ratjetoe met puree

Ratjetoe met koolhydraatarme puree

“Ruik dan!”, zei mijn heer Hans. Inderdaad je moest deze ratjetoe met koolhydraatarme puree eens zelf kunnen ruiken… werkelijk verrukkelijk!  De ratjetoe kruidde ik met venkelzaad, tijm en Ras el Hanout en voor de koolhydraatarme puree gebruikte ik een combinatie van geurige knolselderij en romige koolraap. Eerlijk gezegd vind ik deze puree veel lekkerder dan gewone aardappelpuree! Het voegt aanzienlijk meer smaak toe aan je groentegerecht. Het recept is bedoeld voor 3 porties en bevat dan 9.85 gram koolhydraten per portie.

Weet je niet precies hoe knolselderij of koolraap eruitzien? Eerder schreef ik een artikel over 4 verschillende knollen koolraap, knolraap, meiraap en knolselderij. Die worden vaak door elkaar gehaald.

Ratatouille?

Ratjetoe is Nederlands voor ratatouille. Ratatouille is oorspronkelijk een Frans gerecht van gestoofde groenten, die vooral in de Provence veel wordt gegeten. Men noemt het in Frankrijk ook wel kortweg Rata. Ook in andere landen rond de Middellandse Zee worden verschillende variaties van ratatouille gegeten. De samenstelling kan verschillen, maar basisingrediënten van de Franse ratatouille zijn: tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Dus onze ratjetoe met koolhydraatarme puree mag daarom geen ratatouille heten, want de aubergine ontbreekt 😉

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

ratjetoe met puree

Zo maak je de ratjetoe met puree

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Ratjetoe met puree

ratjetoe met puree
Door: Anna-Karina van Denderen
Wij houden deze geurige ratjetoe met puree helemaal vegetarisch, maar neem er gerust iets bij als je wilt. Franse pot op z'n "Hollands", puur genieten!
5 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 143.63 kcalkoolhydraten 9.85 geiwitten 5.4 gvetten 7.9 gvezels 6.53 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Puree

Ratjetoe groente

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Puree

  • Snijd plakken van de knolselderij en koolraap en schil de plakken. Snijd beide in stukjes en kook ze samen in 15 minuten gaar.
  • Giet de knolselderij en koolraap af en stoom droog in de pan. Stamp (of gebruik een knijper) er een mooie zachte puree van met een klontje boter en roomkaas. Proef en breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Ratjetoe groente

  • Snipper (terwijl de knolselderij kookt) de ui en bak in een hapjespan met olijfolie glazig. Snijd de champignons boven de pan in plakjes. Snijd de paprika en courgette in blokjes en voeg samen met het venkelzaad, tijm en de Ras el Hanout toe. Bak 3 minuten, schep af en toe om, voeg zo nodig een scheutje water toe. Zet het vuur lager en laat met een deksel erop minstens 10 minuten zachtjes gaar stoven. Proef de ratatouille af en voeg zo nodig nog wat peper en/of zout toe.

Serveren

  • Schep de puree in een kookring op de borden, druk ietsje aan. Verwijder de ring en verdeel de ratjetoe over de borden.
  • Wij houden deze geurige ratjetoe met puree helemaal vegetarisch, maar neem er gerust een stukje (vega) vlees bij als je wilt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top