Portobello Caprese, basaal Italiaans

Portobello Caprese? Een portobello is niets meer of minder dan een hele grote kastanjechampignon met een lekkerder intensere smaak dan gewone witte champignons. Door de grootte van de portobello is deze paddenstoel is dus ontzettend geschikt om te vullen. Vandaag lekker makkelijk & koolhydraatarm met maar 5.35 per stuk een heerlijk voor- of bijgerecht. Maak van de gevulde portobello een volledig diner met Pappardelle van courgette erbij (4.25 g khd pp). In totaal 9.6 gram koolhydraten per portie. Echt een traktatie! 

Caprese in verschillende vormen

Caprese is Italiaans voor “in de stijl van Capri”. Het bestaat -in elk geval- uit tomaat, mozzarella en blaadjes basilicum, lekker basaal dus, je kent die combinatie vast wel. Die combinatie is niet voor niets zo populair geworden buiten Italië. Wereldwijd het meest bekend is denk ik wel de Italiaanse salade Insalata Caprese. Plakjes tomaat en mozzarella. Dan overgoten met olijfolie en bestrooid met verse basilicum en peper en zout uit de molen. Zo voortruffelijk in al z’n eenvoud! Ik maak vaak dezelfde combinatie maar dan met pesto. Je kent de combinatie vast wel als lollig borrelhapje op een prikkertje: cherrytomaatje, mini bolletje mozzarella en een blaadje basilicum. Maar ook een pizza Margherita heeft deze simpele basis ingrediënten in de kleuren van de Italiaanse vlag: Groen, wit en rood.

Meer smaak

Gewone witte champignons eet ik vrijwel nooit meer, als ik ergens champignons gebruik neem ik kastanjechampignons. De kastanje champignon lijkt qua grootte en vorm op de witte champignon. Het verschil zit ‘m in de bruine kleur en de lekkere nootachtige smaak. Bovendien bevat de kastanje champignon minder vocht waardoor hij minder slinkt bij het bereiden! Allemaal belangrijke voordelen.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de Portobello Caprese

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Portobello Caprese

Door: Anna-Karina van Denderen
Heerlijk is deze koolhydraatarme portobello Caprese! Door de grootte van de portobello is de paddenstoel ontzettend geschikt om te vullen, vandaag op z'n Italiaans.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 250.5 kcalkoolhydraten 5.35 geiwitten 13.6 gvetten 19.25 gvezels 2.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Veeg de portobello's schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd de steeltjes en de lamellen eruit. Hol ze met een lepeltje voorzichtig iets verder uit. Snijd de steeltjes van de portobello in stukjes. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
  • Snij van de van de mozzarella eerst 2 grote plakken af voor bovenop. De rest snijd je in stukjes. Ook van de tomaat eerst 2 grote plakken, de rest snijd je ook in stukjes. Meng de stukjes portobello, mozzarella en tomaat en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Leg op de bodem van een portobellohoed een drietal blaadjes basilicum. Verdeel het groente-kaasmengsel over de twee portobello hoeden. Dek de hoeden af met de plak mozzarella en een plak tomaat.
  • Bak 15 à 20 minuten of tot de portobello's gaar zijn.
  • Garneer met een blaadje basilicum en maal er nog wat verse peper uit de molen over. Smullen!

Serveer met


© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top