Een nogal eenvoudig recept voor een geweldig romige preiquiche met camembert, wat toch nog wel aardig wat voeten in de aarde had. Eerst was het idee om een bodem te gebruiken. Dat zou fathead deeg kunnen zijn, of een korstdeeg. Maar die bodem was niet per se nodig. Dus in plaats daarvan bedacht ik een quiche zonder korst, in deze vorm bevat de quiche 7,7 gram koolhydraten per portie. Erbij maakte ik nog heerlijke pureetorentjes. Eerst probeerden we het met prei in stukken van 10 centimeter, maar dat pakte minder goed uit… die versie hebben we maar helemaal geskipt. Kortom, dit is de derde versie van onze preiquiche. Alle goeds komt in drieën, toch?
Volop variatie
Eigenlijk heb ik de preiquiche met camembert op die manier wel naar een veel eenvoudiger vorm teruggebracht. En dat heeft de smaak van het geheel zeker geen kwaad gedaan! Met als extra kleur (maar ook als welkome smaakvariatie) wat sappige, ontploffende cherrytomaatjes erin, hmm! Natuurlijk is zo’n quiche een uitgelezen mogelijkheid om de koelkast te ontdoen van restjes ingrediënten die in eerder bereide maaltijden zijn terechtgekomen. Het recept voor de preiquiche is algemeen genoeg om de meest onverwachte combinaties onderdak te bieden. Doe eens gek, maar laat ons wel meegenieten van je eigenwijze creatie en stuur je foto in op onze Facebook pagina!
Pureetorentjes
Bij onze lekker romige preiquiche serveerde ik pureetorentjes die we je vorige week al lieten zien. Ze zijn gemaakt van koolhydraatarme puree. De puree maakten we weer van in de oven gegaarde groente. Pompoen en knolselderij werden op deze wijze zacht en aromatisch, zodat ze makkelijk konden worden fijngestampt en met een spuitzak tot mooie rozetten gevormd. Deze koolhydraatarme puree gebruikten we voor verschillende gerechten. We maakten ruim een kilo puree, deels voor later gebruik. Omdat het bijna kerst is deden we aan meal preppen. We bakten 1 plaat met pureetorentjes 35 minuten hoog in de oven van 180 °C (erbij). Die hebben we gebruikt als bijgerecht bij deze heerlijke romige Preiquiche met camembert!
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je de lekkere preiquiche met camembert
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Preiquiche met camembert
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 stengels prei, in ringen (220 g)
- 2 tl bieslook, gedroogd
- 1 el olijfolie
- 125 g camembert, in plakken
- 2 eieren
- 120 ml slagroom
- snufje nootmuskaat
- peper
- 1 tl bouillonpoeder
- 25 g Parmezaanse kaas
- 8 cherrytomaatje
- handje bieslook, vers
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ondiepe ovenschaal klaar.
- Snijd de prei in ringen en bak samen met de gedroogde bieslook enkele minuten in de olijfolie net beetgaar. Probeer de ringen heel te houden. Doe de prei in de ovenschaal.
- Snijd de camembert in dunne plakken en leg die op de preiringen.
- Klop de eieren 2 minuten los met de slagroom, bouillonpoeder, nootmuskaat en peper. Giet het mengsel over de prei. Druk de hele tomaatjes in het gerecht. Rasp de kaas erover.
- Bak de preiquiche in 30 minuten in de oven, of tot deze gaar is. Controleren door voorzichtig schudden of steek er een mes in, die moet er schoon uitkomen. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de verse bieslook.
Pureetorentjes
- We bakten pureetorentjes 35 minuten hoog in de oven van 180 °C (erbij). Die hebben we gebruikt als bijgerecht bij deze heerlijke romige Preiquiche met camembert!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: