Pompoensoep met kokos en gember

pompoensoep met kokos en gember

Wie vindt dat pompoensoep wee of laf smaakt moet echt deze pompoensoep met kokos en gember eens proberen. Want dat is een fantastische frisse en romige combinatie. Je kunt de soep eten als koolhydraatarme lunch, voor- of hoofdgerecht. Bij de berekening van de koolhydraten gaan we uit van 4 porties uit dit recept. Dan bevat het al met al 4.95 gram koolhydraten per kom.  Voor in een volledige hoofdmaaltijd kun je er een salade en nagerecht bij uitkiezen. En dan de smaak: door de sambal heeft de soep een lekkere pit, dus niks laf of weeïg! Zelf maak ik de pompoensoep niet té pittig, ik wil namelijk graag de andere smaken ook nog kunnen onderscheiden. Maar het leuke van recepten lezen is dat je ze als inspiratiebron gebruikt en aan je eigen smaak aanpast. Zo leer je grenzen verleggen en daardoor je eigen voorkeuren beter kennen.

Feestsoep, 9 liter

Door in de pompoensoep kokos en gember te combineren krijgt de soep een Thais tintje. Zeker als je de platte peterselie ook nog vervangt door verse koriander en wat pistachenootjes en/of garnaaltjes. Deze pompoensoep met kokos en gember is snel klaar en gemakkelijk van te voren te maken. Wij maakten 9 liter voor een feestje, lekker makkelijk en ook nog feestelijk met de extra doe-het-zelf vulling! De soep ging schoon op en iedereen vond ‘m heerlijk! Invriezen? Ook geen enkel probleem!

Culinaire reislust

Wij krijgen veel reacties op onze recepten en aanpak. Zo horen we bijvoorbeeld met grote regelmaat dat mensen veel lekkerder én bewuster zijn gaan koken. Ze zijn anders tegen eten gaan aankijken en reizen culinair de hele wereld over. Er staat veel vaker ‘iets gezonds’ op tafel, men eet veel gevarieerder omdat er vaker ingrediënten gebruikt worden die eerst onbekend waren. Echt enorm leuk om te horen!

Voor al die ontdekkingsreizen in de keuken is wel een béétje nieuwsgierigheid nodig. Want wie alsmaar op zoek blijft naar exacte vervanging van brood, pasta of aardappel komt bedrogen uit. Maar wie zich openstelt en zichzelf een kans geeft aan nieuwe smaken en structuren te wennen, die  blijkt opeens toch wél pindakaasbrood, spruitjes, vis of avocado te gaan waarderen. Je levert niet iets in maar je krijgt er een hele wereld bij en je wordt er nog slanker en gezonder van ook. Veel culinaire reislust gewenst! Te beginnen bij deze pompoensoep met kokos en gember?

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

	pompoensoep met kokos en gember
pompoensoep met kokos en gember

Zo maak je pompoensoep met kokos en gember

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


pompoensoep met kokos en gember

Pompoensoep met kokos en gember

Wie vindt dat pompoensoep wee of melig smaakt moet deze pompoensoep met kokos en gember eens proberen. Echt een fantastische frisse, pittige en romige combinatie!
4.92 van 25 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per kom
kcal 185.83 koolhydraten 4.95 geiwitten 6.35 gvetten 15.27 gvezels 2 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering naar eigen wens

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de pompoen schoon en snijd in stukjes.
  • Snipper de ui en fruit deze glazig in wat olijfolie. Voeg sambal, geraspte gember en citroengras toe en bak even mee, pers de knoflook erboven uit. Dit koekt een beetje aan op de bodem dat is niet erg, maar laat het niet verbranden.
  • Voeg (vega)bouillon, kokosmelk en de stukjes pompoen toe en breng aan de kook. Laat 10-12 minuten op laag vuur pruttelen tot de pompoen zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer zo grof of glad als je zelf wilt. Warm de soep nog even goed door.

Garneren

  • Dien op met een garnering naar keus: gehakte verse platte peterselie of koriander, amandelschaafsel of pistachenootjes en een lepel haverfraîche.
    PS: Als het niet vegan of vegetarisch hoeft te zijn dan zijn garnaaltjes ook heel lekker!
  • Eet smakelijk en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



22 gedachten over “Pompoensoep met kokos en gember”

  1. 5 sterren
    In een woord KLASSE. Pompoen en gember zijn voor mij een match-made in heaven, maar met de kokosmelk en het pittige van de sambal een sprookje uit Duizend en één Nacht.

  2. Yolande Slooter

    Hallo Anna-Karina,

    Allereerst hartelijk dank voor al die heerlijke recepten en kennis over voeding die je met ons deelt. Ik heb in decemberr mijzelf getrakteerd op je kookboek en door mijn enthousiasme wilde mijn moeder hem ook.

    Over de soep een vraag. Ik had mijn pompoen per ongeluk al geschild, het was een groene. Ik heb niet al de 750 bouillon erdoor gedaan want vond het met de helft al dun genoeg. Zou het met schil er nog aan dikker moeten zijn? Of heeft het te maken met de soort pompoen? Weet jij dit misschien? Zou de soep ook dikker zijn als de kokosmelk alleen meewarmt na het fijn mixen en niet tegelijk met de pompoen enz meekookt. Wel veel vragen…..Ben benieuwd of je tijd en zin hebt voor een reactie.Fijn weekend en vriendelijke groetjes Yolande

    1. Blijkbaar verwacht je een dikke soep? Dat is dit niet echt, tenminste niet zo stevig als de snert zonder erwt. De soep is zo dik als het is. De ene pompoen bevat net ff wat meer vocht als de andere. Het zou best kunnen schelen ja of je de schil eraan laat zitten. Ik gebruik overigens wel dikke kokosmelk *klik* even op de ingrediënten.

  3. 5 sterren
    De soep was heerlijk! Lekker pikant, dus manlief vond het ook super. Onze zoon vond het te pittig. Ik had een dubbele portie gemaakt en ga zo lekker porties invriezen. Aanrader deze soep!

  4. Hoi Anna, kan je voor deze soep ook de flespompoen gebruiken en moet je die dan eerst schillen of eet je de schil ook ( bij de spinazie met flespompoen werd hij wel geschild) maar schillen van gewone pompoenen maken de soep altijd zo lekker dikkig

    1. Ik schil een flespompoen altijd. Eerst kontjes eraf, dan halveren. Daarna zijn de overgebleven stukken meestal wel zo handzaam dat je ze met een dunschiller van hun jasje kunt ontdoen.

  5. Elk jaar weer veel pompoenen uit eigen tuin. Ik maak dan ook veel pompoensoep en vries het per portie in (invriezen in bakje, daarna overdoen in zakje). Om niet iedere keer dezelfde variatie te eten maak ik een aantal variaties. Heel lekker is om 5 spice toe te voegen voor een oosterse smaak of koek en speculaaskruiden voor het warme december gevoel 😉

  6. 5 sterren
    Echt super lekker, het hele gezin heeft er van genoten. Heb er nog wel iets meer kruiden in gedaan.

  7. Emmy van Wijk

    5 sterren
    Net de lunch begonnen met dit soepje. Mmmmm mmmmmmmmmmmmm!

    Deze soep lijkt me, koud geserveerd op een hete zomerdag, ook heerlijk. Ga ik zeker doen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top