portobello met spinazie en zalm

Portobello met spinazie en zalm

Alle pottenkijkers & dierbaren in 2016 van alles het goede gewenst, vooral veel gezondheid en geluk! Komend jaar ga ik weer mijn uiterste best doen om jullie te voorzien van nieuwe lekkere hapjes. Vandaag heb ik een portobello met spinazie en zalm en die is zó verrukkelijk, die komt gewoon nog bij de gevulde portobello’s die ik al had! Voor elck wat wils zullen we maar zeggen. Wij aten ieder één portobello met spinazie per persoon. Samen met de rucola is dat 2,4 gram koolhydraten per portie. Dus een bijzonder koolhydraatarm gerechtje om het jaar mee te beginnen.

Paprikasalade, doen!

Wil je deze portobello als hoofdgerecht? Neem dan een all-time favourite erbij, zeldzaam lekkere geroosterde paprika salade. Mijn heer Hans is inmiddels expert in het maken van die salade. Tjonge… je weet niet wat je proeft, ik beloof je: dat wordt genieten! Geen tijd om de salade te maken? Neem dan lekker twee portobello’s per persoon. Of eet het als feestelijk voorgerecht, geserveerd met een beetje rucola of veldsla.

Bewaren

Je kunt portobello’s het best in de koelkast bewaren. Daar zijn ze 5 tot 7 dagen houdbaar. Bewaar ze niet bij sterk ruikende groenten, zoals prei en ui. Paddenstoelen nemen namelijk gemakkelijk geurtjes over. Bewaar deze paddenstoelen liever ook niet in de buurt van fruit of citrus. Ook daarbij zullen paddenstoelen sneller verouderen. Portobello’s zijn het hele jaar verkrijgbaar. Was paddenstoelen nooit met water! Veeg ze schoon met een vochtig keukenpapiertje of met een speciaal borsteltje. (Bron: http://www.groentenenfruit.nl)

NB: Bij de Ekoplaza (natuurwinkel) heel stoere wilde spinazie bemachtigd, de bladeren nog aan het stronkje, die moest ik dus eerst goed wassen snijden. Whow, die was me toch lekker! Er kwam tijdens het stoven ook bijna geen vocht uit. Maar gewone verse spinazie kan ook en als je echt niets anders hebt eventueel gewoon diepvries gehakte spinazie (zonder iets), giet dan wel even overtollig kookvocht af!

portobello met spinazie en zalm portobello met spinazie en zalm

 

Zo maak je de portobello met spinazie en zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

portobello met spinazie en zalm

Portobello met spinazie en zalm

Deze portobello met spinazie en kaas is zó verrukkelijk, vooral met die onovertroffen geroosterde paprika salade van mijn heer Hans erbij.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: oven, paddenstoel
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,4 gram koolhydraten per hoed
Uit recept: 2 portobellohoeden

Ingrediënten

Serveren

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Draai het steeltje uit de portobello's en schraap de lamellen eruit. Lamellen gooi je weg het steeltje kan je in stukjes snijden en meebakken. Leg de portobello's met de bolle kant onder in de ovenschaal. Bak de hoeden 10-12 minuten voor in de oven.
Vulling
  • Snijd de bosui in ringetjes. Snijd van de paprika 6 dunne reepjes af voor de garnering, de rest in kleine blokjes. Hak de rode peper in flinters, (hoeveelheid naar smaak).
  • Snijd de zalm in blokjes en bak ze in een koekenpan snel gaar in wat olijfolie. Haal uit de pan en zet apart.
  • Bak vervolgens de steelstukjes van de portobello met bosui, paprikastukjes en de rode peper 3 minuten in de koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat deze snel slinken. Giet overtollig kookvocht af. Roer de zalm en crème fraîche door het spinaziemengsel. Warm alles door op laag vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Bakken
  • Neem het vocht van de portobello op met een keukenpapiertje. Verdeel dan de vulling over de voorgebakken portobello's. Rasp er tot slot kaas over en bak de gevulde portobello's 3-5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en begint te kleuren.
  • Verdeel een hand rucola over twee borden en rooster in amandelschaafsel een droge koekenpan.
Serveren
  • Garneer de gevulde portobello met de reepjes paprika en bestrooi tot slot met het amandelschaafsel.
  • Serveer met de geroosterde paprika salade erbij. Ga er uitgebreid voor zitten en geniet ervan. Echt afzien, hè?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 reacties op “Portobello met spinazie en zalm”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

208 Shares
Share146
Pin62
Tweet