tonijnburgertjes met knoflookdip

Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*

Soms pakken keuken experimenten wel heel appetijtelijk uit. Deze tongstrelende tonijnburgertjes met knoflookdip gaan de komende tijd absoluut vaker op mijn bordje prijken. Ze zijn niet alleen ultralaag in koolhydraten, 0.16 gram koolhydraten per burgertje inclusief dip, maar ook super makkelijk om te maken. Je serveert ze bij een salade tijdens de lunch of als extraatje bij het hoofdgerecht. Door de lekkere dipsaus zijn ze ook bijzonder geschikt als fingerfood. Omdat zowel de burgertjes als het sausje makkelijk vooraf te maken zijn, kun je ze ook als feesthapje inzetten. Bovendien zijn de burgertjes koud ook bijzonder smakelijk.

Advertentie

Voorraad = slim!

Uit het recept haal je 8 burgers van ongeveer 6-7 cm doorsnee. Maak echter voor gebruik als borrelhapje de tonijnburgertjes wel de helft kleiner. Bak ze vervolgens in een poffertjespan, in 1 x 15 tegelijk en klaar ben je! Ik ben sowieso wel dol op tonijn (uit blik) lekker hartig voor de lunch of bij de borrel. Een tonijnsalade is altijd makkelijk te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Ideaal is ook dat je die blikjes natuurlijk koopt als ze in de aanbieding zijn en ze blijven zowat eeuwig goed. Oja en 0 koolhydraten, tof spul dus om op voorraad te hebben!

Mocht je liever geen vis eten, dan kan je de tonyn van De Vegetarische Slager nemen, niet van ‘echt’ te onderscheiden. Wel wat meer koolhydraten, maar dat is voor dit gerecht geen probleem er zit verder nauwelijks koolhydraten in namelijk.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

tonijnburgertjes met knoflookdip
tonijnburgertjes met knoflookdip

Zo maak je deze tonijnburgertjes met knoflookdip

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*

Heel geschikt voor een feestje, zowel de tonijnburgertjes als het sausje zijn namelijk makkelijk vooraf te maken. Bovendien zijn de tonijnburgertjes koud ook bijzonder smakelijk. TIP: Bak ze in poffertjespan!
4.63 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per stuk (bij 8 stuks)
kcal 36.77 koolhydraten 0.16 geiwitten 4.48 gvetten 2.05 gvezels 0.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Tonijnburgertjes

Knoflookdip

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Laat de de tonijn uitlekken, druk het vocht eruit. Meng de tonijn met het ei, bieslook, pimentón, peper, zout en de geraspte kaas.
  • Schep 8 hoopjes in de koekenpan met olijfolie. Vorm er platte ronde burgertjes van met een diameter van ca. 6-7 cm. Bak de tonijnburgertjes in 5 minuten mooi goudgeel op middelhoog vuur. Halverwege omdraaien.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de knoflookdip.
  • Serveer als lunch of voorgerecht 4 tonijnburgertjes per persoon op een bordje met wat sla en de knoflookdip er apart bij. *Mjum*

TIP

  • Bak ze als (feest) borrelhapjes in de poffertjespan, in 1 x 15 tegelijk en klaar ben je!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



54 gedachten over “Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*”

  1. Avond te voren de burgertjes en saus gemaakt.
    Om volgende dag als lunch te eten met ijsbergsla en een half rood pepertje.
    Lekkere variatie.

  2. Deze burgers (2 stuks) vanavond gemaakt op de hamburgerplaat van mijn wafelijzer. Dat ging perfect. Heerlijk gesmuld met selderijfrietjes en gemengde sla met de knoflookdip. Nog eentje over voor morgenavond op een broodje. Weer feest!

  3. We hebben daarnet voor het eerst deze tonijnburgertjes gegeten… en dat gaat nog heel vaak gebeuren. Allemachtig, wat zijn ze lekker! Wat een toprecept…

  4. Heb ze net gemaakt, zezien er goed uit, met de lunch ga ik ze proeven

  5. De smaak is voortreffelijk!
    Ik vond alleen de ingrediënten wel heel weinig voor 8 burgers.
    Dus maar 2 eieren gedaan en een dubbele portie saus gemaakt.
    Zo hadden we elk 3 burgers..
    Ga ze zeker vaker maken!

  6. Vanavond staan ze bij mij op het menu. Ben benieuwd, maar totnutoe is alles gelukt wat ik van deze site heb gemaakt! Ik ben nogal moeilijks hetgaat over kaas en zag in andere recepten dat ze daar onder andere havermout gebruiken als bindmiddel. Ik ga allebei proberen, dus een paar met geraspte kaas en een paar met havermout. Havermout neemt vocht op, dus misschien worden ze te droog. Ik verzin wel iets: gedroogde tomaat er bij of zo.

    In elk geval weer bedankt voor de inspiratie!

  7. Vraagje: blikje tonijn staat er, maar hoe groot is dat blikje? Je hebt al hele kleine, die bedoel je niet… Dank je wel!
    (Lijkt me heerlijk, trouwens!)

