spruitjespuree

Spruitjespuree in portobello

Al  eerder maakte ik diverse gevulde portobello’s voor de website. Vandaag kookte mijn heer Hans voor jullie! Zijn spruitjespuree in portobello is weer totaal anders. Ik ben sowieso dol op een romige puree. Als ik al iets mis uit de koolhydraatrijke keuken dan is het -misschien- wel aardappelpuree. Oh, daar kon ik werkelijk niet van af blijven. Ik weet nu al dat ik moet oppassen voor een spruitjespureeverslaving (ja, dat bestaat). De zachte puree in de malse portobello combineert verrukkelijk met die fijne romige saus. Zo’n portobello is gewoon verzonnen om te vullen, dat kan toch niet anders? Bijna nooit snijden we zo’n prachtding in stukken, zonde! De uit de kluiten gewassen kastanjechampignon wordt zó geweldig sappig in de oven. Ai luf Hans en gevulde portobello!

Advertentie

Spruitjespuree, heerlijk!

De spruitjespuree kun je ook heel makkelijk op een andere manier gebruiken. Overal waar je vroeger aardappelpuree zou gebruiken, met of zonder spekjes. Niet alleen als bijgerecht maar ook om bijvoorbeeld ovenschotels mee af te dekken. Of spuit de spruitjespuree op tot torentjes en bak ze met geraspte kaas in de oven, mooi als de maaltijd wat sjieker mag zijn. Of vul allemaal kleinere champignons, ook schattig en bovendien heel geschikt voor op de borreltafel.

Iets erbij?

Wij aten de spruitjespuree in portobello met gegrilde pompoen en die romige saus, daar hadden we meer dan genoeg aan. Wil je meer vulling? Overweeg dan om onderin de portobello wat (vega)spekjes te verwerken. je kunt er ook vlees naast serveren, op hoogtijdagen een mooi stukje wild of lamsvlees, als je dat eet?  Zo blij dat mijn heer Hans deze verrukkelijke portobello gevuld met spruitjespuree maakte, dankjewel x


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spruitjespuree

Zo maak je deze spruitjespuree in portobello 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


spruitjespuree

Spruitjespuree in portobello 

Al een paar keer maakten we gevulde portobello's. Toch is deze spruitjespuree in portobello weer totaal anders! Wel oppassen voor een spruitjespuree verslaving.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per ½ van recept (moeilijk te berekenen inclusief de torentjes voorraad…
kcal 481.5 koolhydraten 17.05 geiwitten 14.4 gvetten 37.55 gvezels 10.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus (optioneel)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de spruitjes schoon en kook ze 10 minuten in de bouillon. Giet af en vang de bouillon op.
  • Pureer of stamp de spruitjes met roomboter en slagroom tot puree. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Verwijder de steel en lamellen uit de portobello en borstel de hoed schoon. Maal zout en peper over de hoeden. Spuit de spruitjespuree in de portobello's en zet ze in de ovenschaal. Giet de bouillon erbij (opgevangen in stap 1)..
  • Bak de portobello's eerst 20 minuten. Rasp er kaas over en zet nog twee minuten onder de grill van de oven.

Saus (optioneel)

  • Houdt de portobello's warm en meng de bouillon met de slagroom, bind de saus met johannesbroodpitmeel. Proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de saus bij de gevulde portobello's.
  • Lekker met geroosterde pompoen of (vega) worst. Aan tafel en eet smakelijk!

Extra 16 spruitjestorentjes

  • Het recept levert ook 16 spruitjestorentjes op. Spuit van de overgebleven spruitjespuree torentjes op een beklede bakplaat. Bak ze mee in de oven, even opletten dat ze niet verbranden.
    portobello gevuld met spruitjespuree

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



31 gedachten over “Spruitjespuree in portobello”

  1. Ok ok ik ben om..spruitjespuree? Is dat wat? Ja wij zijn gek op spruitjes, ik had ze nog in de groentela liggen, nee ik had geen portobellos, maar wel grote champignons..ach doe eens gek maak het recept pas het iets aan, doe er zoete aardappelfriet bij. Ikzelf vond er iets teveel nootmuskaat in zitten, vriendlief vond het lekker, ik vond de saus iets te dik geworden, vriendlief vond het lekker ragout achtig..nee ik had g3en Johannespitmeel dus ik heb maïzena gebruikt.. Al met al voor herhaling vatbaar maar een paar kleine aanpassingen hier en daar 🙂
    Dank je wel voor het recept en inmiddels heb ik allebei de boeken ook thuis.

  2. Alweer een goddelijk recept! Gemaakt uit het kookboek.
    Niet te geloven dat dit lekkere eten ook nog gezond is 😉
    Dit gaan we vaker eten, nu met worstje van de vegetarische slager en geroosterde pompoen gegeten, maar volgende keer wellicht met een stukje wild.

  3. Deze gevulde paddenstoel viel erg in de smaak bij ons allemaal en ik heb het recept al twee keer gemaakt. De eerste keer met zoete aardappelfrietjes i.p.v. geroosterde pompoen en de tweede keer met een puree van pastinaak. Lekkere combinaties..

  4. Zowel ik als mijn man waren blij verrast met dit recept. En onze jongste dochter at bijna de bodem uit haar bord, zo lekker vond ze het.

  5. Zou ik Johannes broodpitmeel ook door psylliumvezels kunnen vervangen. Ander vraagje ik hou niet van vleesvervangers heb je evt een andere tip om erbij te serveren? Bedankt ?

  6. Dit recept vanavond gegeten. In 1 woord : heerlijk !!! Ben sowieso een grote spruitjesfan. Dit gaat vaker op tafel komen. Dank je wel Anna-Karina voor wederom een heerlijk recept.

  7. Dankjewel voor dit lekkere recept, we hebben heerlijk gegeten.
    Komt zeker vaker op tafel hier!

  8. Jacqueline janssen

    Wederom heerlijk gegeten ,ik vind het elke keer weer een feestje om in je boek of op je site een lekker recept op te zoeken en te maken
    Bedankt Anna Karina !

  9. Gisterenavond gegeten, was echt lekker. De jus heb ik gereduceerd, omdat ik de speciale meel niet had en niet wilde vervangen door gewone bloem. Was toch prima.

  10. Kan ik voor het binden van de saus (en sauzen in het algemeen) ook kokosmeel gebruiken?
    Veranderd er dan heel veel aan de smaak/structuur?
    Johannesbroodpitmeel heb ik niet in huis en ik MOET dit gerechtje vandaag gaan maken van mezelf 😉

    1. De vezels van kokosmeel nemen inderdaad best vocht op. Toch is het niet helemaal te vergelijken met echt binden door maizena, johannesbroodpitmeel of arrowroot. De enige manier om te beoordelen of het een voor jou acceptabel alternatief is: probeer het! Ik zou voorzichtig zijn, en anders voor een keer gewoon toch ouderwetse maizena o.i.d. gebruiken.

  11. Mij is het bouillon verhaal ook niet duidelijk. Moet je de gevulde portebellos nu in een een laagje bouillon in de ovenschaal zetten? En dan na afloop het vocht uit de schaal weer gebruiken voor de saus??

      1. Oke, duidelijk, thx ga het eens proberen, maar eerst de versie met geitenkaas en walnoten…mmmm

  12. Marij Koevoets

    Ik heb de spruitenpuree gemaakt heerlijk, ik lustte geen spruiten maar op deze manier eet ik ze nog weleens.

  13. Wat een uitvinding, spruitjespuree, heerlijk! Vandaag dit recept gemaakt en het krijgt van ons 5 sterren! We hebben wel aan vrije interpretatie gedaan ? Bouillon eerst bij de spruitjes, daarna in de ovenschaal bij de portobello en daarna bij de slagroom voor de saus? Saus niet meer verwarmd, was warm door de hete bouillon. Zo was het in ieder geval heerlijk. Geen johannesbroodpitmeel in huis dus psylliumvezel gebruikt, bij de ingrediënten stond geen kaas. Kwamen we kort voor het serveren achter, daarom edelgistvlokken gebruikt i.p.v. nogmaals met kaas in de oven. En omdat wij wel vlees eten een paar gebakken, gerookte spekjes in de hoed.

  14. Mijn kinderen gruwelen echt van spruitjes, maar met dit gerecht kan ik ze wel foppen geloof ik. Ik ga het eens proberen. Dank je wel

  15. Rita van der Horst

    Wat een leuk recept! en wat een leuk idee, zo Multi inzetbaar> Bedankt Anna-Karina en de groetjes terug.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven