Rabarber taartje met lemoncurd

Een overheerlijke traktatie. Met 3 gram koolhydraten per stuk, voor zo’n  bijzonder lekker koolhydraatarm rabarber taartje echt zeer acceptabel. Dit is een samengesteld taartje uit drie recepten: mozzarelladeeg, lemon curd en rabarber. Twee ervan staan al op de website. Het mozzarelladeeg kun je heel goed gebruiken als ‘bladerdeeg’ voor diverse hartige of zoete taarten. Dit deeg vormt ook de basis voor dit koolhydraatarme rabarber taartje. Ik maakte de zoete variant van het deeg en voegde er dus wat zoetstof aan toe. Het recept voor de lemon curd liet ik ongewijzigd en vind je hier. Het rabarberrecept (=groente, geen fruit!) is nieuw en staat hieronder. Je houdt trouwens wel behoorlijk wat over van die rabarber, ik heb slechts 1/3 van recept berekend in de taartjes. 

Advertentie

4 Koolhydraatarme rabarber taartjes

Het koolhydraatarme rabarber taartje wordt zonder vulling gebakken, je vult ze vlak voor gebruik. Ook makkelijk om te bewaren. In principe kun je er van alles instoppen, ik besmeerde ze met roomkaas, lemon curd en rabarber met kaneel. Je kunt in plaats van rabarber ook vers fruit nemen. Je kiest zelf welke vorm je maakt. Meerdere kleine taartjes of een wat grotere taart waar je punten van snijdt. Ik koos voor 4 ronde taartjes van ongeveer Ø 10 cm.  Ik hield deeg over voor lekker krakende zoute kaasstengels. Ook houd je rabarber over… NomNomNom.

Oud, ach wat is oud…

De tijd vliegt, bijna weer een jaartje erbij op de kalender! Eerst 9 augustus mijn 57e vieren met dit privé, koolhydraatarm rabarber taartje. Dan begin ik daarna op mijn gemakje aan mijn 58e levensjaar. In mijn kinderbrein kwam mijn leven nooit verder dan het jaar 2000. Dan zou ik 40 worden! Dat was een magische leeftijd, zo oud!! Ik? En uiteraard zouden we in het apocalyptische jaar 2000 allemaal in aluminiumkleding lopen en in een glimmend futuristisch karretje door de lucht vliegen. Nu ben ik persoonlijk helemaal niet zo’n luchtfietser, maar zo’n karretje lijkt me wel wat eigenlijk. Misschien vraag ik er wel een voor mijn 80e verjaardag in 2040!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarm rabarber taartje
koolhydraatarm rabarber taartje

Zo maak je een koolhydraatarme rabarber taartje

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarm rabarber taartje

Koolhydraatarm rabarber taartje met lemoncurd

Koolhydraatarm mozzarelladeeg vormt de basis voor dit heerlijke rabarber taartje. Gevuld met roomkaas, lemon curd en homemade rabarber.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Lemon curd en deeg 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per taartje 
kcal 370.25 koolhydraten 3.03 geiwitten 11.88 gvetten 33.2 gvezels 4.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 taartjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Deegbakje

Rabarbervulling

Optioneel

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Deegbakje van mozzarelladeeg

  • Begin met de deegbakjes. Maak mozzarelladeeg, maar maak er een zoet deeg van met zoetstof. Druk het deeg met de hand in de gewenste (ingevette!) vorm en bak zonder vulling ongeveer 20 minuten hangt af van je vorm. Laat helemaal afkoelen voordat je de deegbakjes vult.

Lemon curd

  • Maak zodra de deegbakjes in de oven staan deze zalige lemon curd (20 minuten).

Rabarbervulling

  • Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2-3 centimeter.
  • Smelt de boter in een ruime pan en voeg de rabarberstukjes, 1 el water, de vanillesuiker, kaneel, zoetstof en wat zout toe. Schep alles om tot de 1e vezeltjes en de hoekjes van de rabarber loslaten. Temper de hittebron en laat de rabarber 5 minuten zachtjes pruttelen. Eventueel iets water toevoegen. Als je vindt dat de compote toch te dun is voeg je ietsje arrowroot toe om te binden.
    Proef of het zoet genoeg is. Doe de rabarber over in een schone pot met deksel, laat afkoelen en bewaar koel tot gebruik. Je houdt minstens de helft over van de rabarber!

Serveren

  • Besmeer elk deegbakje met 1 el roomkaas en 1 el lemon curd en lepel tot slot 1 el rabarber erover.

Rabarber, hoe gaar?

  • Wij houden van een compote met stukjes, dan is 5 minuten voldoende. Maar als je een hele fijne rabarber wilt, laat het dan zo'n 30 minuten pruttelen met een deksel op de pan. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aan kan branden. Zo nodig een lepeltje water toevoegen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


20 gedachten over “Rabarber taartje met lemoncurd”

  1. Peter van der Brugge

    Hoi chef-koks. 😉 vraag, gebruiken jullie de pindakaas nog die jullie aanbevelen? Waar bestellen jullie deze pindakaas? Zo goed als nergens hier in de buurt te krijgen.
    groetjes,
    Peter van der Brugge.

