preiquiche met camembert

Preiquiche met camembert

Een nogal eenvoudig recept voor een geweldig romige preiquiche met camembert, wat toch nog wel aardig wat voeten in de aarde had. Eerst was het idee om een bodem te gebruiken. Dat zou fathead deeg kunnen zijn, of een korstdeeg. Maar die bodem was niet per se nodig. Dus in plaats daarvan bedacht ik een quiche zonder korst, in deze vorm bevat de quiche 7,7 gram koolhydraten per portie. Erbij maakte ik nog heerlijke pureetorentjes. Eerst probeerden we het met prei in stukken van 10 centimeter, maar dat pakte minder goed uit… die versie hebben we maar helemaal geskipt. Kortom, dit is de derde versie van onze preiquiche. Alle goeds komt in drieën, toch?

Volop variatie

Eigenlijk heb ik de preiquiche met camembert op die manier wel naar een veel eenvoudiger vorm teruggebracht. En dat heeft de smaak van het geheel zeker geen kwaad gedaan! Met als extra kleur (maar ook als welkome smaakvariatie) wat sappige, ontploffende cherrytomaatjes erin, hmm! Natuurlijk is zo’n quiche een uitgelezen mogelijkheid om de koelkast te ontdoen van restjes ingrediënten die in eerder bereide maaltijden zijn terechtgekomen. Het recept voor de preiquiche is algemeen genoeg om de meest onverwachte combinaties onderdak te bieden. Doe eens gek, maar laat ons wel meegenieten van je eigenwijze creatie en stuur je foto in op onze Facebook pagina!

Pureetorentjes

Bij onze lekker romige preiquiche serveerde ik pureetorentjes die we je vorige week al lieten zien. Ze zijn gemaakt van koolhydraatarme puree. De puree maakten we weer van in de oven gegaarde groente. Pompoen en knolselderij werden op deze wijze zacht en aromatisch, zodat ze makkelijk konden worden fijngestampt en met een spuitzak tot mooie rozetten gevormd. Deze koolhydraatarme puree gebruikten we voor verschillende gerechten. We maakten ruim een kilo puree, deels voor later gebruik. Omdat het bijna kerst is deden we aan meal preppen. We bakten 1 plaat met pureetorentjes 35 minuten hoog in de oven van 180 °C (erbij). Die hebben we gebruikt als bijgerecht bij deze heerlijke romige Preiquiche met camembert!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

preiquiche met camembert
preiquiche met camembert

Zo maak je de lekkere preiquiche met camembert

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Preiquiche met camembert

preiquiche met camembert
Door: Hans van Deelen
Preiquiche met camembert is een gemakkelijk te maken recept dat veel kansen biedt om zelf de lekkerste variaties aan te brengen. In plaats van camembert kunt je bijvoorbeeld ook een -mildere- brie nemen.
4.88 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie excl. pureetorentjes
calorieën 591.2 kcalkoolhydraten 7.7 geiwitten 29.45 gvetten 48.65 gvezels 4.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ondiepe ovenschaal klaar.
  • Snijd de prei in ringen en bak samen met de gedroogde bieslook enkele minuten in de olijfolie net beetgaar. Probeer de ringen heel te houden. Doe de prei in de ovenschaal.
  • Snijd de camembert in dunne plakken en leg die op de preiringen.
  • Klop de eieren 2 minuten los met de slagroom, bouillonpoeder, nootmuskaat en peper. Giet het mengsel over de prei. Druk de hele tomaatjes in het gerecht. Rasp de kaas erover.
  • Bak de preiquiche in 30 minuten in de oven, of tot deze gaar is. Controleren door voorzichtig schudden of steek er een mes in, die moet er schoon uitkomen. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de verse bieslook.

Pureetorentjes

  • We bakten pureetorentjes 35 minuten hoog in de oven van 180 °C (erbij). Die hebben we gebruikt als bijgerecht bij deze heerlijke romige Preiquiche met camembert!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top