Spruitjespuree in portobello

spruitjespuree

Al  eerder maakte ik diverse gevulde portobello’s voor de website. Vandaag kookte mijn heer Hans voor jullie! Zijn spruitjespuree in portobello is weer totaal anders. Ik ben sowieso dol op een romige puree. Als ik al iets mis uit de koolhydraatrijke keuken dan is het -misschien- wel aardappelpuree. Oh, daar kon ik werkelijk niet van af blijven. Ik weet nu al dat ik moet oppassen voor een spruitjespureeverslaving (ja, dat bestaat). De zachte puree in de malse portobello combineert verrukkelijk met die fijne romige saus. Zo’n portobello is gewoon verzonnen om te vullen, dat kan toch niet anders? Bijna nooit snijden we zo’n prachtding in stukken, zonde! De uit de kluiten gewassen kastanjechampignon wordt zó geweldig sappig in de oven. Ai luf Hans en gevulde portobello!

Spruitjespuree, heerlijk!

De spruitjespuree kun je ook heel makkelijk op een andere manier gebruiken. Overal waar je vroeger aardappelpuree zou gebruiken, met of zonder spekjes. Niet alleen als bijgerecht maar ook om bijvoorbeeld ovenschotels mee af te dekken. Of spuit de spruitjespuree op tot torentjes en bak ze met geraspte kaas in de oven, mooi als de maaltijd wat sjieker mag zijn. Of vul allemaal kleinere champignons, ook schattig en bovendien heel geschikt voor op de borreltafel.

Iets erbij?

Wij aten de spruitjespuree in portobello met gegrilde pompoen en die romige saus, daar hadden we meer dan genoeg aan. Wil je meer vulling? Overweeg dan om onderin de portobello wat (vega)spekjes te verwerken. je kunt er ook vlees naast serveren, op hoogtijdagen een mooi stukje wild of lamsvlees, als je dat eet?  Zo blij dat mijn heer Hans deze verrukkelijke portobello gevuld met spruitjespuree maakte, dankjewel x

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spruitjespuree

Zo maak je deze spruitjespuree in portobello 

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Spruitjespuree in portobello 

spruitjespuree
Door: Anna-Karina van Denderen
Al een paar keer maakten we gevulde portobello's. Toch is deze spruitjespuree in portobello weer totaal anders! Wel oppassen voor een spruitjespuree verslaving.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per ½ van recept (moeilijk te berekenen inclusief de torentjes voorraad…
kcal 481.5 koolhydraten 17.05 geiwitten 14.4 gvetten 37.55 gvezels 10.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus (optioneel)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de spruitjes schoon en kook ze 10 minuten in de bouillon. Giet af en vang de bouillon op.
  • Pureer of stamp de spruitjes met roomboter en slagroom tot puree. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Verwijder de steel en lamellen uit de portobello en borstel de hoed schoon. Maal zout en peper over de hoeden. Spuit de spruitjespuree in de portobello's en zet ze in de ovenschaal. Giet de bouillon erbij (opgevangen in stap 1)..
  • Bak de portobello's eerst 20 minuten. Rasp er kaas over en zet nog twee minuten onder de grill van de oven.

Saus (optioneel)

  • Houdt de portobello's warm en meng de bouillon met de slagroom, bind de saus met johannesbroodpitmeel. Proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de saus bij de gevulde portobello's.
  • Lekker met geroosterde pompoen of (vega) worst. Aan tafel en eet smakelijk!

Extra 16 spruitjestorentjes

  • Het recept levert ook 16 spruitjestorentjes op. Spuit van de overgebleven spruitjespuree torentjes op een beklede bakplaat. Bak ze mee in de oven, even opletten dat ze niet verbranden.
    portobello gevuld met spruitjespuree

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top