Pompoen vinden velen altijd lekker, wij ook. Maar een hele pompoen verdwijnt bij ons vrijwel nooit in 1 x in een gerecht. We hadden nog een flink stuk over, dus konden we gauw nog even een lekkere koolhydraatarme pompoensoep met champignons erbij knutselen voor de website! De soep in deze vorm bevat 3.5 gram koolhydraten per portie. Wij zijn echte pompoenlovers, laat dat maar even gezegd zijn. Niet alleen om de smaak, maar ook qua gebruik is de pompoen een heerlijke veelzijdige groente. Of het nu gaat om makkelijk geroosterde pompoen, deze weldadige pompoensoep of een stamppot waar pompoen in verwerkt is.
Koolhydraatarme pompoensoep maken
Voor ’n geurig soepje draaien we onze hand niet om. Ook voor deze koolhydraatarme pompoensoep met champignons beginnen we met het fruiten van een uitje en wat knoflook. Dat is een makkelijke basis voor al je koolhydraatarme soepen. Elke ui is goed, wij zijn voor soep vooral fan van sjalotjes. In plaats daarvan kun je ook een stukje prei of een bosuitje nemen. Wij voegen vaak kastanjechampignons in plaats van vlees toe en gebruiken regelmatig bospaddenstoelen-bouillon. Zo krijgt de soep een extra lekkere krachtige smaak. De koolhydraatarme pompoensoep met champignons kun je prima zonder garnering eten. Maar lekkerder is de soep met een scheutje room, een beetje bosui en versgemalen peper. Optioneel kun je er nog pitten op strooien, pompoenpitten passen natuurlijk goed 😉
Soeptips
Het leuke van soep is wel dat je er ook -bijna- al je restjes groente makkelijk in kwijt kunt. Reken per liter bouillon gemiddeld 500 gram groente. Meer groente geeft een extra gevulde soep, geschikt als maaltijdsoep. Neem je minder dan 500 gram groente dan is de soep geschikter als voorgerechtje of kleine borrelporties in glaasjes. Je kunt een soeprecept ook altijd eenvoudig verdubbelen als je porties voor later gebruik wilt invriezen. Serveer je de soep als amuse? Breng de soep dan wel extra stevig op smaak!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je koolhydraatarme pompoensoep met champignons
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Pompoensoep met champignons
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 350 g pompoen
- 70 g bleekselderij, 1 stengel
- 1 sjalot, 25 g
- 1 tl kerrie
- teentje knoflook
- 750 ml (groente)bouillon, bv bospaddenstoelenbouillon
- 100 g kastanjechampignons
- 30 g roomboter
- handje platte peterselie, vers
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Halveer de pompoen, schraap de pitten eruit en snijd in schijven en maak daar vervolgens blokjes van. Een hokkaido (eko) pompoen hoef je niet te schillen! Zie ons artikel "Hallo pompoen" voor andere soorten.
- Snijd de bleekselderij in smalle elleboogjes.
- Snipper de sjalot en fruit in boter op matig vuur in wat olie of boter glazig. Voeg de kerrie toe, pers de knoflook erboven uit en roer om.
- Voeg de stukjes pompoen en bleekselderij toe. Bak alles al omscheppend 5 minuten.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat daarna de soep 18 minuten zachtjes pruttelen.
- Bak ondertussen plakjes champignon in een aparte pan. (Op hoog vuur zonder boter, blijven scheppen tot ze vocht loslaten en garen. Dan pas een klontje boter toevoegen en vuur doven.)
- Snijd ook de peterselie en het bosuitje.
- Pureer met de staafmixer de soep zo glad als je zelf wilt. Strooi de peterselie erin, voeg de gebakken champignons toe en warm alles nog even goed door. Serveer de pompoensoep met een scheutje slagroom, ringetjes bosui en maal er wat peper over.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat weer een heerlijk eetmomenten met jullie pompoensoep met champignons.Simpel,snel en zo lekker dat het sneller op was dan we dachten.Nu de witlof met paprika de oven in voor straks tussen de middag.Bedankt voor jullie nieuwe eetwyze.
Da’s dus een superlekker soepje waar ik ter plekke van zit te genieten. Dank je wel!
wat een lekker soepje… ik had een megagrote pompoen gekregen ,dus heb ik alle ingredienten verdrievoudigd zodat ik al een flink deel heb kunnen gebruiken… maar nog 2/3e pompoen over…dus van de week de overheerlijke zuurkool/pompoenschotel ook nog maar eens maken
soep is heerlijkkkkkkkkkkkkkkkkkk
dit was weer een voortreffelijk soepje hoor.
Ik heb het een beetje gebonden met weinig hennepzaad, smaakt ook lekker.
Ik ga weer een ander recept uitproberen, welk weet ik nog niet, er is voldoende keus.
bedankt weer voor het delen,
groetjes, Cornelia
Graag gedaan joh 😉
Wat is deze soep heerlijk!!!!!!!!
Ik heb er nog wat soepgroente die op moest doorgedaan . In een woord verrukkelijk !
Bedankt voor al die heerlijke recepten.
Hoeveel bouillon en hoe maak je dat?
Wij gebruiken blokjes en er staat bij: 750 ml.
Goede morgen dit ziet er weer heerlijk uit ik ben echt een fan van jullie super gerechten echt toppie deze soep wil ik ook heel graag maken maar waar haal ik bospaddestoelen bouillon weg
Gewoon bij AH tabletten. https://www.ah.nl/producten/product/wi388186/ah-paddenstoelen-bouillon Heerlijk!