Zolang er nog pompoen in de winkel ligt nemen we het er maar van toch? En dat is tegenwoordig vrijwel jaarrond! Deze gevulde portobello met pompoenpuree is een gezellig winters feestje op je bord. De zoete pompoenpuree met tijm en knoflook is magnifiek samen met de geitenkaas. Echt een beproefde combinatie! Hou je niet van geitenkaas? Neem dan brie of camembert. De portobello met pompoen is goed vooraf klaar te maken, dan schuif je het 10-15 minuten voordat je wilt eten in de voorverwarmde oven. Ondertussen maak je wat bloemkool couscous of een lekkere salade erbij. Iets met rucola en balsamico misschien? Als je vlees eet nog een kruidige worst wellicht? Wij hadden schijven gegrilde pompoen uit de oven erbij, ook lekker. We aten het *hoe romantisch* van ons nieuwe tweepersoonsbord!
Schillen of niet?
Ik gebruikte voor de portobello met pompoenpuree een stuk flespompoen. Die heeft een harde schil, dus die heb ik wel geschild. Maar als je een hokkaido pompoen hebt hoeft dat niet. Dat schillen gaat trouwens een stuk makkelijker ná het roosteren. Je kunt voor dit gerecht diverse soorten pompoen gebruiken. Eerder schreef ik al een uitgebreid informatief stuk over de verschillende soorten pompoen.
Altijd goed bij pompoen smaakt een sausje van verse koriander, knoflook, limoen, olie & yoghurt. Of geroosterd met kruiden: tijm & oregano of kokos, gember & limoen of chili, kaneel, koriander(zaad) & komijn. Pompoen begint steeds meer ingeburgerd te raken in de Hollandse keuken, terecht want je kunt pompoen bij alle maaltijdgangen inzetten. Zelf als nagerecht en pompoen is ook heel lekker als basis voor gebak, het is van zichzelf al redelijk zoet namelijk.
Bekijk hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze portobello met pompoenpuree
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Portobello met pompoenpuree
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g pompoen, schoongemaakt in schijven (voor de puree)
- 2 stuks portobello, 150 g
- 3 el olijfolie
- 2 tl tijm
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 50 g geitenkaas, van een rol of brie of camembert
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en leg een bakvel op de bakplaat. Vet ook een ovenschaal in.
- Halveer de pompoen en schraap de zaden eruit. Snijd halve manen van ongeveer 2 cm dik.
- Meng olijfolie met tijm en peper en zout, hussel de pompoenrepen erdoor en spreid ze uit op het beklede bakblik.
- Borstel de portobello schoon en verwijder het steeltje. Schraap met een klein lepeltje de lamellen eruit. Smeer ze in met de rest van de tijmolie. Leg de hoeden met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal op het bakblik, tussen de pompoen.
Voorbakken
- Zet portobello en pompoen samen in de oven. Bak de pompoen 15 minuten. Bak de portobello 8 minuten voor. Je haalt dus na 8 minuten de portobello's eruit en laat de pompoen nog 7 minuten in de oven.
- Snijd per portobello 2 plakjes geitenkaas.
- Verwijder de schil van de pompoen. Pureer het vruchtvlees van de pompoen met het uitgeperste teentje knoflook. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het pompoenmengsel over de hoeden (overtollig vocht eerst opnemen met keukenpapier). Verdeel de geitenkaas erover en maal er peper over.
Afbakken
- Bak de gevulde portobello's nog 10-15 minuten op 180 °C tot de kaas begint te smelten. Heerlijk met bloemkoolcouscous en/of gegrilde pompoenschijven en een rucola salade. Smakelijk eten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat is dit Super Lekker !!!