      1. Peter van der Brugge

        Bedankt voor je antwoord. Ik bedoelde de tegua proteine. Maar die lijkt wel niet meer verkrijgbaar….

  2. 5 sterren
    Vandaag de eerste rabarber uit eigen tuin gegeten, met zelfgemaakte hangop van Griekse yoghurt. Had er wat vanille poeder in gedaan (Holland and Barrett) en wat vanille-extract. Al append met mijn zussen hadden we het over rabarber recepten en toen kwam ik hier uit..

    Deze taartjes staan weer op de to-make-lijst!

    Tip: Vanille-extract maken is een fluitje van een cent. Je hebt alleen geduld nodig. Neem een afsluitbaar flesje. Dat vul je bijna helemaal met wodka. (of je koopt een klein flesje wodka 😉 ). Als je een vanille peul hebt gebruikt, doe je die in het flesje. Heeft de peul in de melk gelegen, dan spoel je hem eerst even af. Als je een paar keer peulen hebt toegevoegd, wordt de wodka vanzelf donkerder.

    Als je vanille-extract nodig hebt, pak je dat uit het flesje. Is er teveel uit, dan vul je het bij met wodka. In warme gerechten proef je niks van de wodka. In koude nauwelijks, want je hebt niet veel extract nodig.

    Het merk wodka maakt niet uit, het gaat om het alcoholpercentage.

    Veel kookplezier!

  3. Ik geniet van jouw boek en heerlijke recepten, heb alleen nog een vraagje, ik heb vanillearoma van dr.Oetker, is dat hetzelfde als essence?

    1. Die kun je in kleine hoeveelheden wel opmaken. Ik gebruik meestal vanille uit een peul of idem maar dan gedroogd. (staat er ook achter)
      Als je geen verse vanillezaad uit een peul (of gedroogd) gebruikt en toch echte (en natuurlijke) vanille wilt moet je op zoek naar ‘extract’. Maar je vindt in de supermarkten vaker flesjes met vanille aroma of essence. Dat zijn kunstmatige smaakstoffen. De sterkte is ook verschillend van de kunstmatige gebruik je maar een paar druppels, het extract per theelepel.

  4. Vandaag gemaakt. Goddelijk! Echt zo lekker en veel simpeler dan ik dacht.
    Vooral de lemoncurd?

  5. De lemon curd is erg lekker. Hij is in de familie erg favoriet. We maken er verschillende taarten mee, vooral met fruit.

  6. Sorry ik bedoelde inderdaad kokosmeel want dat kan ik hier op Kreta niet krijgen. Ben door dit koolhydraatarme eten nu 17 kilo lichter en ga dapper verder. Het is makkelijk vol te houden en ook nog eens erg lekker. Groetjes

  7. Kalimera Anna Karina, beetje laat om je te feliciteren met je verjaardag. Zoals je ziet heb je een fan op Kreta. Ik woon hier nu 3 jaar en sinds kort volg ik jouw site. Moest wegens gezondheidsproblemen veel kilo’s afvallen en tot nu toe gaat het prima met deze nieuwe levensstijl. Hier op Kreta zijn helaas niet alle ingrediënten te krijgen, maar dan volg ik mijn eigen idee en dat werkt goed. Heb al veel recepten van je gemaakt en ben van plan om over 1 week het rabarber taartje te maken want dochter en kleinzoons komen hier logeren. Het enige ingrediënt dat ik hier niet kan kopen is kokosmelk, wat zou ik hier als vervanger voor kunnen gebruiken? Ik hoop op een goede raad en dan kunnen we smullen van jou rabarbertaartje. Groetjes van een Noord-Hollandse (kom uit Langedijk)vanaf een smoorheet Kreta.

    1. Kokosmelk? Ik denk dat je kokosmeel bedoelt? Dat is een meelsoort die behoorlijk vocht op kan slurpen. Zoek dus een vervanger die dat ook kan. Je kunt lupinemeel proberen of psylliumvezel (lees even deze info). Maar ook dat zijn producten die soms lastig te krijgen zijn.

  8. Goede avond Anna-Karina, nog op de valreep van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog heel veel gezonde jaren met mooie recepten. En dan gelijk van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen hoe blij ik met je boek ben. Al dikwijls recepten uit gemaakt en samen met mijn mijn heer Hans van gesmuld. 😉
    Zo duidelijk allemaal, dus ik zeg het nogmaals tegen de lezers van je website: koop dat boek daar krijg je geen spijt van.
    Lieve groetjes Petra

  9. Van harte gefeliciteerd met deze heugelijke dag, dat er maar vele in goede gezondheid mogen volgen.
    Ga het taartje zeker maken!!

  10. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
    Dat rabarbertaartje ziet er zalig uit!
    Cheers!

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (1 rating without comment)
Scroll naar boven