Quiche met champignon en zalm 12

quiche met champignon en zalm

Geef eens een lekker recept cadeau: deze quiche met champignon en zalm compleet met een muffinvorm en ingrediënten erbij in een pakket, succes verzekerd! Officieel maak je ze deze quiche met een jasje van bladerdeeg, maar ik maak ze voor mezelf uiteraard zonder deeg. Deze serie hebben we gemaakt voor een huiskamerconcert bij ons thuis. Op de foto’s een schaal vol met bladerdeeg quiches zonder zalm; en voor mijzelf quiche mét zalm en champignon. In onze oven (hetelucht) passen makkelijk 2 lagen, dan bak je in een keer 48 stuks! Onderstaand recept is voor 12 stuks in een mini-muffinvorm.

 

Quiche smaken en vormen

Een quiche is altijd een open hartige taart met een basisvulling van ei en room. Verder naar keuze aan te vullen met kaas, groente, kruiden, vis etc. Ik hoef je niet te vertellen dat je er eindeloos mee kan variëren, van bijna zoet tot heel erg pittig. Er is voor iedereen wel een lekkere combinatie te verzinnen. Ook de vorm kan je aanpassen aan het gebruik: in een mini-muffinvorm als eenhaps feesthapje te serveren, een eenpersoons quichevorm of normale muffinvorm als je een voor-of bijgerecht wilt maken of in een springvorm als je er punten van wilt kunnen snijden. Het is bovendien een charmante en smakelijke manier om van groenteresten in je koelkast af te geraken. Alles wat je als vulling gebruikt gaart niet echt in het eimengsel, dus de ingrediënten moeten al gaar zijn of redelijk rauw gegeten kunnen worden, anders even voorgaren.quiche met champignon en zalm

Mijn zorgzame zus Thea is enorme fan van mini quiches sinds ze het ooit een keer heeft gegeten bij mij. Inmiddels staat ze bekend om haar heerlijke variaties op dit thema, ze heeft werkelijk altijd een voorraadje miniquiches in de diepvries: “Zo handig voor als je onverwacht visite krijgt!”.

Meenemen en bewaren
In de koelkast (goed afgedekt) twee dagen of invriezen. Ze zijn ook heel makkelijk om -bevroren- mee te nemen naar ‘t werk of school in je lunchbox. 

 Zo maak je de quiche met champignons en zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Quiche met champignon en zalm

quiche met champignon en zalm

Door Anna-Karina Geplaatst mei 2, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 12
  • Koolhydraten: 0,3 per stuk (12 uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Geef eens een lekker recept cadeau: deze quiche met champignon en zalm compleet met een muffinvorm en ingrediënten erbij in een …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).
    Bekleed elke holte (bodem en zijkant) met een passend plakje zalm, het mag een beetje uitsteken maar overdrijf niet.
  2. Klop in een kommetje het ei met room los en voeg de kruiden er aan toe en een beetje peper. Zeker geen zout meer toevoegen, de zalm en de kaas geven zijn ook al zout namelijk! Schep in elk holletje een theelepel van het eimengsel.
  3. Borstel de champignons schoon en maak er 12 of 24 plakjes van en bak deze op hoog vuur al omscheppend tot vocht beginnen af te geven en laat in hun eigen vocht even gaar smoren.
  4. Verdeel de kaas en de champignons over de 12 holletjes en schep de rest van eimengsel erover.
  5. Bak de quiches 10- 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Serveer op kamertemperatuur vanaf een schaal met een servetje als feesthapje of met bijvoorbeeld rucola op een bordje als lunch of voorgerecht. Party-time!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

 



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 gedachten over “Quiche met champignon en zalm