radijsjes Parisienne

Radijsjes Parisienne of Parijse radijs, van Marloes

Marloes schreef ons: “Deze radijsjes Parisienne uit de airfryer zijn bizar lekker! Veel mensen vinden de iets bittere radijssmaak niet zo lekker. Maar deze gaan ze echt wel waarderen!”. De Parijse radijs dient als bijgerecht ter vervanging van de klassieke pomme Parisienne. Die mooie Franse aardappeltjes worden in de pan gebakken tot ze goudbruin en krokant zijn. Marloes maakte haar Parijse radijs in de AirFryer, maar in de oven kan ook natuurlijk. De smaak komt uitsluitend van een beetje knoflookpoeder, peper en zout. Verder niks, ja wat verse peterselie vlak voor het serveren is ook wel echt lekker. Ze smaken overheerlijk bij gegrild vlees, gevogelte of gegrilde vis. Eén portie bevat 3.25 gram koolhydraten.

Pest van radijsloof

Als je deze radijsjes Parisienne maakt, gooi dan het loof niet weg. tenminste als dat er een beetje fris uitziet kun je daar heerlijke radijsloof pesto van maken! Hoe verser het bosje radijs is, des te beter van kwaliteit zijn de blaadjes. Je verwijdert eventuele gele blaadjes en haal de taaiere steeltjes even van de blaadjes af. Mocht je toch wat weinig radijsloof overhouden, voeg dan wat rucola of basilicumblaadjes toe. De blaadjes samen met pijnboompitjes (of walnoten), Parmezaanse kaas, olijfolie en een snufje zout met de staafmixer tot de gewenste dikte. Mijn heer Hans maakt de pesto behoorlijk fijn, hij smeert het ’s zomers elke dag (ja, echt waar!) op z’n boterham met kaas. Serieus verslaafd. We gingen laatst een paar dagen in een B&B en wat gaat er dan mee? Juist: een potje radijsloof pesto!

Courgette of wortel Parisienne?

Je hebt voor deze radijsjes Parisienne natuurlijk geen parisienneboortje nodig, want radijsjes zijn al leuk rond. Mocht je willen experimenteren met bijvoorbeeld courgette of (halfgaar gekookte) wortel kun je met zo’n metalen Parisienne schepje mooie ronde bolletjes maken. Je duwt de boor met een draaiende beweging in de groente, en voilà daar is je courgette of wortel Parisienne!

Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

Zo maak je radijsjes Parisienne

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Radijsjes Parisienne

radijsjes Parisienne
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze makkelijk te bereiden radijsjes Parisienne zijn ideaal als vervanger voor de klassieke pomme Parisienne. De smaak komt uitsluitend van een beetje knoflookpoeder, peper en zout. Verder niks, ja wat verse peterselie vlak voor het serveren is ook wel echt lekker. Ze smaken overheerlijk bij gegrild vlees, gevogelte of gegrilde vis. 
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 88.2 kcalkoolhydraten 3.25 geiwitten 1.3 gvetten 7.1 gvezels 2.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de AirFryer (of oven) voor op 200 °C.
  • Maak de radijsjes schoon en halveer ze, grote mogen in kwarten. Roer de radijsjes in een ruime kom door de olie tot ze allemaal bedekt zijn. Bestrooi met knoflookpoeder (geen verse, dat gaat verbranden), peper en zout naar smaak. Hussel alles goed door elkaar.
  • Doe de radijsjes over in de mand (of verspreid over een bakblik) en bak ze 5 minuten, schud de mand dan even om en bak nogmaals 5 minuten.
  • Voor zachte radijsjes 2 minuten langer.
  • Hak ondertussen de peterselie en bestrooi de radijsjes Parisienne ermee, serveer direct.

Let op

  • Niet elke AirFryer is hetzelfde, dus blijf controleren, want verbrande radijsjes zijn niet zo lekker…

Variatie tip

  • Je hebt voor de radijsjes Parisienne natuurlijk geen parisienneboortje nodig, want radijsjes zijn al leuk rond. Mocht je willen experimenteren met bijvoorbeeld courgette of (halfgaar gekookte) wortel kun je met zo'n metalen Parisienne schepje mooie ronde bolletjes maken. Je duwt de boor met een draaiende beweging in de groente, en voilà daar is je courgette of wortel Parisienne!
    Ook leuk op een stokje!


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top