portobello gevuld met spruitjespuree

Portobello gevuld met spruitjespuree

Al  eerder maakte ik diverse gevulde portobello’s voor de website. Vandaag kookte mijn heer Hans voor jullie! Zijn portobello gevuld met spruitjespuree is weer totaal anders. Ik ben sowieso dol op een romige puree. Als ik al iets mis uit de koolhydraatrijke keuken dan is het -misschien- wel aardappelpuree. Oh, daar kon ik werkelijk niet van af blijven. Ik weet nu al dat ik moet oppassen voor een spruitjespureeverslaving (ja, dat bestaat). De zachte puree in de malse portobello combineert verrukkelijk met die fijne romige saus. Zo’n portobello is gewoon verzonnen om te vullen, dat kan toch niet anders? Bijna nooit snijden we zo’n prachtding in stukken, zonde! De uit de kluiten gewassen kastanjechampignon wordt zó geweldig sappig in de oven. Ai luf Hans en gevulde portobello!

Spruitjespuree, heerlijk!

De spruitjespuree kun je ook heel makkelijk op een andere manier gebruiken. Overal waar je vroeger aardappelpuree zou gebruiken, met of zonder spekjes. Niet alleen als bijgerecht maar ook om bijvoorbeeld ovenschotels mee af te dekken. Of spuit de spruitjespuree op tot torentjes en bak ze met geraspte kaas in de oven, mooi als de maaltijd wat sjieker mag zijn. Of vul allemaal kleinere champignons, ook schattig en bovendien heel geschikt voor op de borreltafel.

Iets erbij?

Wij aten de gevulde portobello met een paar van die gezellige spruitjespuree torentjes en die romige saus, daar hadden we meer dan genoeg aan. Wil je meer vulling? Overweeg dan om onderin de portobello wat (vega)spekjes te verwerken. je kunt er ook vlees naast serveren, op hoogtijdagen een mooi stukje wild of lamsvlees, als je dat eet?  Zo blij dat mijn heer Hans deze verrukkelijke portobello gevuld met spruitjespuree maakte, dankjewel x

Meer recepten met spruitjes.

portobello gevuld met spruitjespuree

portobello gevuld met spruitjespuree

Zo maak je deze portobello gevuld met spruitjespuree

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn FacebookpaginaTwitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


portobello gevuld met spruitjespuree

Portobello gevuld met spruitjespuree

Al een paar keer maakten we gevulde portobello's. Toch is deze portobello gevuld met spruitjespuree weer totaal anders! Wel oppassen voor een spruitjespuree verslaving.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: ovengerecht, puree
Voorbereiden: 10 min
Koken: 35 min
Totale tijd: 45 min

Koolhydraten - hoeveelheid

10 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Saus (optioneel)

Bereiden

  • Maak de spruitjes schoon en kook ze 10 minuten in de bouillon. Giet af en vang de bouillon op.
  • Pureer of stamp de spruitjes met roomboter en slagroom tot puree. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Verwijder de steel en lamellen uit de portobello en borstel de hoed schoon. Maal zout en peper over de hoeden. Spuit de spruitjespuree in de portobello's en zet ze in de ovenschaal. Giet de bouillon erbij (opgevangen in stap 1)..
  • Bak de portobello's eerst 20 minuten. Rasp er kaas over en zet nog twee minuten onder de grill van de oven.
Saus (optioneel)
  • Houdt de portobello's warm en meng de bouillon met de slagroom, bind de saus met johannesbroodpitmeel. Proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de saus bij de gevulde portobello's.
  • Lekker met geroosterde pompoen of (vega) worst. Aan tafel en eet smakelijk!
Extra 16 spruitjestorentjes
  • Het recept levert ook 16 spruitjestorentjes op. Spuit van de overgebleven spruitjespuree torentjes op een beklede bakplaat. Bak ze mee in de oven, even opletten dat ze niet verbranden.
    portobello gevuld met spruitjespuree

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 reacties op “Portobello gevuld met spruitjespuree”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

417 Shares
Share294
Pin123
Tweet