rabarbertaart

Rabarbertaart, met een vleugje tijm

We hebben op de valreep nog even een fijn recept voor een heerlijk frisse rabarbertaart voor jullie!  De taart is nog nét op tijd voor het rabarberseizoen. Door modernere kweektechnieken is het rabarberseizoen tegenwoordig namelijk verlengd. Van maart tot en met augustus is Nederlandse rabarber verkrijgbaar. Het ligt niet in heel grote hoeveelheden in de winkel, dus misschien moet je even zoeken of vraag er gewoon even naar op de groente afdeling!

Rabarbertaart of  tarte tatin?

De basis is een taartbodem van het fatheaddeeg en dat hebben we zoeter gemaakt voor deze rabarbertaart bodem. Je kunt de bodem gewoon onderin de vorm bakken en dan de vulling erop. Maar wij bakten er een rabarber tarte tatin van, dus een omgekeerde taart met het deeg aan de bovenkant gebakken en pas na het bakken omgedraaid. We brouwden eerst een lekker stroopje in onze tarte tatinpan, daarna de rabarber erop en toen pas het deeg. Echt superleuk gelukt! Een heerlijk sappige rabarbertaart met een vleugje tijm. Perfect met een lepel room, als toetje!

rabarbertaart  rabarbertaart

Ook lekker:

Zo maak je de rabarbertaart

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Rabarbertaart, met een vleugje tijm


rabarbertaart

Door Hans van Deelen Geplaatst augustus 17, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 8 punten
  • Koolhydraten: 2 gr khd per punt (8 punten uit recept)
  • Voorbereiding: 50 minuten

Een fijn recept voor een heerlijk frisse rabarbertaart met een vleugje tijm voor jullie!  Serveer lauwwarm of koud met ijs, slagroom of lekker dikke hangop.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Maak fatheaddeeg volgens dit recept .en kneed het deeg met 1 el Steviala kaneel'suiker' of andere zoetstof plus een snufje kaneel. Vorm er een passende bodem van, afhankelijk van je vorm. Bak de bodem 10 minuten voor. Laat de boden afkoelen.
  2. Verwarm de Steviala Sweet maple, Ery-bronze met water en tijm in een tarte tatinpan, voeg na 5 minuten de roomboter toe en laat op matig vuur iets inkoken tot een stroopje ontstaat.
  3. Je kunt het stroopje ook in een steelpannetje maken als je geen tarte tatin maar een gewone taart maakt, dus met het deeg op de bodem van je vorm.
  4. Snijd de rabarber in vierkantjes, en leg ze, om en om, in het stroopje. Leg het deeg erop en werk de eventueel overhangende rand naar binnen.
  5. Bak de tarte tatin 10-15 minuten op 175 graden of tot het deeg mooi kleurt en gaar is.
  6. Laat de taart zeker 5 minuten rusten in de vorm voordat je 'm omkeert op een plank of plat bord.
  7. Serveer lauwwarm of koud met ijs, slagroom of lekker dikke hangop.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

62 Shares
Share40
Pin22
Tweet