preitorentje met gehakt

Preitorentje met gehakt en geitenkaas

Heerlijk pittig preitorentje met gehakt en geitenkaas. Wil je het nóg pittiger, dat zou zo maar kunnen tenslotte, gebruik dan rode peper of extra chilipoeder bij het bakken van de prei en paprika. Het is op deze manier een makkelijke ovenschotel en snelklaar maaltijd. Je kunt het allemaal in een grote ovenschaal doen, maar ik maak er liever een mooi torentje van. Bouw de vulling in laagjes op in een kookring. Dat is verder niet moeilijk. Echter het eet wel een stuk feestelijker, vind ik dan hè? Ook, of juíst,  koolhydraatarm eten hoeft echt geen straf te zijn toch? Het mag er ook best leuk uitzien!

Pittig gehakt

Je kunt verschillende soorten gehakt gebruiken, ik gebruikte zelf vegetarisch fijngehakt (Quorn), die heeft al een goede smaak voor in dit preitorentje, maar we maken het nog pittiger met chilipoeder. Normaal (vlees- of kip-)gehakt is echt prima te vervangen door dit vegetarische fijngehakt, de smaak is uitstekend! Zelf even het aantal khd van jouw soort gehakt bijtellen in het recept voor het preitorentje.

preitorentje met gehakt

Klik voor vergrotingen

Zo maak je het preitorentje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

preitorentje met gehakt

Preitorentje met gehakt en geitenkaas

door Anna-Karina van Denderen
Makkelijk te maken, snel preitorentje met gehakt en geitenkaas. Maak het gehakt nog pittiger met een rood pepertje of chilipoeder.
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: oven
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

6,75 gram koolhydraten per persoon

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Snijd de prei in ringen spoel schoon en laat uitlekken.
  • Snijd de paprika in stukjes en bak samen met de prei in ghee of olie beetgaar in ongeveer 2-3 minuten. Proef en breng op smaak met tijm, peper en zout.
  • Bak het gehakt in een tweede pan op hoog vuur in een beetje olie en breng pittig op smaak met chilipoeder. TIP: Vega gehakt is in principe al gaar, het hoeft alleen even te bruinen.
  • Zet twee kookringen in een ovenschaal en maak laagjes, tussendoor licht aandrukken: prei-paprikamengsel, dan een laag gehakt de rest van prei-paprikamengsel. Ten slotte verkruimel je geitenkaas erover.
  • Bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de geitenkaas bruine puntjes krijgt.
  • Gebruik een brede schep om de kookringen met vulling op een plat bord te zetten en verwijder voorzichtig de kookring.
  • Lekker met een frisse komkommersalade. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 63 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties op “Preitorentje met gehakt en geitenkaas”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like