Marloes schreef ons: “Deze radijsjes Parisienne uit de airfryer zijn bizar lekker! Veel mensen vinden de iets bittere radijssmaak niet zo lekker. Maar deze gaan ze echt wel waarderen!”. De Parijse radijs dient als bijgerecht ter vervanging van de klassieke pomme Parisienne. Die mooie Franse aardappeltjes worden in de pan gebakken tot ze goudbruin en krokant zijn. Marloes maakte haar Parijse radijs in de AirFryer, maar in de oven kan ook natuurlijk. De smaak komt uitsluitend van een beetje knoflookpoeder, peper en zout. Verder niks, ja wat verse peterselie vlak voor het serveren is ook wel echt lekker. Ze smaken overheerlijk bij gegrild vlees, gevogelte of gegrilde vis. Eén portie bevat 3.25 gram koolhydraten.
Pest van radijsloof
Als je deze radijsjes Parisienne maakt, gooi dan het loof niet weg. tenminste als dat er een beetje fris uitziet kun je daar heerlijke radijsloof pesto van maken! Hoe verser het bosje radijs is, des te beter van kwaliteit zijn de blaadjes. Je verwijdert eventuele gele blaadjes en haal de taaiere steeltjes even van de blaadjes af. Mocht je toch wat weinig radijsloof overhouden, voeg dan wat rucola of basilicumblaadjes toe. De blaadjes samen met pijnboompitjes (of walnoten), Parmezaanse kaas, olijfolie en een snufje zout met de staafmixer tot de gewenste dikte. Mijn heer Hans maakt de pesto behoorlijk fijn, hij smeert het ’s zomers elke dag (ja, echt waar!) op z’n boterham met kaas. Serieus verslaafd. We gingen laatst een paar dagen in een B&B en wat gaat er dan mee? Juist: een potje radijsloof pesto!
Courgette of wortel Parisienne?
Je hebt voor deze radijsjes Parisienne natuurlijk geen parisienneboortje nodig, want radijsjes zijn al leuk rond. Mocht je willen experimenteren met bijvoorbeeld courgette of (halfgaar gekookte) wortel kun je met zo’n metalen Parisienne schepje mooie ronde bolletjes maken. Je duwt de boor met een draaiende beweging in de groente, en voilà daar is je courgette of wortel Parisienne!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je radijsjes Parisienne
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Radijsjes Parisienne
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 350 g radijsjes, schoon gewogen, gehalveerd (grote in vieren)
- 15 ml olijfolie
- ½ tl knoflookpoeder, of naar smaak
- ½ tl peper en zout, of naar smaak
- 2 el platte peterselie, platte gehakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de AirFryer (of oven) voor op 200 °C.
- Maak de radijsjes schoon en halveer ze, grote mogen in kwarten. Roer de radijsjes in een ruime kom door de olie tot ze allemaal bedekt zijn. Bestrooi met knoflookpoeder (geen verse, dat gaat verbranden), peper en zout naar smaak. Hussel alles goed door elkaar.
- Doe de radijsjes over in de mand (of verspreid over een bakblik) en bak ze 5 minuten, schud de mand dan even om en bak nogmaals 5 minuten.
- Voor zachte radijsjes 2 minuten langer.
- Hak ondertussen de peterselie en bestrooi de radijsjes Parisienne ermee, serveer direct.
Let op
- Niet elke AirFryer is hetzelfde, dus blijf controleren, want verbrande radijsjes zijn niet zo lekker…
Variatie tip
- Je hebt voor de radijsjes Parisienne natuurlijk geen parisienneboortje nodig, want radijsjes zijn al leuk rond. Mocht je willen experimenteren met bijvoorbeeld courgette of (halfgaar gekookte) wortel kun je met zo'n metalen Parisienne schepje mooie ronde bolletjes maken. Je duwt de boor met een draaiende beweging in de groente, en voilà daar is je courgette of wortel Parisienne! Ook leuk op een stokje!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik bak de radijsjes meestal gewoon in de pan op laag vuur, met een beetje roomboter.
Lijkt me heerlijk. Maar moeten ze dan ook 5 minuten in de oven???
Bedankt voor het antwoord 😉
Daar zou ik inderdaad mee beginnen, de oven uiteraard wel goed voorverwarmen. Mochten ze te hard zijn naar je zin dan gewoon even wat langer 🙂
dank je wel 😉
groet,
Wilma