dat is minder lekker). En dan de rest inderdaad koud bij de lunch, mjummie!
    Verder doe ik er hamblokjes doorheen. Met spekjes gaan we ook nog eens uitproberen.
    Ik eet nu ruim een half jaar koolhydraatarm en heb werkelijk nog nooit zo lekker gegeten (en dan ook nog afvallen: win/win). Mijn dank is GROOT voor deze website met al die fantastische recepten!!

  7. Zojuist de taart uit de oven gehaald, ik heb de pijnboompitjes en ook spekjes toegevoegd. Ik wil het meenemen naar mijn werk voor het avond eten en stiekem toch een hapje geproefd nu het nog warm is….wat is dat heerlijk! Dank je wel voor het recept!

  8. Gisteren gemaakt en het was heerlijk. Vandaag als lunch koud proberen. Chapeau voor dit recept, komt vaker op het menu te staan.

  9. Marjolein van den Broek-Bonestroo

    Heerlijk recept, net gemaakt en echt super lekker, morgen koud proberen

  10. Ik maak deze heerlijke taart regelmatig. Heb wel een vraag over de koolhydraten in de champignons, ik zie dat deze 4,3 per 100 gram zijn terwijl jullie er maar 0,3 voor rekenen. Hoe kan dit?

  11. Pien van Leeuwen

    Weer een keer deze spinazietaart gemaakt. Nergens kon ik echter wilde spinazie krijgen, dus dan maar gewone verse….Iets langer in de oven gedaan, zodat het minder drassig wordt….en dat lukte prima. ’t Was weer héérlijk!

  12. Anna Karina in je boek heet deze taart SPINAZIETAART MET SPEK. Nou deze vanavond gemaakt. Het was heerlijk.
    Degene die mee at, was het helemaal met me eens en die lustte er wel pap van.
    Dus die zal ik meer moeten maken.
    Dank je wel, ik ben blij met jouw recepten.
    Corry

  13. Goedenavond,
    Is er ook een goed alternatief voor champignons? Wij lusten nl. geen paddestoelen.
    En hoeveel moet daar dan van in?
    Alvast bedankt.

    Groetjes Debby Kleis

  14. Al een paar keer gemaakt, staat met stip boven aan mijn lijst met heerlijke recepten

  15. Gister deze taart gemaakt met de mozzarella deeg bodem en kleine tomaatjes erop.
    Echt heerlijk! En hij zag er zo gezellig uit.
    Dankjewel voor je geweldige recepten en hopelijk komt je boek weer gauw uit ik wil hem graag kopen.

  16. Pien van Leeuwen

    Nou, zojuist smaakte de 2e helft ook weer heerlijk, hoor!!! En voortaan zal ik op zoek gaan naar ‘wilde spinazie” want dat wist ik niet. (Hoop dat die hier ergens verkrijgbaar is.)

  17. Pien van Leeuwen

    Zojuist op, en veel moeite om ‘m niet helemaal te verorberen in één keer. Wat smaakte het lekker…..,maar ik ben sterk geweest en heb de helft voor morgen bewaard. Ik vond ‘m van binnen nog wel erg drassig (maar héérlijke drassigheid) en alleen aan de randen van de springvorm was ie mooi, dus “punten” ervan snijden zal niet gaan…..Ik had de spinazie heel goed laten uitlekken en uitgedrukt, maar ik denk dat er in verhouding misschien een beetje teveel saus was? (precies volgens het recept gemaakt). Of misschien moet de quiche langer in de oven??? maar nogmaals: ik heb ervan genoten! Bedankt…..

    1. Ja inderdaad, dan wat langer in de oven, dan is het ei nog niet helemaal gestold. Eventueel de bovenkant wat afdekken met aluminiumfolie als die te bruin dreigt te worden. Of je plaatst de taart wat lager in de oven.

  18. Tja bij dit gerecht dachten we ……….1/3 stuk kaal op het bord…..het lijkt zo weinig. De smaak is prima en de hoeveelheid was genoeg. Het had weg van een boerenomelet en vind het dan niet echt een hoofdgerecht. Ondanks dat er spinazie in zit miste we toch wel iets.
    Volgende keer doe ik er wat andere groente bij.

    1. Invriezen zou ik niet snel doen, wordt waarschijnlijk heel erg nat & zompig als je ’t gaat ontdooien. Ik hou zelf niet zo van eiergerechten invriezen. Maar probeer het, dan weet je zelf of je de kwaliteit oké vindt.
      Wel is het de volgende dag (max. 2-3 dagen) koud ook heel lekker.

  19. Ik maak dit al enige jaren.
    Diverse varianten zijn mogelijk.
    Vlees, vis of alleen groente ( bij voorbeeld uien en paprika) en diverse soorten kaas.

    Ook te maken met bij voorbeeld een hartige pannekoek.
    Erg lekker!!

  20. Anita Gerritsen

    Het was heerlijk!
    Ik heb wel geitenkaas en stukjes gerookte kip toegevoegd. Dat geeft net meer smaak aan het gerecht.

  21. Klinkt heerlijk! Hoeveel Kcal bevat dit recept, aangezien er slagroom & kruidenroomkaas in zit?

  22. Wauw, dat was lekker! Genoeg voor 4 personen. Voor herhaling vatbaar!

     

  23. Ongelooflijk lekker! Heb hem gisteren gemaakt. Het hele gezin wilde proeven en het laatste stuk bij de buren gebracht. Ook zij waren heel enthousiast!

  24. Donña Doesborgh

    Heb afgelopen week dit recept voor ’t eerst gemaakt, maar zeker niet voor ’t laatst. Het sloeg thuis in als een bom, haha! Heel gemakkelijk en super lekker! Wij hadden er wat tomatensalade bij, lekker fris.

  25. Heerlijk. Heb ook wat geitenkaas erin gedaan.

    Volgende keer laat ik hem ook ietsje langer (35m) in de oven.

  26. Ik ga het vandaag maken en ga er gerookte zalm door doen denk dat dat ook erg lekker is

  27. Ik zal het volgende week nog wel een keer maken en dan er wat meer tijd voor uit trekken.

    1. Afhankelijk van hoe rauw het nog was, kan je 45-55 minuten proberen. Als j een diepe smalle vorm hebt is het ook weer anders dan een lage brede vorm… altijd even de gaarheid controleren voordat je aan tafel gaat. Aldoende leert men, succes en eet smakelijk!

  28. Ik heb dit vandaag voor het eerst gemaakt. Alleen voor 4 personen, dus eigenlijk alles verdubbeld en een half uur in de oven. Het slagroom/eimengsel was helaas niet helemaal gestold. Heb ik wat fout gedaan of moet het langer in de oven?

    1. Als je meer maakt heeft zo’n hoeveel langer de tijd nodig om te garen, dus inderdaad langer in de oven. Je hebt het toch niet echt helemaal rauw gegeten? Zonde hoor, deze is zo lekker…

  29. Wietske Gerritsen

    Vandaag voor de tweede keer de spinazietaart met champignons gemaakt, net als de vorige keer hebben we er ook nu wat rundergehakt bij gedaan, dat vinden we erg lekker.
    De kinderen zijn er ook dol op.

  30. Je hebt het steeds over slagroom. Zelf heb ik altijd flesjes room in huis.

    Is er een groot verschil in het gebruik in recepten? Heeft slagroom iets dat gewone room niet heeft?

  31. Het lijkt mij een heerlijk recept maar hoeveel calorieen zitten er in deze lekkere taart!

     

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven