Portobello met pompoenpuree

portobello met pompoenpuree

Zolang er nog pompoen in de winkel ligt nemen we het er maar van toch? En dat is tegenwoordig vrijwel jaarrond! Deze gevulde portobello met pompoenpuree is een gezellig winters feestje op je bord. De zoete pompoenpuree met tijm en knoflook is magnifiek samen met de geitenkaas. Echt een beproefde combinatie! Hou je niet van geitenkaas? Neem dan brie of camembert. De portobello met pompoen is goed vooraf klaar te maken, dan schuif je het 10-15 minuten voordat je wilt eten in de voorverwarmde oven. Ondertussen maak je wat bloemkool couscous of een lekkere salade erbij. Iets met rucola en balsamico misschien? Als je vlees eet nog een kruidige worst wellicht? Wij hadden schijven gegrilde pompoen uit de oven erbij, ook lekker. We aten het *hoe romantisch* van ons nieuwe tweepersoonsbord!

Schillen of niet?

Ik gebruikte voor de portobello met pompoenpuree een stuk flespompoen. Die heeft een harde schil, dus die heb ik wel geschild. Maar als je een hokkaido pompoen hebt hoeft dat niet. Dat schillen gaat trouwens een stuk makkelijker ná het roosteren. Je kunt voor dit gerecht diverse soorten pompoen gebruiken. Eerder schreef ik al een uitgebreid informatief stuk over de verschillende soorten pompoen.

Altijd goed bij pompoen smaakt een sausje van verse koriander, knoflook, limoen, olie & yoghurt. Of geroosterd met kruiden: tijm & oregano of kokos, gember & limoen of chili, kaneel, koriander(zaad) & komijn. Pompoen begint steeds meer ingeburgerd te raken in de Hollandse keuken, terecht want je kunt pompoen bij alle maaltijdgangen inzetten. Zelf als nagerecht en pompoen is ook heel lekker als basis voor gebak, het is van zichzelf al redelijk zoet namelijk.

Bekijk hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen.

portobello met pompoenpuree

portobello met pompoenpuree

Zo maak je deze portobello met pompoenpuree

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


portobello met pompoenpuree

Portobello met pompoenpuree

Door: Anna-Karina van Denderen
Deze portobello met pompoenpuree is een gezellig winters feestje op je bord. De portobello met pompoen is uitstekend vooraf klaar te maken. Handig toch?
5 van 1 stem

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 286.75 kcalkoolhydraten 4.85 geiwitten 6.3 gvetten 26.75 gvezels 2.35 g
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Trefwoord ovengerecht
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en leg een bakvel op de bakplaat. Vet ook een ovenschaal in.
  • Halveer de pompoen en schraap de zaden eruit. Snijd halve manen van ongeveer 2 cm dik.
  • Meng olijfolie met tijm en peper en zout, hussel de pompoenrepen erdoor en spreid ze uit op het beklede bakblik.
  • Borstel de portobello schoon en verwijder het steeltje. Schraap met een klein lepeltje de lamellen eruit. Smeer ze in met de rest van de tijmolie. Leg de hoeden met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal op het bakblik, tussen de pompoen.

Voorbakken

  • Zet portobello en pompoen samen in de oven. Bak de pompoen 15 minuten. Bak de portobello 8 minuten voor. Je haalt dus na 8 minuten de portobello's eruit en laat de pompoen nog 7 minuten in de oven.
  • Snijd per portobello 2 plakjes geitenkaas.
  • Verwijder de schil van de pompoen. Pureer het vruchtvlees van de pompoen met het uitgeperste teentje knoflook. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het pompoenmengsel over de hoeden (overtollig vocht eerst opnemen met keukenpapier). Verdeel de geitenkaas erover en maal er peper over.

Afbakken


© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties