Je kent het vast wel? Je hebt een verjaardag en vraagt je af of ze wel rekening met je koolhydraatarme gewoonte hebben gehouden. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Integendeel, geef je favoriete mini quiches cadeau. Bak deze deze quiches met champignon en zalm. En maak er een leuk pakket van samen met het recept, de muffinvorm en de ingrediënten! Bijzonder origineel en succes verzekerd, bovendien heb je dan zelf ook een lekkere snack. Ze bevatten per stuk slechts 0.15 gram koolhydraten.
48 stuks tegelijk, ook glutenvrij
Wij maken deze quiches al jarenlang in een jasje van bladerdeeg, in diverse varianten. Tegenwoordig maak ik er uiteraard ook een stel zonder deeg. Ideaal en bovendien ook geschikt voor glutenvrije types. In onze 4D heteluchtoven passen gemakkelijk 2 roosters. Op die manier bak je in één bakronde 48 quiches met champignon en zalm tegelijk! Onderstaand recept is voor 12 mini quiches. Deze serie hebben we gemaakt voor een huiskamerconcert bij ons thuis. Op de foto’s een schaal vol met bladerdeeg quiches zonder zalm en een paar quiches mét zalm en champignon.
Quiche smaken en vormen
Quiches zijn super makkelijk om te maken. Een quiche is officieel een open, hartige taart met een basisvulling van ei en room. Vervolgens naar keuze aan te vullen met kaas, groente, kruiden, vis enzovoort. Overbodig te zeggen dat je er eindeloos mee kunt variëren. Of je nu van hartig of van zoet houdt of zelfs lekker pittig. Er is voor iedereen namelijk wel een lekkere combinatie te verzinnen. Ook de vorm pas je aan. Je neemt een mini muffinvorm als je eenhaps feesthapjes wilt serveren. Maar als je een grotere portie wilt bij het avondeten, dan neem je uiteraard een grote muffinvorm. Of giet de vulling in een springvorm en snijd er punten van.
No waste
Het maken van quiches is bovendien een bijzonder charmante en smakelijke manier om van groenterestjes in je koelkast af te komen. De ingrediënten moeten echter wel al gaar zijn of redelijk rauw gegeten kunnen worden, anders even voorgaren. Want in het eimengsel zullen de groenten niet echt meer veel garen.
Meenemen en bewaren
In de koelkast (goed afgedekt) twee dagen of invriezen. Ze zijn ook heel makkelijk om -bevroren- mee te nemen naar ’t werk of school in je lunchbox. Mijn zorgzame zus Thea is enorme fan van mini quiches sinds ze het ooit een keer heeft gegeten bij ons. Inmiddels staat ze bekend om haar heerlijke variaties op dit thema, ze heeft werkelijk altijd een voorraadje mini quiches in de diepvries: “Zo handig voor als je onverwacht visite krijgt!”.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:





Zo maak je de quiches met champignons en zalm
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Quiches met champignon en zalm
Ook gebruikt
- Siliconen miniquiche vorm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g gerookte zalm
- 1 eieren
- 30 ml slagroom, 2 el
- 1 el platte peterselie
- 1 el bieslook
- 100 g Chaumes, in blokjes (of andere smeuïge kaas)
- 2 grote kastanjechampignons
- peper
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet de mini muffinvorm in.
- Bekleed elke holte rondom met gerookte zalm.
- Klop in een kommetje het ei met room los en voeg de kruiden er aan toe en een beetje peper. Zeker geen zout meer toevoegen, de zalm en de kaas zijn ook al zout namelijk! Schep in elk holletje een theelepel van het eimengsel.
- Snijd de champignons in dunne plakjes (minstens 12). Bak deze op hoog vuur al omscheppend tot ze vocht beginnen af te geven en laat in hun eigen vocht even gaar smoren.
- Verdeel blokjes kaas en de champignons over de holletjes en schep de rest van eimengsel erover.
- Bak de quiches 10- 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Serveren
- Serveer de quiches met champignon en zalm op kamertemperatuur. Bijvoorbeeld als feesthapje of 4 stuks met bijvoorbeeld rucola op een bordje als lunch of voorgerecht. Party-time!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heb deze vanmiddag gemaakt in een kleinere muffinvorm (12 stuks) mooi geworden. Prima grootte als hapje. Neem ze mee naar een verjaardag.
Heel gezellig, ze zijn inderdaad bedoeld als borrelhapje. Veel plezier op de verjaardag!
Hoi hoi,
Wat een onwijs handig vormpje. Heb je een tip waar ik zoiets kan kopen 😀
Muffin vormpjes lijken mij een beetje te ruim 😉
Groetjes van Hedwig
Die koop je voor een habbekrats bij XENOS o.i.d.
hoi anna
mooie site heb je,
ik spiek elke dag er even op 😀
leer er ook van
groetjes marieke
Daar is het voor, mocht je zelf even geen inspiratie hebben dan kan je bij mij komen spieken.
Leuk om te horen dat je er wat van op steekt, ik doe mijn best om regelmatig iets meer te vertellen dan strikt noodzakelijk is voor een recept, iets gezelligs of leerzaams.
Zo inspirerend jouw ideeën, geweldig! Dank je wel!
Graag gedaan 😉