Portobello met paksoi en zalm

Portobello met paksoi en zalm

De portobello onderscheidt zich van de andere paddenstoelen natuurlijk vooral door z’n vorm, die zich uitstekend leent om te vullen. Er zijn echt talloze varianten denkbaar. Heel stoer met pittige blauwe kaas en gekaramelliseerde ui of ga je voor deze mildere portobello met paksoi en zalm? Die is voor veel mensen toegankelijker denken we… Dit koolhydraatarme gerecht bevat 4.15 gram koolhydraten per hoed. 

Wellicht denk je: hoe kan zo’n stronk paksoi nou passen in twee van die paddenstoelenhoeden? Nou, we gebruiken alleen het groen van de paksoi. Het witte gedeelte kun je voor een ander gerecht gebruiken, zoals in een salade in combinatie met bijvoorbeeld puntpaprika, rode peper, sesamzaadjes en sojasaus. 

Kastanjechampignon

De portobello is eigenlijk niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Let op dat de portobello mooi bruin en stevig is. Een duidelijk opstaand randje vergemakkelijkt het aanbrengen van de vulling. Natuurlijk is het aan te bevelen om portobello’s van hetzelfde formaat te gebruiken in de ovenschaal. Bij deze portobello met paksoi en zalm kan ik de onovertroffen geroosterde paprika salade echt warm aanbevelen (nou ja, spreekwoordelijk dan). Die is me toch lekker!


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Portobello met paksoi en zalm
Portobello met paksoi en zalm

Zo maak je portobello met paksoi en zalm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Portobello met paksoi en zalm

Portobello met paksoi en zalm

Een heerlijk sappige portobello gevuld met pure smaken. Zalm zit boordevol goede vetten. Als je liever geen zalm eet dan neem je witvis, kip of tofublokjes.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per gevulde hoed
kcal 378.15 koolhydraten 4.15 geiwitten 22.4 gvetten 30.05 gvezels 2.75 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 gevulde hoeden

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Erbij

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Borstel de portobello's, verwijder het steeltje en schraap de lamellen eruit. Leg ze met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal en bak de portobello 10 minuten, of tot ze beetgaar zijn.

Vulling

  • Snijd voor de vulling bosui en rode peper in ringetjes en de paprika in stukjes. Hou wat paprika en bosui achter voor de garnering.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes en wok ze net gaar in wat olie. Doe over op een bord.
  • Wok paprika, bosui en rode peper 3 minuten. Snij ondertussen paksoigroen fijn en wok die mee tot het is geslonken. Schep de crème fraîche en blokjes gebakken zalm door de groente. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de voorgegaarde portobello hoeden met de groente, rasp er een beetje kaas over en gratineer een paar minuten hoog in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Garneer de portobello's met de achtergehouden paprika en bosui. Serveer elke portobello met wat rucola. Eén hoed per persoon lijkt misschien weinig, maar het is behoorlijk voedzaam! Of maak het dubbele recept, de porties zijn eenvoudig aan te passen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top