rabarber dessert met room (zoete soep)

Rabarber dessert met room (zoete rabarbersoep)

Wij zijn niet alleen fan van dit rabarber dessert met room omdat het zo lekker is maar ook omdat het ontzettend eenvoudig te maken is. Met een kwartiertje van je tijd en een paar ingrediënten maak je een zeer smaakvol dessert. Een soort dessert soep: fris, pittig en zoet tegelijk. Niet alleen ideaal als dessert, ook als verrassend weekend ontbijtje, of in een zomers brunchbuffet kun je ermee aankomen. Je kunt het zowel warm als koud eten. Ook is het fijn dat je uit het recept een liter – ofwel 8 porties maakt. Leuk om it te delen of in te vriezen voor later.

Rabarber dessert absoluut met room!

Omdat we een zoet dessert wilden, gebruikte ik aardbeien in het recept. Je zou ook frambozen kunnen nemen. Gebruik overigens gerust je eigen verhoudingen. Jij moet het eten dus je proeft zelf hoe je het het lekkerst vindt. Smaak is echt persoonlijk, dat maakt koken juist zo leuk. Het hangt ook af van hoe zoet of zuur de verschillende ingrediënten zijn als ze in je keuken liggen. De ene aardbei is waterig terwijl de ander enorm zoet smaakt. Proef! Ik voegde Greensweet geleisuiker toe (10 gr op de hele pan), die bindt ook gelijk een beetje.

Fris met pit

Door de toevoeging van limoenrasp en gember krijgt de frisse rabarber precies de nodige pit. Verder schreeuwt dit rabarber dessert wel echt om een dot room. Dat kan van alles zijn, wij hadden nog een beetje kokosroom van de hartige rabarbersoep over, die vulden we aan met wat Griekse yoghurt. Maar slagroom, roomkaas (meer zoutig) of mascarpone werkt evengoed. Of serveer een bolletje ijs bij. Het is maar net wat je in huis hebt en  waar je eigen smaakvoorkeur naar uitgaat.

Garneer tips

Garneer het rabarber dessert met een crunchy mengsel van kokosrasp, pompoenpitten en hennepzaad, ook over van de hartige soep. Maar ter inspiratie: (pistache)nootjes, diverse pitten en zaden, verse munt, sinaasappelrasp, kardemom en/of vanille is ook lekker. Of wat te denken van gedroogde bloemblaadjes? Extra feestelijk!

Ik wou dat de afwas afwas…

Geloof me, het duurde veel en veel langer om het recept te beschrijven dan om het te maken! Dat is overigens met de meeste recepten zo. Dat koken voor de website is nog wel het minst tijdrovend. Ik vind alles wat er daarna komt wel leuk: foto’s maken & geschikt maken voor de website, verhaal en recept uitwerken, mail voor de nieuwsbrief inplannen. Maar de keuken opruimen en de afwas, mwah dat zou ik graag uitbesteden.

Daar heeft mijn heer Hans nog eens een leuk lied over gezongen, opname bij de naschoolse opvang Gilles de Geus
(1996 – Tja… heeft hij ook nog gedaan!)

 

rabarber dessert met room (zoete soep)

rabarber dessert met room (zoete soep)

Ook lekker:

Zo maak je het rabarber dessert met room

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


rabarber dessert met room (zoete soep)

Rabarber dessert met room (zoete rabarbersoep)

door Anna-Karina van Denderen
Een heerlijk rabarber dessert met room, ontzettend eenvoudig te maken. Met een kwartiertje van je tijd en een paar ingrediënten maak je een smuldessert.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken: Europees
Trefwoord: fruit
Voorbereiden: 5 min
Koken: 7 min
Totale tijd: 12 min

Voedingswaarden

2,75 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2.75 g

Uit recept

8 porties

Ingrediënten

Topping, zie onder

    Bereiden

    • Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes van 4 cm.
    • Rasp de gember en de schil van de limoen. Ik gebruik een stuk bevroren gember. Even een stuk schillen en raspen wat je nodig hebt de rest gaat weer terug in de diepvries. Ideaal!
    • Kook de rabarber samen met de geraspte gember, limoenrasp, snufje zout en de Greensweet geleisuiker zachtjes gaar in een bodempje water. Ongeveer 6 - 7 minuten, dan begint de rabarber uit elkaar te vallen.
    • Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer ze samen met de rabarber met staafmixer. Proef en voeg naar eigen wens meer zoetstof toe.
    • Meng de yoghurt met de kokosmelk. Schenk in kommetjes en garneer met Griekse yoghurt-kokosroom en bestrooi met een topping zoals onder. Zie voor andere tips de tekst. Zowel warm als (ijs)koud lekker!
    Topping
    • Meng pompoenpitten met wat kokosrasp en hennepzaad.
    • NB: Ik gebruik Greensweet geleisuiker (met agar-agar), dat bindt ook. Je kunt ook alleen zoetstof toevoegen of zelf agar-agar erbij doen. Agar-agar stolt bij kamertemperatuur en je hebt er heel weinig van nodig!

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


    grediëntenlijst.

    (Gezien 126 keer, 1 vandaag)

    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Lekker recept? Geef sterren!




    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    4 reacties op “Rabarber dessert met room (zoete rabarbersoep)”