  8. eergisteren gemaakt
    2 voor het avond eten en de andere dag bij de lunch waren heerlijk en makkelijk klaar te maken deze gaan zeker bij de regelmatig terugkerende maaltijden met de nodige variaties die ik uit ga proberen

  9. Heb vandaag de tonijnburgertjes weer gemaakt hoort bij ons bij het vaste repertoire heb ze nu gecombineerd met de selderijrosti koekjes als een soort burger broodje met de dipsaus en sla erbij heerlijk

  10. ik heb de tonijn vervangen door krab en ipv bieslook dille gebruikt waren verukkelijk

  11. Variant:
    1 blikje zalm uitgelekt (ca 200 gram)
    2 eieren
    ruime theelepel dille
    iets citroensap (ik heb een knijpcitroen, doe het op gevoel)
    Peper en zout\
    2 eetlepels geraspte kaas
    desnoods nog wat paprikapoeder
    De eieren los kloppen met de kruiden er doorheen, dan de geraspte kaas en uitgelekte zalm toevoegen
    Bakken als boven omschreven.
    Ik heb ze na afkoelen belegd met kruidenkaas van Jumbo. Overheerlijk!

  12. Heb de burgertjes gemaakt. Ze zijn echt heerlijk!! Makkelijk te maken en zo klaar! Gezond en lekker!!

  13. Lekker lunchgerechtje, net gemaakt met een sjalotje, augurkje, paprikapoeder, peterselie, oude geitenkaas en een beetje amandelmeel erdoor om te binden. Kloddertje Yoghurtmayo erop en zo naar binnen geschoven. Ik hou niet zo van vis maar het smaakte gewoon vlezig, was erg lekker en supersnel gemaakt!

  14. Ik heb de tonijnburgertjes als borrelhapje gemaakt in de poffertjespan. Gaat perfect en ze zijn dan allemaal even groot, 15 stuks in één keer klaar!

  15. Vandaag als hoofdgerecht gegeten (met zoete aardappel en salade), was erg lekker! En supersimpel te maken.

  16. Zijn ze koud ook lekker?? Ik wil ze nu gaan maken en vanavond op een bedje van ‘aangeklede’ sla serveren. Vooraf klaarmaken zou wel handig zijn, maar weet niet of ze dan nog wel lekker zijn.

    1. Staat al in de tekst, 1e alinea: “Door de lekkere dipsaus zijn ze heel geschikt als fingerfood. Handig voor een feestje dus, want zowel de tonijnburgertjes als het sausje zijn makkelijk vooraf te maken. De burgertjes zijn koud namelijk ook bijzonder smakelijk.”

  17. Weer een succes, 3 op een rij. Ik kan er alleen ” maar” 4 burgers van maken, masr dat was ook prima. Nog een recept die blijft. Benieuwd naar de volgende?

  18. Anita van Assen

    De tonijn burgers net gemaakt, had geen paprika poeder wel kerrie. Ze zijn wel erg klein als je 1 blikje gebruikt. Maar om te proberen, prima! Weet ik voor een volgende keer dat ik meer moet gebruiken. Ze waren HEERLIJK! Aanrader. Vooral ook de dip. Gr Anita

    1. 8 stuks haal ik eruit, ik vind kleine burgertjes gezelliger dan grote. De hoeveelheid is bedoeld voor 1 – 2 perso(nen), afhankelijk voor welke maaltijd. Je kunt natuurlijk ook 4 grotere maken of 16 kleine als borrelhapje op een feestje.

  19. Heerlijk  was weer genieten. Uitlekgewicht van de tonijn was 140 gram , heb van alles iets meer gedaan met een ei (L) en  de burgertjes in een bedje van komkommer gelegd wat een lekkere frisse touch gaf.

  20. De mjum tonijnburgers zijn zeker mjum! Verbazingwekkend makkelijk te maken. En, als hoofdgerecht ook heel erg lekker! 🙂

  21. Ik heb ze gemaakt

    Was heerlijk masr haal er geen 8 uit.

    6 kleintjes. Maar waren heerlijk.

    Vooral op rucola en knoflouksaus zelfs mijn buurvrouw vond dip heerlijk

    Zeker een aanrader

  22. nou… dit is dus het volgende recept wat ik heb gemaakt en gegeten… heerlijk waren ze.
    Ik had geen bieslook wél lente ui, geen peterselie, wél dille, smaakte ook voortreffelijk!
    Ik begin de smaak en de routine te krijgen om koolh.arm te koken en te eten, bevalt me prima.
    dank maar weer voor je werk en tijd die je erin steekt,
    groetjes Cornelia

    1. Wat leuk dat je ze ook lekker vond Cornelia! Voor mij is het geen straf hoor, met die berg pottenkijkers die over mijn schouder meekijkt. Koken voor de website is er alleen maar leuker op geworden eigenlijk. En twee nieuwe recepten per week blijft wel haalbaar. Goed weekend alvast, AK

  23. Hallo,
    Op de eerste foto lijkt het of er spaghetti bij de ingrediënten ligt. Klopt dit?
    Groet,
    Netta

  24. Ik mis bij de recepten wel hoeveel calorieën er in zitten en hoeveel eiwitten en vetten etc.
    verder erg fijne recepten maar zit toch in over de calorieën.
    groet

  25. jaaa heerlijk! In mijn blikje tonijn zat uitgelekt 150 gram, dus 2 eieren gebruikt en iets meer kaas voor een goede binding. En het leuke, ik dacht ‘mooi zo, heb ik vanavond nog een snackje’. Nou mooi niet, mijn kids vonden ze ook veel te lekker en aten de rest op. Ach gelukkig is dit recept zo klaar. Dit ga ik zeker vaker maken.

  26. ik denk dat de dip er echt bij nodig is… die had ik dus niet gemaakt. Dan is het best lekker, maar beetje droog. Dus volgende keer met dip!

  27. Saskia van Kersbergen

    Zo wat was deze lekker! Ik heb er echt van genoten! Bij de dip had ik geen peterselie of selderijzout. Hiervoor in de plaats een hoop gedroogde bieslook en erg veel knoflook poeder! WoW wat was het genieten! Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

    Groetjes Saskia

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven