De portobello onderscheidt zich van de andere paddenstoelen natuurlijk vooral door z’n vorm, die zich uitstekend leent om te vullen. Er zijn echt talloze varianten denkbaar. Heel stoer met pittige blauwe kaas en gekaramelliseerde ui of ga je voor deze mildere portobello met paksoi en zalm? Die is voor veel mensen toegankelijker denken we… Dit koolhydraatarme gerecht bevat 4.15 gram koolhydraten per hoed.
Wellicht denk je: hoe kan zo’n stronk paksoi nou passen in twee van die paddenstoelenhoeden? Nou, we gebruiken alleen het groen van de paksoi. Het witte gedeelte kun je voor een ander gerecht gebruiken, zoals in een salade in combinatie met bijvoorbeeld puntpaprika, rode peper, sesamzaadjes en sojasaus.
Kastanjechampignon
De portobello is eigenlijk niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Let op dat de portobello mooi bruin en stevig is. Een duidelijk opstaand randje vergemakkelijkt het aanbrengen van de vulling. Natuurlijk is het aan te bevelen om portobello’s van hetzelfde formaat te gebruiken in de ovenschaal. Bij deze portobello met paksoi en zalm kan ik de onovertroffen geroosterde paprika salade echt warm aanbevelen (nou ja, spreekwoordelijk dan). Die is me toch lekker!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je portobello met paksoi en zalm
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Portobello met paksoi en zalm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 portobello, hoeden
Vulling
- 1 bosui
- ¼ rode peper, of naar smaak
- ¼ paprika
- 1 el olijfolie
- 150 g zalm, vers
- 100 g paksoi, alleen het groen
- 2 el crème fraîche
- peper en zout
- 40 g geraspte kaas
Erbij
- 40 g rucola
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
- Borstel de portobello's, verwijder het steeltje en schraap de lamellen eruit. Leg ze met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal en bak de portobello 10 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
Vulling
- Snijd voor de vulling bosui en rode peper in ringetjes en de paprika in stukjes. Hou wat paprika en bosui achter voor de garnering.
- Snijd de zalm in kleine blokjes en wok ze net gaar in wat olie. Doe over op een bord.
- Wok paprika, bosui en rode peper 3 minuten. Snij ondertussen paksoigroen fijn en wok die mee tot het is geslonken. Schep de crème fraîche en blokjes gebakken zalm door de groente. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Vul de voorgegaarde portobello hoeden met de groente, rasp er een beetje kaas over en gratineer een paar minuten hoog in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Garneer de portobello's met de achtergehouden paprika en bosui. Serveer elke portobello met wat rucola. Eén hoed per persoon lijkt misschien weinig, maar het is behoorlijk voedzaam! Of maak het dubbele recept, de porties zijn eenvoudig aan te passen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet