quiches met champignon en zalm

Quiches met champignon en zalm

Je kent het vast wel? Je hebt een verjaardag en vraagt je af of ze wel rekening met je koolhydraatarme gewoonte hebben gehouden. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Integendeel, geef je favoriete mini quiches cadeau. Bak deze deze quiches met champignon en zalm. En maak er een leuk pakket van samen met het recept, de muffinvorm en de ingrediënten! Bijzonder origineel en succes verzekerd, bovendien heb je dan zelf ook een lekkere snack. Ze bevatten per stuk slechts 0.15 gram koolhydraten

48 stuks tegelijk, ook glutenvrij

Wij maken deze quiches al jarenlang in een jasje van bladerdeeg, in diverse varianten. Tegenwoordig maak ik er uiteraard ook een stel zonder deeg. Ideaal en bovendien ook geschikt voor glutenvrije types. In onze 4D heteluchtoven passen gemakkelijk 2 roosters. Op die manier bak je in één bakronde 48 quiches met champignon en zalm tegelijk! Onderstaand recept is voor 12 mini quiches. Deze serie hebben we gemaakt voor een huiskamerconcert bij ons thuis. Op de foto’s een schaal vol met bladerdeeg quiches zonder zalm en een paar quiches mét zalm en champignon.

Quiche smaken en vormen

Quiches zijn super makkelijk om te maken. Een quiche is officieel een open, hartige taart met een basisvulling van ei en room. Vervolgens naar keuze aan te vullen met kaas, groente, kruiden, vis enzovoort. Overbodig te zeggen dat je er eindeloos mee kunt variëren. Of je nu van hartig of van zoet houdt of zelfs lekker pittig. Er is voor iedereen namelijk wel een lekkere combinatie te verzinnen. Ook de vorm pas je aan. Je neemt een mini muffinvorm als je eenhaps feesthapjes wilt serveren. Maar als je een grotere portie wilt bij het avondeten, dan neem je uiteraard een grote muffinvorm. Of giet de vulling in een springvorm en snijd er punten van. 

No waste

Het maken van quiches is bovendien een bijzonder charmante en smakelijke manier om van groenterestjes in je koelkast af te komen. De ingrediënten moeten echter wel al gaar zijn of redelijk rauw gegeten kunnen worden, anders even voorgaren. Want in het eimengsel zullen de groenten niet echt meer veel garen.

Meenemen en bewaren

In de koelkast (goed afgedekt) twee dagen of invriezen. Ze zijn ook heel makkelijk om -bevroren- mee te nemen naar ’t werk of school in je lunchbox. Mijn zorgzame zus Thea is enorme fan van mini quiches sinds ze het ooit een keer heeft gegeten bij ons. Inmiddels staat ze bekend om haar heerlijke variaties op dit thema, ze heeft werkelijk altijd een voorraadje mini quiches in de diepvries: “Zo handig voor als je onverwacht visite krijgt!”. 

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

quiches met champignon en zalm

 Zo maak je de quiches met champignons en zalm

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Quiches met champignon en zalm

quiches met champignon en zalm
Door: Anna-Karina van Denderen
In onze heteluchtoven passen 2 roosters. Op die manier bak je in een bakronde 48 quiches met champignon en zalm tegelijk! Ideaal en bovendien ook geschikt voor glutenvrije types.
5 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Ook gebruikt

  • Siliconen miniquiche vorm

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 58.83 kcalkoolhydraten 0.15 geiwitten 4.38 gvetten 4.56 gvezels 0.12 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 mini quiches

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet de mini muffinvorm in.
  • Bekleed elke holte rondom met gerookte zalm.
  • Klop in een kommetje het ei met room los en voeg de kruiden er aan toe en een beetje peper. Zeker geen zout meer toevoegen, de zalm en de kaas zijn ook al zout namelijk! Schep in elk holletje een theelepel van het eimengsel.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes (minstens 12). Bak deze op hoog vuur al omscheppend tot ze vocht beginnen af te geven en laat in hun eigen vocht even gaar smoren.
  • Verdeel blokjes kaas en de champignons over de holletjes en schep de rest van eimengsel erover.
  • Bak de quiches 10- 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Serveren

  • Serveer de quiches met champignon en zalm op kamertemperatuur. Bijvoorbeeld als feesthapje of 4 stuks met bijvoorbeeld rucola op een bordje als lunch of voorgerecht. Party-time!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top