Rabarber taartje met lemoncurd

Een overheerlijke traktatie. Met 3 gram koolhydraten per stuk, voor zo’n  bijzonder lekker koolhydraatarm rabarber taartje echt zeer acceptabel. Dit is een samengesteld taartje uit drie recepten: mozzarelladeeg, lemon curd en rabarber. Twee ervan staan al op de website. Het mozzarelladeeg kun je heel goed gebruiken als ‘bladerdeeg’ voor diverse hartige of zoete taarten. Dit deeg vormt ook de basis voor dit koolhydraatarme rabarber taartje. Ik maakte de zoete variant van het deeg en voegde er dus wat zoetstof aan toe. Het recept voor de lemon curd liet ik ongewijzigd en vind je hier. Het rabarberrecept (=groente, geen fruit!) is nieuw en staat hieronder. Je houdt trouwens wel behoorlijk wat over van die rabarber, ik heb 1/3 van recept berekend in de taartjes. 

4 Koolhydraatarme rabarber taartjes

Het koolhydraatarme rabarber taartje wordt zonder vulling gebakken, je vult ze vlak voor gebruik. Ook makkelijk om te bewaren. In principe kun je er van alles instoppen, ik besmeerde ze met roomkaas, lemon curd en rabarber met kaneel. Je kunt in plaats van rabarber ook vers fruit nemen. Je kiest zelf welke vorm je maakt. Meerdere kleine taartjes of een wat grotere taart waar je punten van snijdt. Ik koos voor 4 ronde taartjes van ongeveer Ø 10 cm.  Ik hield deeg over voor lekker krakende zoute kaasstengels. Ook houd je rabarber over… NomNomNom.

Oud, ach wat is oud…

De tijd vliegt, bijna weer een jaartje erbij op de kalender! Eerst 9 augustus mijn 57e vieren met dit privé, koolhydraatarm rabarber taartje. Dan begin ik daarna op mijn gemakje aan mijn 58e levensjaar. In mijn kinderbrein kwam mijn leven nooit verder dan het jaar 2000. Dan zou ik 40 worden! Dat was een magische leeftijd, zo oud!! Ik? En uiteraard zouden we in het apocalyptische jaar 2000 allemaal in aluminiumkleding lopen en in een glimmend futuristisch karretje door de lucht vliegen. Nu ben ik persoonlijk helemaal niet zo’n luchtfietser, maar zo’n karretje lijkt me wel wat eigenlijk. Misschien vraag ik er wel een voor mijn 80e verjaardag?

Kijk hier voor meer hartige tussendoortjes of gebak en koek.

koolhydraatarm rabarber taartje

koolhydraatarm rabarber taartje

 

Zo maak je een koolhydraatarme rabarber taartje

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Koolhydraatarm rabarber taartje met lemoncurd

koolhydraatarm rabarber taartje
Door: Anna-Karina van Denderen
Koolhydraatarm mozzarelladeeg vormt de basis voor dit heerlijke rabarber taartje. Gevuld met roomkaas, lemon curd en homemade rabarber.
5 van 2 stemmen

Voedingswaarde

Per taartje 
calorieën 370.25 kcalkoolhydraten 3.03 geiwitten 11.88 gvetten 33.2 gvezels 4.6 g
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Lemon curd en deeg 30 min
Totale tijd 45 min
Hoeveelheid (aan te passen)4 taartjes

Ingrediënten

Deegbakje

Rabarbervulling

Optioneel

Serveren

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Deegbakje van mozzarelladeeg

  • Begin met de deegbakjes. Maak mozzarelladeeg, maar maak er een zoet deeg van met zoetstof. Druk het deeg met de hand in de gewenste (ingevette!) vorm en bak zonder vulling ongeveer 20 minuten hangt af van je vorm. Laat helemaal afkoelen voordat je de deegbakjes vult.

Lemon curd

  • Maak zodra de deegbakjes in de oven staan deze zalige lemon curd (20 minuten).

Rabarbervulling

  • Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2-3 centimeter.
  • Smelt de boter in een ruime pan en voeg de rabarberstukjes, 1 el water, de vanillesuiker, kaneel, zoetstof en wat zout toe. Schep alles om tot de 1e vezeltjes en de hoekjes van de rabarber loslaten. Temper de hittebron en laat de rabarber 5 minuten zachtjes pruttelen. Eventueel iets water toevoegen. Als je vindt dat de compote toch te dun is voeg je ietsje arrowroot toe om te binden.
    Proef of het zoet genoeg is. Doe de rabarber over in een schone pot met deksel, laat afkoelen en bewaar koel tot gebruik. Je houdt minstens de helft over van de rabarber!

Serveren

  • Besmeer elk deegbakje met 1 el roomkaas en 1 el lemon curd en lepel tot slot 1 el rabarber erover.

Rabarber, hoe gaar?

  • Wij houden van een compote met stukjes, dan is 5 minuten voldoende. Maar als je een hele fijne rabarber wilt, laat het dan zo'n 30 minuten pruttelen met een deksel op de pan. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aan kan branden. Zo nodig een lepeltje water toevoegen.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties