prei-bleekselderijsoep

Prei bleekselderijsoep van Merian

Deze prei bleekselderijsoep is de nieuwe favoriete soep Merians dochter (8 jaar). En dat zegt wat, want haar dochter is niet zo’n soepfan. De soep is lekker fris en kruidig door het toevoegen van verse munt. Daarnaast heeft de soep een lekkere krokante bite omdat de bleekselderij er deels pas op het laatst doorheen gaat. Superlekker! Wij zijn zo benieuwd hoe jullie ‘m gaan vinden. Zelf zijn wij echte bleekselderij én soep liefhebbers, dus wat ons betreft kan dit recept niet tegenvallen. We zijn zo vrij geweest om aan het recept van Merian een scheutje room toe te voegen. Dat is niet alleen goed voor de broodnodige vetten als je koolhydraatarm eet maar het verbindt ook alle smaken op een heel prettige manier aan elkaar. 

Porties invriezen!

Van deze soep moet je eigenlijk gelijk een voorraadje maken, vandaar dat het recept vrij ruim is bemeten. Het zijn minstens 8 porties. Meriams tip: vries de prei bleekselderijsoep in porties in, zo heb je altijd een uitstekend koolhydraatarm soepje achter de hand. Dit soort soepjes zijn ook bijzonder leuk om in een mooi glaasje te serveren als amuse. Echter, breng de soep dan wel extra krachtig op smaak.  En voeg ook vooral wat noten of zaden toe aan de garnering. Of doop de rand van de glaasjes even in de kruiden. Alles om de feestvreugde van deze soep nog extra te verhogen 😉 De heerlijke frisse prei bleekselderijsoep bevat met onderstaande hoeveelheden nog geen 5 gram koolhydraten per portie.


Dank je wel Merian! Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, eigen koolhydraatarm recept met foto? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

prei-bleekselderijsoep

Zo maak je prei bleekselderijsoep van Merian

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


prei-bleekselderijsoep
Recept afdrukken Bewaren
5 van 1 stem

Prei-bleekselderijsoep van Merian

Bezoekersrecept

Door: Merian
Een verrassend frisse prei-bleekselderijsoep. Met verse kruiden en een lekker krokante bite.
Voorbereiden10 min
Koken/oven25 min
Totaal35 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Soep
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: diepvries, fornuisgerecht, snel

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën 48.21 kcal
Koolhydraten 4.63 g
Eiwit 1.49 g
Vetten 1.99 g
Vezels 2.29 g

Uit recept:

8 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Pel en hak de uien en fruit ze in een soeppan met olie glazig.
  • Schrap de wortelen, halveer ze in de lengte, snijd ze in plakjes en voeg toe.
  • Halveer de prei in de lengte, spoel goed schoon tussen de blaadjes, snijd in halve ringetjes en voeg toe.
  • Haal alle stengels van de bleekselderij los, spoel ze zo nodig schoon, snijd het onderste taaie stuk weg en snijd de buitenste stengels in grove stukken. Bewaar de drie binnenste stengels voor later en voeg de rest van de bleekselderij toe.
  • Stoof de groenten samen nog een paar minuutjes en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 15-20 minuten sudderen.
  • Pureer de soep glad met de staafmixer.
  • Hak vervolgens de munt en de peterselie fijn en voeg ongeveer ¾ toe.
  • Snijd de binnenste stengels bleekselderij in fijne stukjes en voeg toe aan de soep.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes (of als ze dik zijn in halve ringetjes) en voeg ook ¾ aan de soep toe.
  • Warm door en serveer met de overgebleven ¼ verse kruiden en bosui.

Optioneel

  • Ook lekker met een lepel crème fraîche, zure room of een scheutje slagroom.

Bewaren

  • Een paar dagen in de koelkast, maar het best is om de prei bleekselderijsoep in porties in te vriezen!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 859 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like