Portobello Caprese? Een portobello is niets meer of minder dan een hele grote kastanjechampignon met een lekkerder intensere smaak dan gewone witte champignons. Door de grootte van de portobello is deze paddenstoel is dus ontzettend geschikt om te vullen. Vandaag lekker makkelijk & koolhydraatarm met maar 5.35 per stuk een heerlijk voor- of bijgerecht. Maak van de gevulde portobello een volledig diner met Pappardelle van courgette erbij (4.25 g khd pp). In totaal 9.6 gram koolhydraten per portie. Echt een traktatie!
Caprese in verschillende vormen
Caprese is Italiaans voor “in de stijl van Capri”. Het bestaat -in elk geval- uit tomaat, mozzarella en blaadjes basilicum, lekker basaal dus, je kent die combinatie vast wel. Die combinatie is niet voor niets zo populair geworden buiten Italië. Wereldwijd het meest bekend is denk ik wel de Italiaanse salade Insalata Caprese. Plakjes tomaat en mozzarella. Dan overgoten met olijfolie en bestrooid met verse basilicum en peper en zout uit de molen. Zo voortruffelijk in al z’n eenvoud! Ik maak vaak dezelfde combinatie maar dan met pesto. Je kent de combinatie vast wel als lollig borrelhapje op een prikkertje: cherrytomaatje, mini bolletje mozzarella en een blaadje basilicum. Maar ook een pizza Margherita heeft deze simpele basis ingrediënten in de kleuren van de Italiaanse vlag: Groen, wit en rood.
Meer smaak
Gewone witte champignons eet ik vrijwel nooit meer, als ik ergens champignons gebruik neem ik kastanjechampignons. De kastanje champignon lijkt qua grootte en vorm op de witte champignon. Het verschil zit ‘m in de bruine kleur en de lekkere nootachtige smaak. Bovendien bevat de kastanje champignon minder vocht waardoor hij minder slinkt bij het bereiden! Allemaal belangrijke voordelen.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de Portobello Caprese
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Portobello Caprese
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 stuks portobello
- 1 bolletje mozzarella
- 200 g tomaat
- 8 blaadjes basilicum, vers
- goede olijfolie
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Veeg de portobello's schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd de steeltjes en de lamellen eruit. Hol ze met een lepeltje voorzichtig iets verder uit. Snijd de steeltjes van de portobello in stukjes. Zet de hoeden ondersteboven in de ovenschaal.
- Snij van de van de mozzarella eerst 2 grote plakken af voor bovenop. De rest snijd je in stukjes. Ook van de tomaat eerst 2 grote plakken, de rest snijd je ook in stukjes. Meng de stukjes portobello, mozzarella en tomaat en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Leg op de bodem van een portobellohoed een drietal blaadjes basilicum. Verdeel het groente-kaasmengsel over de twee portobello hoeden. Dek de hoeden af met de plak mozzarella en een plak tomaat.
- Bak 15 à 20 minuten of tot de portobello's gaar zijn.
- Garneer met een blaadje basilicum en maal er nog wat verse peper uit de molen over. Smullen!
Serveer met
- Eet de gevulde portobello als hoofdgerecht met Pappardelle van courgette erbij. Echt een traktatie!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Smaakte voortreffelijk en ziet er vrolijk uit. Helaas alleen wat veel vocht onderin: ik denk dat dat veroorzaakt werd door de tomaten?? Is er een speciaal soort tomaat dat minder vocht afgeeft bij verhitting??? Alvast bedankt voor het heerlijke recept en de eventuele reactie…
Portobello bevatook veel vocht. Dat heb je verder niet in de hand, biologische groente bevatten iets minder vocht. Gewoon lekker onderin laten liggen?
Lekker erbij opgeslurpt, want de smaak van dat vocht was (uiteraard) ook héérlijk!!
Hoi . om dat vorkomen kan je pulp van tomaat, zachte deel, weghalen. dan gebruik je allen harde stuk van. Geen vocht meer.
Geweldig lekker. Ik maak het van te voren klaar en zet de schaal op mijn werk in de oven. Ik had geen verse basilicum, maar met een lepeltje groene pesto lukt het ook prima. Heerlijk!
voor hoeveel personen is dit voor 1 persoon
2 porties zoals vermeld betekent: 1 portobello per persoon, als je er nog iets bij hebt zoals hier pappardelle van courgette.