Portobello met pompoen en geitenkaas

Zolang er nog pompoen in de winkel ligt nemen we het er maar van, toch? Deze gevulde portobello met pompoen en geitenkaas is een gezellig winters feestje op je bord. De zoete pompoenpuree met tijm en knoflook is magnifiek samen met de geitenkaas. Echt een beproefde combinatie! De portobello met pompoen is goed vooraf klaar te maken, dan schuif je het 10-15 minuten voor je wilt eten in de voorverwarmde oven. Ondertussen maak je wat bloemkool couscous of een lekkere salade erbij. Iets met rucola en balsamico misschien? Als je vlees eet nog een kruidige worst wellicht? Wij hadden schijven gegrilde pompoen uit de oven erbij, ook lekker. We aten het, ? hoe romantisch ?, van ons nieuwe tweepersoonsbord!

 

Schillen of niet?
De zoetere flespompoen heeft een harde schil, dus die heb ik wel geschild maar als je een hokkaido hebt hoeft dat niet. Dat schillen gaat trouwens een stuk makkelijker ná het roosteren. Je kunt voor dit gerecht diverse soorten pompoen gebruiken. Eerder schreef ik al een uitgebreid informatief stuk over de verschillende soorten pompoen.

Altijd goed bij pompoen smaakt een sausje van verse koriander, knoflook, limoen, olie & yoghurt. Of geroosterd met kruiden: tijm & oregano of kokos, gember & limoen of chili, kaneel, koriander(zaad) & komijn. Pompoen begint steeds meer ingeburgerd te raken in de Hollandse keuken, terecht want je kunt pompoen bij alle maaltijdgangen inzetten. Zelf als nagerecht en pompoen is ook heel lekker als basis voor gebak, het is van zichzelf al redelijk zoet namelijk.

Bekijk hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze portobello met pompoen en geitenkaas

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Portobello met pompoen en geitenkaas

Door Anna-Karina Geplaatst december 18, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 3,5 gr. khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 40 minuten
  • Klaar in: 50 minuten

Deze portobello met pompoen en geitenkaas is een gezellig winters feestje op je bord. De portobello met pompoen is uitstekend vooraf klaar te maken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. * In elk geval 250 gram pompoen voor de puree, de rest kun je als schijven erbij eten.
    Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 165 graden). Vet een ovenschaal in voor de portobello's.
  2. Halveer de pompoen en schraap de zaden eruit. Snijd de pompoen in smalle repen van ongeveer 2 cm dik. Schillen, eventueel, pas na het roosteren, zie onder.
  3. Meng in een kom olie met tijm en peper en zout, hussel de pompoenrepen erdoor en spreid ze uit op een bakblik.
  4. Borstel de portobello schoon en verwijder het steeltje. Schraap met een klein lepeltje de lamellen eruit. Smeer ze in met de rest van de tijmolie. Leg de hoeden met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal op het bakblik.
  5. Bak de portobello 8 minuten en de pompoen 15-18 minuten. Betekent dus dat je na 8 minuten de portobello's er uit haalt (leg ze alvast in een ovenschaal) en de pompoen nog 7-10 minuten verder bakt. De pompoen mag nog een klein beetje een bite hebben.
  6. Snijd per portobello 2 plakjes geitenkaas.
  7. Hokkaido pompoen (klein oranje) hoef je niet te schillen, van een flespompoen verwijder je de schil. Pureer 180 gr. pompoen met het uitgeperste teentje knoflook. Snijd 70 gram pompoen in blokjes en schep ze door de puree. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het pompoenmengsel over de hoeden, leg er plakjes geitenkaas op en maal er wat peper over.
  8. Bak nog 10-15 minuten op 180 graden, tot de kaas begint te smelten. Heerlijk met bloemkoolcouscous en/of gegrilde pompoen en een rucola salade. Smakelijk eten!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Portobello met pompoen en geitenkaas”

Ken je onze twee kookboeken al?

 

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

90 Shares
Share69
Pin21
Tweet
+1