preiquiche met camembert

Preiquiche met camembert

Een nogal eenvoudig recept voor een geweldig romige preiquiche met camembert, wat toch nog wel aardig wat voeten in de aarde had. Eerst was het idee om een bodem te gebruiken. Dat zou fathead deeg kunnen zijn, of een korstdeeg. Maar die bodem was niet per se nodig. Dus in plaats daarvan bedacht ik een quiche zonder korst, maar wel met heerlijke pureetorentjes. Eerst probeerden we het met prei in stukken van 10 centimeter, maar dat pakte minder goed uit… die versie hebben we maar helemaal geskipt. Kortom, dit is de derde versie van onze preiquiche. Alle goeds komt in drieën, toch?

Volop variatie

Eigenlijk heb ik de preiquiche met camembert op die manier wel naar een veel eenvoudiger vorm teruggebracht. En dat heeft de smaak van het geheel zeker geen kwaad gedaan! Met als extra kleur (maar ook als welkome smaakvariatie) wat sappige, ontploffende cherrytomaatjes erin, hmm! Natuurlijk is zo’n quiche een uitgelezen mogelijkheid om de koelkast te ontdoen van restjes ingrediënten die in eerder bereide maaltijden zijn terechtgekomen. Het recept voor de preiquiche is algemeen genoeg om de meest onverwachte combinaties onderdak te bieden. Doe eens gek, maar laat ons wel meegenieten van je eigenwijze creatie en stuur je foto in op onze Facebook pagina!

Pureetorentjes

Bij onze lekker romige preiquiche serveerde ik pureetorentjes die we je vorige week al lieten zien. Ze zijn gemaakt van koolhydraatarme puree. De puree maakten we weer van in de oven gegaarde groente. Pompoen en knolselderij werden op deze wijze zacht en aromatisch, zodat ze makkelijk konden worden fijngestampt en met een spuitzak tot mooie rozetten gevormd. Deze koolhydraatarme puree gebruikten we voor verschillende gerechten. We maakten ruim een kilo puree, deels voor later gebruik. Omdat het bijna kerst is deden we aan meal preppen. We bakten 1 plaat met pureetorentjes 35 minuten hoog in de oven van 180 °C. Die hebben we gebruikt als bijgerecht bij deze heerlijke romige Preiquiche met camembert!

 

preiquiche met camembert

preiquiche met camembert

Ook lekker:

Zo maak je de lekkere preiquiche met camembert

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Preiquiche met camembert


preiquiche met camembert

Door Hans van Deelen Geplaatst december 6, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 7,5 gr khd (excl. puree) (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Preiquiche met camembert is een gemakkelijk te maken recept dat veel kansen biedt om zelf de lekkerste variaties aan te brengen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  2. Snijd de prei in ringen en bak samen met de gedroogde bieslook enkele minuten in de olijfolie net beetgaar. Probeer de ringen heel te houden. Doe de prei in een ovenschaal.
  3. Snijd de camembert in dunne plakken en leg die op de preiringen.
  4. Klop de eieren 2 minuten los met de slagroom, bouillonpoeder, nootmuskaat en peper. Giet het mengsel over de prei. Druk de hele tomaatjes in het gerecht. Rasp de kaas erover.
  5. Bak de preiquiche in 30 minuten in de oven, of tot deze gaar is. Voorzichtig schudden of steek er een mes in, die moet er schoon uitkomen. Bestrooi het gerecht uit de oven met de verse bieslook.
  6. We bakten de pureetorentjes 35 minuten hoog in de oven van 180 °C. Die hebben we gebruikt als bijgerecht bij deze heerlijke romige Preiquiche met camembert!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Preiquiche met camembert”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

268 Shares
Share153
Pin115
Tweet