Pompoensoep met kokos en gember 17

pompoen kokos gembersoep

Wie vindt dat pompoensoep wee of melig smaakt moet deze pompoensoep met kokos en gember proberen. Echt een fantastische frisse en romige combinatie, ik deed er een lepeltje sambal in waardoor het meer pit krijgt. Zelf maak ik de pompoensoep niet té pittig, ik wil graag de andere smaken nog kunnen onderscheiden. Maar het leuke van recepten lezen is dat je ze als inspiratiebron gebruikt en aan je eigen smaak aanpast. Dat is tenminste wel de bedoeling, zo leer je grenzen verleggen en daardoor je eigen voorkeuren kennen.

 

 

Feestsoep, 9 liter
Door in de pompoensoep kokos en gember te combineren krijgt de soep een Thais tintje, zeker als je de platte peterselie vervangt door verse koriander en wat pistachenootjes en/of garnaaltjes. De pompoensoep met kokos en gember is snel klaar en gemakkelijk van te voren te maken. Wij maakten 9 liter voor een feestje, lekker makkelijk en ook nog feestelijk met de extra doe-het-zelf vulling! Invriezen? Geen probleem!

pompoensoep met kokos en gember - koolhydraatarm-recept-10

 

Ontdekken
Sinds de recepten op de website verschijnen, hoor ik met grote regelmaat dat mensen ook veel vaker en bewuster zijn gaan koken. Ze zijn anders tegen eten gaan aankijken en reizen culinair de hele wereld over. Er staat veel vaker ‘iets gezonds’ op tafel, men eet veel gevarieerder omdat er vaker ingrediënten gebruikt worden die eerst onbekend waren. Voor al die ontdekkingsreizen in de keuken is wel een béétje nieuwsgierigheid nodig, wie alsmaar op zoek blijft naar exacte vervanging van brood, pasta of aardappel komt bedrogen uit. Maar wie zich openstelt en zichzelf een kans geeft aan nieuwe smaken en structuren te wennen blijkt opeens toch wél pindakaasbrood, spruitjes, vis of avocado te kunnen waarderen. Je levert niet iets in maar je krijgt er een hele wereld bij en je wordt er nog slanker en gezonder van ook. Veel reislust gewenst!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze romige pompoensoep met kokos en gember

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Pompoensoep met kokos en gember

pompoen kokos gembersoep

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 7, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4 grote kommen
  • Koolhydraten: 4 gr. khd per kom (4 grote kommen uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Wie vindt dat pompoensoep wee of melig smaakt moet deze pompoensoep met kokos en gember eens proberen. Echt een fantastische frisse en romige combinatie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fruit de ui glazig in wat kokosolie. Voeg sambal, geraspte gember en citroengras toe en bak even mee, pers de knoflook erboven uit. Dit koekt een beetje aan op de bodem dat is niet erg, maar laat het niet verbranden.
  2. Voeg bouillon, kokosmelk en de stukjes pompoen toe en breng aan de kook. Laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.
  3. Pureer de soep met een staafmixer zo grof als je zelf wilt.
  4. Dien op met gehakte platte peterselie of koriander. Wil je een gevulde soep? Doe er dan nog een handje garnalen door of amandel of pistache ook lekker. Eet smakelijk en geniet ervan!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 gedachten over “Pompoensoep met kokos en gember

  • Yolande Slooter

    Hallo Anna-Karina,

    Allereerst hartelijk dank voor al die heerlijke recepten en kennis over voeding die je met ons deelt. Ik heb in decemberr mijzelf getrakteerd op je kookboek en door mijn enthousiasme wilde mijn moeder hem ook.

    Over de soep een vraag. Ik had mijn pompoen per ongeluk al geschild, het was een groene. Ik heb niet al de 750 bouillon erdoor gedaan want vond het met de helft al dun genoeg. Zou het met schil er nog aan dikker moeten zijn? Of heeft het te maken met de soort pompoen? Weet jij dit misschien? Zou de soep ook dikker zijn als de kokosmelk alleen meewarmt na het fijn mixen en niet tegelijk met de pompoen enz meekookt. Wel veel vragen…..Ben benieuwd of je tijd en zin hebt voor een reactie.Fijn weekend en vriendelijke groetjes Yolande

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Blijkbaar verwacht je een dikke soep? Dat is dit niet echt, tenminste niet zo stevig als de snert zonder erwt. De soep is zo dik als het is. De ene pompoen bevat net ff wat meer vocht als de andere. Het zou best kunnen schelen ja of je de schil eraan laat zitten. Ik gebruik overigens wel dikke kokosmelk *klik* even op de ingrediënten.

  • Karin

    De soep was heerlijk! Lekker pikant, dus manlief vond het ook super. Onze zoon vond het te pittig. Ik had een dubbele portie gemaakt en ga zo lekker porties invriezen. Aanrader deze soep!

  • Lies

    Hoi Anna, kan je voor deze soep ook de flespompoen gebruiken en moet je die dan eerst schillen of eet je de schil ook ( bij de spinazie met flespompoen werd hij wel geschild) maar schillen van gewone pompoenen maken de soep altijd zo lekker dikkig

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ik schil een flespompoen altijd. Eerst kontjes eraf, dan halveren. Daarna zijn de overgebleven stukken meestal wel zo handzaam dat je ze met een dunschiller van hun jasje kunt ontdoen.

  • Son

    Elk jaar weer veel pompoenen uit eigen tuin. Ik maak dan ook veel pompoensoep en vries het per portie in (invriezen in bakje, daarna overdoen in zakje). Om niet iedere keer dezelfde variatie te eten maak ik een aantal variaties. Heel lekker is om 5 spice toe te voegen voor een oosterse smaak of koek en speculaaskruiden voor het warme december gevoel 😉

  • Emmy van Wijk

    Net de lunch begonnen met dit soepje. Mmmmm mmmmmmmmmmmmm!

    Deze soep lijkt me, koud geserveerd op een hete zomerdag, ook heerlijk. Ga ik zeker doen.

  • Anne

    Ik geniet van je recepten en tel sinds kort de koolhydraten. In de hierboven genoemde pompoensoep lees ik 7 gr koolhydraten per 330-400gr.
    De 7 gram koolhydraten zijn toch per 100 gram pompoen? en dus wel per persoon per kop 7.
    groet Anne

    • Koolhydraatarm Recept Bericht auteur

      Goedemorgen Anne,
      Dank voor je reactie. Ik houd meestal de berekeningen van de NEVO-RIVM-lijst aan en volgens die lijst is pompoen 2 khd (rauw gewogen) en 1,8 (gekookt gewogen). Vandaar…
      Lijsten van Fatsecret etc. zijn totaal onbetrouwbaar. Vaak zijn de lijsten (of producten) gewoon uit het Amerikaans overgenomen en zie je het aantal bruto khd dus MET vezels, ook op de NEVO-lijst.
      Vezels worden in Nederland op etiketten meestal al apart vermeld. Maar na een paar jaar ervaring met koolhydraten achterhalen weet ik inmiddels ook dat je de getallen die vermeld staan soms met een flinke korrel zout moet nemen…
      Uiteindelijk geeft de weegschaal en hoe je je voelt aan of je ‘goed’ bezig bent.