Pompoensoep met champignons 7

pompoensoep met champignons

Wij zijn echte pompoenlovers, laat dat maar even gezegd zijn. Niet alleen om de smaak, maar ook qua gebruik is de pompoen een heerlijke veelzijdige groente. Of het nu gaat om makkelijk geroosterde pompoen, deze weldadige pompoensoep of een stamppot waar pompoen in verwerkt is. Pompoen is altijd lekker.  Een hele pompoen verdwijnt bij ons vrijwel nooit in 1 x in een gerecht. We hadden nog een flink stuk over, dus konden we gauw nog even een lekkere koolhydraatarme pompoensoep erbij knutselen voor de website! (drukke tijden: we zijn ons huis aan het verkopen)

Koolhydraatarme soep maken

Voor ‘n geurig soepje draaien we onze hand niet om. Ook voor deze pompoensoep beginnen we met het fruiten van een uitje en wat knoflook. Dat is een makkelijke basis voor al je koolhydraatarme soepen. Elke ui is goed, wij zijn vooral fan van sjalotjes. In plaats van ui kun je ook een stukje prei of een bosuitje nemen. Wij voegen vaak kastanjechampignons in plaats van vlees toe en gebruiken ook graag bospaddenstoelenbouillon. Zo krijgt de soep een lekker krachtige smaak.

Het leuke van soep is wel dat je er ook -bijna- al je restjes groente makkelijk in kwijt kunt.  Reken per liter bouillon gemiddeld 500 gram groente. Meer groente geeft een extra gevulde soep, geschikt als maaltijdsoep.  Neem je minder dan 500 gram groente dan is de soep geschikter als voorgerechtje of kleine borrelporties in glaasjes.  Je kunt een soeprecept ook altijd eenvoudig verdubbelen als je porties voor later gebruik wilt invriezen.

De pompoensoep zonder garnering zoet er zo uit:

pompoensoep met champignons

 

Maar lekkerder is de pompoensoep met een scheutje room, een beetje bosui en versgemalen peper.
Optioneel kun je er nog pitten op strooien, pompoenpitten passen natuurlijk goed 😉

pompoensoep met champignons 

pompoensoep met champignons

Kijk hier voor meer leuks met pompoen.

Zo maak je Pompoensoep met champignons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Pompoensoep met champignons

pompoensoep met champignons

Door Anna-Karina Geplaatst april 10, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 3,5 gr khd pp (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Een pompoen is een heerlijke veelzijdige groente. Of het nu gaat om makkelijk geroosterde pompoen, een weldadige pompoensoep of een stamppot waar pompoen in verwerkt is. Allemaal heerlijk!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de pompoen, schraap de pitten eruit en snijd in schijven en maak daar vervolgens blokjes van. Een hokkaido (eko) pompoen hoef je niet te schillen! Zie ons artikel Hallo pompoen voor andere soorten.
  2. Snijd de bleekselderij in smalle elleboogjes.
  3. Snipper de sjalot en fruit in boter op matig vuur in wat olie of boter glazig. Voeg de kerrie toe, pers de knoflook erboven uit en roer om.
  4. Voeg de stukjes pompoen en bleekselderij toe. Bak alles al omscheppend 5 minuten.
  5. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat daarna de soep 18 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Bak ondertussen plakjes champignon in een aparte pan. (Op hoog vuur zonder boter, blijven scheppen tot ze vocht loslaten en garen. Dan pas een klontje boter toevoegen en vuur doven.)
  7. Snijd ook de peterselie en het bosuitje.
  8. Pureer met de staafmixer de soep zo glad als je zelf wilt. Strooi de peterselie erin, voeg de gebakken champignons toe en warm alles nog even goed door. Serveer de pompoensoep met een scheutje slagroom, ringetjes bosui en maal er wat peper over.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 gedachten over “Pompoensoep met champignons