preitorentje-fijngehakt-geitenkaas-koolhydraatarm-recept

Preitorentje met gehakt en geitenkaas

Heerlijk pittig preitorentje met gehakt en geitenkaas, nóg pittiger? Gebruik een rode peper of extra chilipoederbij het bakken van de prei en paprika. Een makkelijke ovenschotel en snelklaar maaltijd. Je kunt het allemaal in een grote ovenschaal doen maar ik maak er liever een mooi torentje van. Bouw de vulling in laagjes op in een kookring. Dat is verder niet moeilijk, maar wel een stuk feestelijker, koolhydraatarm eten hoeft geen straf te zijn toch en mag er ook leuk uitzien!

 

Advertisements

Pittig gehakt
Je kunt verschillende soorten gehakt gebruiken, ik gebruikte zelf vegetarisch fijngehakt (Quorn), die heeft al een goede smaak voor in dit preitorentje, maar we maken het nog pittiger met chilipoeder. Normaal (vlees- of kip-)gehakt is echt prima te vervangen door dit vegetarische fijngehakt, de smaak is uitstekend! Zelf even het aantal khd van jouw soort gehakt bijtellen in het recept voor het preitorentje.

 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je het preitorentje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Preitorentje met gehakt en geitenkaas


preitorentje-fijngehakt-geitenkaas-koolhydraatarm-recept

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 19, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 6,75 gr. pp *excl. gehakt (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Makkelijk te maken, snel preitorentje met gehakt en geitenkaas. Maak het gehakt nog pittiger met een rood pepertje of chilipoeder.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
  2. Snijd de prei in ringen en was het grondig en laat uitlekken.
    Snij de paprika in stukjes en bak samen met de prei in ghee of olie beetgaar in ongeveer 2-3 minuten. Breng op smaak met tijm, peper en zout.
  3. Bak het gehakt in een tweede pan op hoog vuur in een beetje olie en breng pittig op smaak met chilipoeder.
  4. Zet twee kookringen in een ovenschaal en maak laagjes, tussendoor licht aandrukken: prei-paprikamengsel, dan een laag gehakt de rest van prei-paprikamengsel.
    Tenslotte verkruimel je geitenkaas erop. Bak ong. 10 minuten in de oven of tot de geitenkaas bruine puntjes krijgt.
  5. Gebruik een brede schep om de kookringen met vulling op een plat bord te zetten en verwijder voorzichtig de kookring. Lekker met een frisse komkommersalade. Eet smakelijk!
  6. TIP: Vegetarische gehakt is in principe al gaar, het hoeft alleen even te bruinen.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties op “Preitorentje met gehakt en geitenkaas”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

23 Shares
Share13
Pin10
Tweet