portobello met pompoenpuree

Portobello met pompoenpuree

Zolang er nog pompoen in de winkel ligt nemen we het er maar van toch? En dat is tegenwoordig vrijwel jaarrond! Deze gevulde portobello met pompoenpuree is een gezellig winters feestje op je bord. De zoete pompoenpuree met tijm en knoflook is magnifiek samen met de geitenkaas. Echt een beproefde combinatie! Hou je niet van geitenkaas? Neem dan brie of camembert. De portobello met pompoen is goed vooraf klaar te maken, dan schuif je het 10-15 minuten voordat je wilt eten in de voorverwarmde oven. Ondertussen maak je wat bloemkool couscous of een lekkere salade erbij. Iets met rucola en balsamico misschien? Als je vlees eet nog een kruidige worst wellicht? Wij hadden schijven gegrilde pompoen uit de oven erbij, ook lekker. We aten het *hoe romantisch* van ons nieuwe tweepersoonsbord!

Schillen of niet?

Ik gebruikte voor de portobello met pompoenpuree een stuk flespompoen. Die heeft een harde schil, dus die heb ik wel geschild. Maar als je een hokkaido pompoen hebt hoeft dat niet. Dat schillen gaat trouwens een stuk makkelijker ná het roosteren. Je kunt voor dit gerecht diverse soorten pompoen gebruiken. Eerder schreef ik al een uitgebreid informatief stuk over de verschillende soorten pompoen.

Altijd goed bij pompoen smaakt een sausje van verse koriander, knoflook, limoen, olie & yoghurt. Of geroosterd met kruiden: tijm & oregano of kokos, gember & limoen of chili, kaneel, koriander(zaad) & komijn. Pompoen begint steeds meer ingeburgerd te raken in de Hollandse keuken, terecht want je kunt pompoen bij alle maaltijdgangen inzetten. Zelf als nagerecht en pompoen is ook heel lekker als basis voor gebak, het is van zichzelf al redelijk zoet namelijk.

Bekijk hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

portobello met pompoenpuree
portobello met pompoenpuree

Zo maak je deze portobello met pompoenpuree

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Portobello met pompoenpuree

portobello met pompoenpuree
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze portobello met pompoenpuree is een gezellig winters feestje op je bord. De portobello met pompoen is uitstekend vooraf klaar te maken. Handig toch?
5 van 1 stem
Keuken Overig
Trefwoord ovengerecht
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 286.75 kcalkoolhydraten 4.85 geiwitten 6.3 gvetten 26.75 gvezels 2.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en leg een bakvel op de bakplaat. Vet ook een ovenschaal in.
  • Halveer de pompoen en schraap de zaden eruit. Snijd halve manen van ongeveer 2 cm dik.
  • Meng olijfolie met tijm en peper en zout, hussel de pompoenrepen erdoor en spreid ze uit op het beklede bakblik.
  • Borstel de portobello schoon en verwijder het steeltje. Schraap met een klein lepeltje de lamellen eruit. Smeer ze in met de rest van de tijmolie. Leg de hoeden met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal op het bakblik, tussen de pompoen.

Voorbakken

  • Zet portobello en pompoen samen in de oven. Bak de pompoen 15 minuten. Bak de portobello 8 minuten voor. Je haalt dus na 8 minuten de portobello's eruit en laat de pompoen nog 7 minuten in de oven.
  • Snijd per portobello 2 plakjes geitenkaas.
  • Verwijder de schil van de pompoen. Pureer het vruchtvlees van de pompoen met het uitgeperste teentje knoflook. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het pompoenmengsel over de hoeden (overtollig vocht eerst opnemen met keukenpapier). Verdeel de geitenkaas erover en maal er peper over.

Afbakken


© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top