Portobello Caprese, basaal Italiaans

Portobello Caprese? Een portobello is niets meer of minder dan een hele grote kastanjechampignon met een lekkerder intensere smaak dan champignons. Door de grootte van de portobello is deze paddenstoel is dus ontzettend geschikt om te vullen. Caprese is Italiaans voor “in de stijl van Capri”. Caprese bestaat -in elk geval- uit tomaat, mozzarella en blaadjes basilicum, lekker basaal dus, je kent die combinatie vast wel.

 

Advertisements

Caprese in verschillende vormen
De combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum is niet voor niets zo populair geworden buiten Italië. Wereldwijd het meest bekend is denk ik wel de Italiaanse salade Insalata Caprese: plakjes tomaat en mozzarella, overgoten met olijfolie en bestrooid met verse basilicum en peper en zout uit de molen, zo voortreffelijk in al z’n eenvoud! Ik maak vaak dezelfde combinatie maar dan met pesto. Je kent ze ook in de mini uitvoering als lollig borrelhapje op een prikkertje: cherrytomaatje, mini bolletje mozzarella en een blaadje basilicum. Maar ook een pizza Margherita heeft deze simpele basis ingrediënten in de kleuren van de Italiaanse vlag: Groen, wit en rood.

Meer smaak
Gewone witte champignons eet ik vrijwel nooit meer, als ik ergens champignons gebruik neem ik kastanjechampignons. De kastanjechampignon lijkt qua grootte en vorm op de witte champignon. Het verschil zit ‘m in de bruine kleur en de lekkere nootachtige smaak. Bovendien bevat de kastanjechampignon minder vocht waardoor hij minder slinkt bij het bereiden! Allemaal belangrijke voordelen.

Eet de gevulde portobello als hoofdgerecht met Pappardelle van courgette erbij. Echt een traktatie!

Meer recepten met portobello

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Portobello Caprese

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Portobello Caprese, basaal Italiaans


Door Anna-Karina Geplaatst oktober 12, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 stuks
  • Koolhydraten: 4,25 gr. p/s (2 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Portobello Caprese? Een portobello is niets meer of minder dan een hele grote kastanjechampignon met een lekkerder intensere smaak dan …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden) en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd de steeltjes eruit. Hol ze met een lepeltje voorzichtig een beetje uit. Snijd de steeltjes en de restjes van de portobello in stukjes. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
  3. Snij van de van de mozzarella eerst 2 grote plakken af voor bovenop. De rest snijd je in stukjes. Ook van de tomaat eerst 2 grote plakken, de rest snijd je ook in stukjes.
  4. Meng de stukjes portobello, mozzarella en tomaat en voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Leg op de bodem van een portobellohoed een drietal blaadjes basilicum. Verdeel het mengsel over de twee portobello hoeden.
  6. Dek de hoeden af met de plak mozzarella en een plak tomaat. Schuif in het midden van de oven en bak 15 à 20 minuten.
  7. Garneer met een blaadje basilicum en maal er nog wat verse peper uit de molen over. Smullen!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties op “Portobello Caprese, basaal Italiaans”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

114 Shares
Share79
Pin35
Tweet