Een nogal eenvoudig recept voor een geweldig romige preiquiche met camembert, wat toch nog wel aardig wat voeten in de aarde had. Eerst was het idee om een bodem te gebruiken. Dat zou fathead deeg kunnen zijn, of een korstdeeg. Maar die bodem was niet per se nodig. Dus in plaats daarvan bedacht ik een quiche zonder korst, in deze vorm bevat de quiche 7,7 gram koolhydraten per portie. Erbij maakte ik nog heerlijke pureetorentjes. Eerst probeerden we het met prei in stukken van 10 centimeter, maar dat pakte minder goed uit… die versie hebben we maar helemaal geskipt. Kortom, dit is de derde versie van onze preiquiche. Alle goeds komt in drieën, toch?
Volop variatie
Eigenlijk heb ik de preiquiche met camembert op die manier wel naar een veel eenvoudiger vorm teruggebracht. En dat heeft de smaak van het geheel zeker geen kwaad gedaan! Met als extra kleur (maar ook als welkome smaakvariatie) wat sappige, ontploffende cherrytomaatjes erin, hmm! Natuurlijk is zo’n quiche een uitgelezen mogelijkheid om de koelkast te ontdoen van restjes ingrediënten die in eerder bereide maaltijden zijn terechtgekomen. Het recept voor de preiquiche is algemeen genoeg om de meest onverwachte combinaties onderdak te bieden. Doe eens gek, maar laat ons wel meegenieten van je eigenwijze creatie en stuur je foto in op onze Facebook pagina!
Pureetorentjes
Bij onze lekker romige preiquiche serveerde ik pureetorentjes die we je vorige week al lieten zien. Ze zijn gemaakt van koolhydraatarme puree. De puree maakten we weer van in de oven gegaarde groente. Pompoen en knolselderij werden op deze wijze zacht en aromatisch, zodat ze makkelijk konden worden fijngestampt en met een spuitzak tot mooie rozetten gevormd. Deze koolhydraatarme puree gebruikten we voor verschillende gerechten. We maakten ruim een kilo puree, deels voor later gebruik. Omdat het bijna kerst is deden we aan meal preppen. We bakten 1 plaat met pureetorentjes 35 minuten hoog in de oven van 180 °C (erbij). Die hebben we gebruikt als bijgerecht bij deze heerlijke romige Preiquiche met camembert!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de lekkere preiquiche met camembert
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Preiquiche met camembert
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 stengels prei, in ringen (220 g)
- 2 tl bieslook, gedroogd
- 1 el olijfolie
- 125 g camembert, in plakken
- 2 eieren
- 120 ml slagroom
- snufje nootmuskaat
- peper
- 1 tl bouillonpoeder
- 25 g Parmezaanse kaas
- 8 cherrytomaatje
- handje bieslook, vers
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ondiepe ovenschaal klaar.
- Snijd de prei in ringen en bak samen met de gedroogde bieslook enkele minuten in de olijfolie net beetgaar. Probeer de ringen heel te houden. Doe de prei in de ovenschaal.
- Snijd de camembert in dunne plakken en leg die op de preiringen.
- Klop de eieren 2 minuten los met de slagroom, bouillonpoeder, nootmuskaat en peper. Giet het mengsel over de prei. Druk de hele tomaatjes in het gerecht. Rasp de kaas erover.
- Bak de preiquiche in 30 minuten in de oven, of tot deze gaar is. Controleren door voorzichtig schudden of steek er een mes in, die moet er schoon uitkomen. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de verse bieslook.
Pureetorentjes
- We bakten pureetorentjes 35 minuten hoog in de oven van 180 °C (erbij). Die hebben we gebruikt als bijgerecht bij deze heerlijke romige Preiquiche met camembert!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Verrukkelijk! Echt smullen! Ik had er een puree van spits kool bij gemaakt. In de oven voor een korstje. Bedankt voor jullie top recepten!
Klinkt goed en bedankt!
Was weer heerlijk. Eénpersoonsportie gemaakt, en ik had maar 3 tomaatjes – ietsje meer was nóg lekkerder geweest voor de variatie in de smaak. Van de andere kant blijven juist die tomaatjes superheet!
Hij is heerlijk en makkelijk te maken!! Bedankt
Wat zou je i.p.v de tomaatjes kunnen nemen ?
B.v.d
Laat ze weg of vervang door paprika, als je dat lekker vindt.
Heerlijk en eenvoudig recept. De quiche bleef een beetje nat in het midden maar bleek toch gaar te zijn. Waarschijnlijk veel vocht in de prei of de ontploffende tomaatjes?
Blijft in onze verzameling, valt veel mee te variëren!
Wat jammer dat bij heel veel van jullie recepten niet het aantal calorieën wordt genoemd.
We zijn op de achtergrond hard aan het werk om dat voor je te berekenen! Alle nieuwe recepten zullen wel de voedingswaarden hebben. (Maar als je alles precies wilt weten zul je toch aan het rekenen moeten met je eigen merken….) En om alle ruim 700 recepten die al gepubliceerd waren alsnog uit te rekenen gaat echt wel even duren, onze dag heeft ook maar 24 uur hè? 😀
Ik heb het nu met voorrang voor je uitgerekend voor dit recept: Calorieën 591.2 kcal, Koolhydraten 7.7 g, Eiwit 29.45 g, Vet 48.65 g, Vezels 4.15 g.
Zojuist deze heerlijke quiche gemaakt! Ik heb ipv camembert brie gebruikt en wat andere kruiden. Het was verrukkelijk! Absoluut een blijver! Thanks
Heerlijke prei taart makkelijk te maken een blijvertje
Het was heel erg lekker!
Ah, mooi zo Ceciel!
We hebben genoten van deze eenvoudig te maken heerlijke prei-taart. In plaats van camembert heb ik Fromage de Bretagne (lidl)gebruikt.