Pompoensoep met kokos en gember

pompoensoep met kokos en gember

Wie vindt dat pompoensoep wee of laf smaakt moet echt deze pompoensoep met kokos en gember eens proberen. Want dat is een fantastische frisse en romige combinatie. Je kunt de soep eten als koolhydraatarme lunch, voor- of hoofdgerecht. Bij de berekening van de koolhydraten gaan we uit van 4 porties uit dit recept. Dan bevat het al met al 4.95 gram koolhydraten per kom.  Voor in een volledige hoofdmaaltijd kun je er een salade en nagerecht bij uitkiezen. En dan de smaak: door de sambal heeft de soep een lekkere pit, dus niks laf of weeïg! Zelf maak ik de pompoensoep niet té pittig, ik wil namelijk graag de andere smaken ook nog kunnen onderscheiden. Maar het leuke van recepten lezen is dat je ze als inspiratiebron gebruikt en aan je eigen smaak aanpast. Zo leer je grenzen verleggen en daardoor je eigen voorkeuren beter kennen.

Feestsoep, 9 liter

Door in de pompoensoep kokos en gember te combineren krijgt de soep een Thais tintje. Zeker als je de platte peterselie ook nog vervangt door verse koriander en wat pistachenootjes en/of garnaaltjes. Deze pompoensoep met kokos en gember is snel klaar en gemakkelijk van te voren te maken. Wij maakten 9 liter voor een feestje, lekker makkelijk en ook nog feestelijk met de extra doe-het-zelf vulling! De soep ging schoon op en iedereen vond ‘m heerlijk! Invriezen? Ook geen enkel probleem!

Culinaire reislust

Wij krijgen veel reacties op onze recepten en aanpak. Zo horen we bijvoorbeeld met grote regelmaat dat mensen veel lekkerder én bewuster zijn gaan koken. Ze zijn anders tegen eten gaan aankijken en reizen culinair de hele wereld over. Er staat veel vaker ‘iets gezonds’ op tafel, men eet veel gevarieerder omdat er vaker ingrediënten gebruikt worden die eerst onbekend waren. Echt enorm leuk om te horen!

Voor al die ontdekkingsreizen in de keuken is wel een béétje nieuwsgierigheid nodig. Want wie alsmaar op zoek blijft naar exacte vervanging van brood, pasta of aardappel komt bedrogen uit. Maar wie zich openstelt en zichzelf een kans geeft aan nieuwe smaken en structuren te wennen, die  blijkt opeens toch wél pindakaasbrood, spruitjes, vis of avocado te gaan waarderen. Je levert niet iets in maar je krijgt er een hele wereld bij en je wordt er nog slanker en gezonder van ook. Veel culinaire reislust gewenst! Te beginnen bij deze pompoensoep met kokos en gember?

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

	pompoensoep met kokos en gember
pompoensoep met kokos en gember

Zo maak je pompoensoep met kokos en gember

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Pompoensoep met kokos en gember

pompoensoep met kokos en gember
Door: Anna-Karina van Denderen
Wie vindt dat pompoensoep wee of melig smaakt moet deze pompoensoep met kokos en gember eens proberen. Echt een fantastische frisse, pittige en romige combinatie!
4.96 van 23 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per kom
kcal 185.83 koolhydraten 4.95 geiwitten 6.35 gvetten 15.27 gvezels 2 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering naar eigen wens

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de pompoen schoon en snijd in stukjes.
  • Snipper de ui en fruit deze glazig in wat olijfolie. Voeg sambal, geraspte gember en citroengras toe en bak even mee, pers de knoflook erboven uit. Dit koekt een beetje aan op de bodem dat is niet erg, maar laat het niet verbranden.
  • Voeg (vega)bouillon, kokosmelk en de stukjes pompoen toe en breng aan de kook. Laat 10-12 minuten op laag vuur pruttelen tot de pompoen zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer zo grof of glad als je zelf wilt. Warm de soep nog even goed door.

Garneren

  • Dien op met een garnering naar keus: gehakte verse platte peterselie of koriander, amandelschaafsel of pistachenootjes en een lepel haverfraîche.
    PS: Als het niet vegan of vegetarisch hoeft te zijn dan zijn garnaaltjes ook heel lekker!
  • Eet smakelijk en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top