prei mosterdsoep

Prei mosterdsoep

***Joehoe!*** Onze keuken en woonkamer zijn weer geschikt om vrienden te ontvangen! Als wij bezoek krijgen zetten we graag een uitgebreide lunch op tafel. Met voldoende keus voor iedereen. Behalve koude lekkernijen houden wij er wel van om er ook een warm soepje bij te serveren. En dan lekker lang tafelen en bijkletsen. We wisten niet precies hoe erg onze gasten van mosterd zouden houden, dus we hielden ons een beetje in met de hoeveelheid. We hadden het helemaal goed gedaan, ze vonden onze prei mosterdsoep heel lekker! Nu maar hopen dat jullie ‘m ook weten te waarderen, we horen het graag in de reacties onderaan. 

Soep met Zaanse mosterd, dus mild

Wij gebruikten Zaanse mosterd voor deze milde prei mosterdsoep, die is niet zo scherp als Franse mosterd. Dus wel even opletten als je een ander soort mosterd gebruikt.  Begin met 1 eetlepel en proef hoe je het zelf lekker vindt. Je kunt er altijd wat bijdoen, maar niets eruit halen. Het zou natuurlijk best kunnen dat je zelf enorm houdt van een hele scherpe mosterdsmaak, dan moet je wat meer toevoegen. In Zaandam kun je mosterdsoep in soorten en maten bestellen, mijn heer Hans schreef al eens over onze Zaanse trots in het recept voor Asperge mosterdsoep.

prei mosterdsoep

Ook lekker:

Zo maak je de prei mosterdsoep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

prei mosterdsoep

Prei mosterdsoep

door Anna-Karina van Denderen
Wij gebruikten Zaanse mosterd voor deze heerlijke milde prei mosterdsoep, die is niet zo scherp als Franse mosterd. Dus even opletten als je een ander soort mosterd gebruikt.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Soep
Keuken: Europees
Trefwoord: snel, soep
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 4 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

SERVEREN

Bereiden

  • Snijd de prei in dunne ringetjes, houd wat malse preiringetjes achter voor de garnering.
  • Snipper de ui en fruit aan in wat roomboter. Rasp de verse gember en voeg toe. Knijp de knoflook erboven uit en voeg de preiringen toe. Roer door en bak alles nog 5 minuten tot de prei zachter begint te worden. Voeg de bouillon toe. Laat heel zachtjes koken tot de prei helemaal zacht is.
  • Snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Roer de crème fraîche los.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg eerst 1 el (milde) Zaanse mosterd toe en roer goed door. Proef! Hou je erg van mosterd? Neem dan gerust meer!
  • Serveer met een flinke lepel crème fraîche, reepjes tomaat en de achtergehouden (rauwe) preiringetjes. Maal er tenslotte nog wat peper over, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 559 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties op “Prei mosterdsoep”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like