portobello met spinazie en zalm

Portobello met spinazie en zalm

Alle pottenkijkers & dierbaren in 2016 van alles het goede gewenst, vooral veel gezondheid en geluk! Komend jaar ga ik weer mijn uiterste best doen om jullie te voorzien van nieuwe lekkere hapjes. Vandaag heb ik een portobello met spinazie en zalm en die is zó verrukkelijk, die komt gewoon nog bij de gevulde portobello’s die ik al had! Voor elck wat wils zullen we maar zeggen. Wij aten 1 portobello met spinazie per persoon, samen met de rucola is dat 2,4 gram khd pp. Dus een bijzonder khd-arm gerechtje om het jaar mee te beginnen.

 

Paprikasalade, doen!
Wil je deze portobello als hoofdgerecht? Neem dan een all-time favourite erbij, zeldzaam lekkere geroosterde paprika salade. Mijn heer Hans is inmiddels expert in het maken van die salade. Tjonge… je weet niet wat je proeft, ik beloof je: dat wordt genieten! Geen tijd om de salade te maken? Neem dan lekker 2 portobello’s per persoon. Of eet het als feestelijk voorgerecht, geserveerd met een beetje rucola of veldsla.

geroosterde paprika salade - koolhydraatarm-recept-03

Bewaren

Je kunt portobello’s het best in de koelkast bewaren. Daar zijn ze 5 tot 7 dagen houdbaar. Bewaar ze niet bij sterk ruikende groenten, zoals prei en ui. Paddenstoelen nemen namelijk gemakkelijk geurtjes over. Bewaar deze paddenstoelen liever ook niet in de buurt van fruit of citrus. Ook daarbij zullen paddenstoelen sneller verouderen. Portobello’s zijn het hele jaar verkrijgbaar. Was paddenstoelen nooit met water! Veeg ze schoon met een vochtig keukenpapiertje of met een speciaal borsteltje. (Bron: http://www.groentenenfruit.nl)

NB: Bij de Ekoplaza (natuurwinkel) heel stoere wilde spinazie bemachtigd, de bladeren nog aan het stronkje, die moest ik dus eerst goed wassen snijden. Whow, die was me toch lekker! Er kwam tijdens het stoven ook bijna geen vocht uit. Maar gewone verse spinazie kan ook en als je echt niets anders hebt eventueel gewoon diepvries gehakte spinazie (zonder iets), giet dan wel even overtollig kookvocht af!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze verrukkelijke portobello met spinazie en kaas

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Portobello met spinazie en zalm


portobello met spinazie en zalm

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 2, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 stuks
  • Koolhydraten: 2,4 gr. per stuk (2 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Deze portobello met spinazie en kaas is zó verrukkelijk, vooral met die onovertroffen geroosterde paprikasalade van mijn heer Hans erbij.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
    Snijd het steeltje uit de portobello's en schraap de lamellen er met een thee lepeltje uit. Lamellen gooi je weg het steeltje kan je in stukjes snijden en straks meebakken met de bosui. Leg de portobello's in een ingevette ovenschaal met de bolle kant onder.
  2. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd van de paprika 6 heel dunne lange repen af (hou apart voor de garnering), de rest van de paprika snijd je in kleine blokjes. Snijd het stukje rode peper in flinters.
    Schuif de portobello's in de warme oven en bak ze 10-12 minuten al dente, beetgaar in goed Hollands.
  3. Snijd de zalm in blokjes en bak de blokjes in een koekenpan of wok al omscheppend snel gaar in wat ghee, ongeveer 2-3 minuten. Het is niet erg als de zalm uit elkaar valt tijdens het omscheppen. Leg de zalm op een bord en houd even warm onder alufolie.
  4. Bak de paprika en de rode peper in dezelfde ghee ongeveer 3 minuten op matig vuur, doe dan bosui erbij en de stukjes steel van de portobello en bak nog een minuutje mee. Doe dan de spinazie erbij en laat slinken, even omscheppen helpt. Overtollig kookvocht giet je er zoveel mogelijk af. Roer de zalm en crème fraîche door het spinazie mengsel. Warm alles een minuutje door op laag vuur. Proef nog even en voeg zonodig wat peper en zout toe of een snufje bouillonpoeder.
  5. Vul de voorgebakken portobello's (teveel vocht kan je even opnemen met een keukenpapiertje) met je spinaziemengsel, probeer ze zo hoog mogelijk op te vullen, rasp er nog wat kaas over en bak de gevulde portobello's nog een minuut of 3-5 in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
  6. Verdeel ondertussen rucola over twee borden en rooster in een droge pan wat amandelschaafsel tot ze beginnen te kleuren. Haal het amandelschaafsel wel uit de pan, anders verbranden ze alsnog door de hitte van de pan, zou zonde zijn.
  7. Leg op elk bord 1 portobello bovenop de rucola, garneer met de dunne plakjes paprika en bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer de geroosterde paprikasalade erbij. Ga er uitgebreid voor zitten en geniet ervan. Echt afzien, hè?

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 gedachten over “Portobello met spinazie en zalm”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

206 Shares
Share146
Pin60
Tweet