quiches met champignon en zalm

Quiches met champignon en zalm

Je kent het vast wel? Je hebt een verjaardag en vraagt je af of ze wel rekening met je koolhydraatarme hobby hebben gehouden. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Integendeel, geef je favoriete mini quiches cadeau. Bak deze deze quiches met champignon en zalm. En maak er een leuk pakket van samen met het recept, de muffinvorm en de ingrediënten! Bijzonder origineel en succes verzekerd, bovendien heb je dan zelf ook een lekkere snack.

48 stuks tegelijk, ook glutenvrij

Wij maken deze quiches al jarenlang in een jasje van bladerdeeg, in diverse varianten. Tegenwoordig maak ik er uiteraard ook een stel zonder deeg. Ideaal en bovendien ook geschikt voor glutenvrije types. In onze heteluchtoven passen 2 roosters. Op die manier bak je in een bakronde 48 quiches met champignon en zalm tegelijk! Onderstaand recept is voor 12 mini quiches. Deze serie hebben we gemaakt voor een huiskamerconcert bij ons thuis. Op de foto’s een schaal vol met bladerdeeg quiches zonder zalm  en een paar quiches mét zalm en champignon.

Quiche smaken en vormen

Quiches zijn super makkelijk om te maken. Een quiche is officieel een open, hartige taart met een basisvulling van ei en room. Vervolgens naar keuze aan te vullen met kaas, groente, kruiden, vis enzovoort. Overbodig te zeggen dat je er eindeloos mee kunt variëren. Of je nu van hartig of van zoet houdt of zelfs lekker pittig. Er is voor iedereen namelijk wel een lekkere combinatie te verzinnen. Ook de vorm pas je aan. Je neemt een mini muffinvorm als je eenhaps feesthapjes wilt serveren. Maar als je een grotere portie wilt bij het avondeten, dan neem je uiteraard een grote muffinvorm. Of giet de vulling in een springvorm en snijd er punten van. 

No waste

Het maken van quiches is bovendien een bijzonder charmante en smakelijke manier om van groenterestjes in je koelkast af te komen. De ingrediënten moeten echter wel al gaar zijn of redelijk rauw gegeten kunnen worden, anders even voorgaren. Want in het eimengsel zullen de groenten niet echt meer veel garen.

Meenemen en bewaren

In de koelkast (goed afgedekt) twee dagen of invriezen. Ze zijn ook heel makkelijk om -bevroren- mee te nemen naar ‘t werk of school in je lunchbox. Mijn zorgzame zus Thea is enorme fan van mini quiches sinds ze het ooit een keer heeft gegeten bij ons. Inmiddels staat ze bekend om haar heerlijke variaties op dit thema, ze heeft werkelijk altijd een voorraadje mini quiches in de diepvries: “Zo handig voor als je onverwacht visite krijgt!”.

quiches met champignon en zalm

 Zo maak je de quiches met champignons en zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

quiches met champignon en zalm

Quiches met champignon en zalm

In onze heteluchtoven passen 2 roosters. Op die manier bak je in een bakronde 48 quiches met champignon en zalm tegelijk! Ideaal en bovendien ook geschikt voor glutenvrije types.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht, oven, quiche & hartige taarten
Voorbereiden: 15 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 30 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,3 gram koolhydraten per stuk
Uit recept: 12 mini quiches

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet de mini muffinvorm in.
  • Bekleed elke holte rondom met gerookte zalm.
  • Klop in een kommetje het ei met room los en voeg de kruiden er aan toe en een beetje peper. Zeker geen zout meer toevoegen, de zalm en de kaas zijn ook al zout namelijk! Schep in elk holletje een theelepel van het eimengsel.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes (minstens 12). Bak deze op hoog vuur al omscheppend tot ze vocht beginnen af te geven en laat in hun eigen vocht even gaar smoren.
  • Verdeel blokjes kaas en de champignons over de 12 holletjes en schep de rest van eimengsel erover.
  • Bak de quiches 10- 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Serveren
  • Serveer de quiches met champignon en zalm op kamertemperatuur. Bijvoorbeeld als feesthapje of 4 stuks met bijvoorbeeld rucola op een bordje als lunch of voorgerecht. Party-time!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties op “Quiches met champignon en zalm”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

346 Shares
Share267
Pin79
Tweet