Ei in wolk, spectaculair eten

Eieren, spinazie en kaas, dat kan nooit fout gaan toch? Ei in wolk, “Egg in a cloud” maar dan op z’n Nederlands. Een prachtig gebakken schuimwolk met een eidooier erin. En hartstikke koolhydraatarm ook nog, met slechts 0.4 gram koolhydraten kun je gerust een dubbele portie verorberen! Zeg nou zelf, dit eiwolkje ziet er fabelachtig spectaculair uit toch? Ik kwam het idee ervan tegen op internet. Dat was gewoon een eigeel in een wolk van eiwit zonder iets erbij verder.

Advertentie

Eiwolk nog lekkerder

Mij leek zo’n eiwolk veel en veel lekkerder als er wat meer aankleding bij zou zitten. Groente, minstens wat spinazie en geraspte kaas.  Dit is een 1e probeersel en ik deel het maar gelijk even, zo enthousiast ben ik erover. Het is echt grappig eten. Gebakken schuim, met een vloeibaar hart, want zo’n wolkig eitje is wel voor liefhebbers van een zacht eitje. Nederlanders kennen dit bijzondere en spectaculaire gerecht niet zo, maar er zijn overzee diverse varianten te vinden, zij kennen “ei in wolk”  al veel langer!

Egg cloud

Geef je cloud eggs nog meer smaak mee door er andere lekkere ingrediënten aan toe te voegen. Je kunt Parmezaanse kaas en bacon, ham of zalm door het stijf geslagen eiwit spatelen. Ook specerijen als chili- of cayennepeper, paprikapoeder of pimentón kunnen lekker zijn.  Een handje fijngesneden bieslook, peterselie of bosui er doorheen? Serveer je ei in wolk op een heerlijk geroosterd sneetje omegabrood, of op een pompoenpitten-stokbroodje. Hmm, avocado erbij is ook verrukkelijk!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de Ei in wolk

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Ei in wolk, spectaculair eten

Ei in wolk, “Egg in a cloud” maar dan op z’n Nederlands. Zeg nou zelf, dit eitje ziet er fabelachtig spectaculair uit toch? Lekker met spinazie en kaas!
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 158.35 koolhydraten 0.4 geiwitten 9.75 gvetten 13.05 gvezels 0.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Splits de eieren. De dooiers even apart opvangen. Het wit stort je in een brandschone metalen schaal. De schaal kun je ontvetten met wat citroensap. Klop met een mixer het eiwit met een snufje zout helemaal stijf. Als de 'pieken' mooi rechtop blijven staan is het oké.
  • Schep twee wolken eiwit op ruime afstand in de ovenschaal. Maak in het midden van elke wolk een kuiltje. Giet voorzichtig een eidooier in elk kuiltje en bak 3 à 5 minuten. Het eiwit moet kleuren maar de eidooier mag nog wel 'lopen'.
  • Roerbak in de tussentijd wat spinazie en rasp kaas.
  • Schep je Ei in wolk voorzichtig over op een bord. Bestrooi met de kaas en geef de warme spinazie er los bij. Misschien wat peper en zout?
  • Prachtig toch? Geniet ervan.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven