Portobello met paksoi en zalm

Portobello met paksoi en zalm

De portobello onderscheidt zich van de andere paddenstoelen natuurlijk vooral door z’n vorm, die zich uitstekend leent om te vullen. Er zijn echt talloze varianten denkbaar. Heel stoer met pittige blauwe kaas en gekaramelliseerde ui of ga je voor deze mildere portobello met paksoi en zalm? Die is voor veel mensen toegankelijker denken we… Dit koolhydraatarme gerecht bevat 4.15 gram koolhydraten per hoed. 

Wellicht denk je: hoe kan zo’n stronk paksoi nou passen in twee van die paddenstoelenhoeden? Nou, we gebruiken alleen het groen van de paksoi. Het witte gedeelte kun je voor een ander gerecht gebruiken, zoals in een salade in combinatie met bijvoorbeeld puntpaprika, rode peper, sesamzaadjes en sojasaus. 

Kastanjechampignon

De portobello is eigenlijk niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Let op dat de portobello mooi bruin en stevig is. Een duidelijk opstaand randje vergemakkelijkt het aanbrengen van de vulling. Natuurlijk is het aan te bevelen om portobello’s van hetzelfde formaat te gebruiken in de ovenschaal. Bij deze portobello met paksoi en zalm kan ik de onovertroffen geroosterde paprika salade echt warm aanbevelen (nou ja, spreekwoordelijk dan). Die is me toch lekker!


♥ Ook lekker:

Portobello met paksoi en zalm

Portobello met paksoi en zalm

Zo maak je portobello met paksoi en zalm

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Portobello met paksoi en zalm

Portobello met paksoi en zalm
Door: Anna-Karina van Denderen
Een heerlijk sappige portobello gevuld met pure smaken. Zalm zit boordevol goede vetten. Als je liever geen zalm eet dan neem je witvis, kip of tofublokjes.
5 van 1 stem

Voedingswaarde

Per gevulde hoed
calorieën 378.15 kcalkoolhydraten 4.15 geiwitten 22.4 gvetten 30.05 gvezels 2.75 g
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Hoeveelheid (aan te passen)2 gevulde hoeden

Ingrediënten

Vulling

Erbij

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Borstel de portobello's, verwijder het steeltje en schraap de lamellen eruit. Leg ze met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal en bak de portobello 10 minuten, of tot ze beetgaar zijn.

Vulling

  • Snijd voor de vulling bosui en rode peper in ringetjes en de paprika in stukjes. Hou wat paprika en bosui achter voor de garnering.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes en wok ze net gaar in wat olie. Doe over op een bord.
  • Wok paprika, bosui en rode peper 3 minuten. Snij ondertussen paksoigroen fijn en wok die mee tot het is geslonken. Schep de crème fraîche en blokjes gebakken zalm door de groente. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de voorgegaarde portobello hoeden met de groente, rasp er een beetje kaas over en gratineer een paar minuten hoog in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Garneer de portobello's met de achtergehouden paprika en bosui. Serveer elke portobello met wat rucola. Eén hoed per persoon lijkt misschien weinig, maar het is behoorlijk voedzaam! Of maak het dubbele recept, de porties zijn eenvoudig aan te passen.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties