pompoenpitten broodje

Pompoenpitten broodje, de lekkerste!

Van mijn lieve grote zus Thea kreeg ik een tijdje geleden een leuke mok van Zuss. Nou Thee die mok is helemaal perfect voor dit superlekkere pompoenpitten broodje, dank je wel hoor, x!  Sommige mensen zweren erbij en anderen haten het: koken met de magnetron. Het enige voordeel van magnetron is dat het broodje dan heel snel klaar is. Zo heb je in 2 minuten een ongelooflijk lekker vers broodje, van 1.4 gram koolhydraten per stuk, om te beleggen met van alles en nog wat! Dat is natuurlijk een uitkomst voor als je ’s morgens niet teveel tijd kwijt wil zijn. Met de oven en Airfyer worden ze eigenlijk nóg lekkerder, zie onder. Je kunt in beide gevallen gevallen de droge broodmix in een iets grotere hoeveelheid maken, dan hoef je daar alleen de natte ingrediënten aan toe te voegen.

Advertentie

Voorraadje broodmix maken

Er is wel een (behoorlijk) nadeel, je kunt zo’n magnetronbroodje niet bewaren, maar je kunt wel een voorraadje van de mix maken. Maal daarvoor 6 x de hoeveelheid droge ingrediënten. Je hebt dan 180 gram pompoenpitten broodmix, dat is genoeg voor zes broodjes. Neem 30 gram van deze mix voor een broodje en doe daar 1 tl slagroom en een ei bij. Roer goed door en bak het broodje volgens de beschrijving in het recept. Bewaar de broodmix (maximaal een paar weken) goed afgesloten, droog, donker en koel. Op de foto’s zie je een mini-tosti en de magnetronbroodjes met een paar lekkere kaasje bij wijze van snack. Echt goed waardeloos hoor dit dieet!

Pompoenpitten broodje

Dit verse broodje smaakt echt naar brood en er gaat géén amandelmeel of kokosmeel in. Sommige van jullie hebben aan beide meelsoorten een hekel. Het hoofdbestanddeel van het broodje bestaat uit pompoenpitten, vandaar dat ik het een pompoenpitten broodje noem. Daarnaast zorgen de hennepzaadjes voor een wat romige, licht noot-achtige smaak. Terwijl de sesamzaadjes en het zout voor een beetje pit zorgen. De structuur krijgt het broodje van het ei, de slagroom en de psylliumvezels. Als je het broodje in de magnetron bakt, droogt het na het bakken snel uit. Het best kun je het brood dus direct consumeren of de oven of airfryer gebruiken. Zijn je broodjes toch een beetje oudbakken geworden? Doe ze in een broodrooster voor toastjes. Of bak er wentelteefjes van met ei, kaneel en ‘suiker’. Of besmeer ze aan beide zijden met boter, beleg met (geiten)kaas en maak er mini-tosti’s van. *Kwijl*

Oven en Airfyer

Bak je liever niet in de magnetron of ben je benieuwd naar het verschil? Bak de broodjes dan in de gewone oven of Airfryer. Dan moet je wel wat langer wachten op je broodje. Zelf vind ik ze uit de oven nóg lekkerder! Ik nam 4 x het recept en maakte zo 8 broodjes, in een speciale vorm (niet meer verkrijgbaar) met 4 gaten van ongeveer 10 cm doorsnee. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action (een paar euro) die hebben ongeveer hetzelfde formaat.  Verwarm de hetelucht oven/airfryer voor op 175 graden. Gaar het broodje in 10-15 minuten. In de AirFryer is de baktijd iets korter, zo’n 6 minuten. Bak ze zeker niet te lang, dan worden ze te droog.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

pompoenpitten magnetronbroodje

Zo maak je het pompoenpitten broodje

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


pompoenpitten broodje

Pompoenpittenbroodje, de lekkerste!

Dit verse pompoenpitten broodje uit de magnetron is klaar in 2 minuten. In de oven of airfryer duurt het 10 minuten. Het smaakt echt naar brood en er gaat geen amandelmeel of kokosmeel in!
5 van 6 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 33
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Extra voor oven/airfryer 10 minuten
Totale tijd 7 minuten

Voedingswaarde

Per broodje, exclusief beleg
kcal 235.9 koolhydraten 1.4 geiwitten 13.6 gvetten 18.8 gvezels 3.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 broodje

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng en maal de pitten, zaden, vezels, zout en bakpoeder met een koffiemolentje of in de keukenmachine tot meel. De zaadjes hoeven niet helemaal fijn. Doe het meel in een magnetronbestendig schaaltje en roer de slagroom en het ei erdoor. Mok: 9,5 cm x Ø 7 cm. Voor de oven een lagere vorm gebruiken.
  • Bak het pompoenpittenbroodje 90 seconden in de magnetron op 1000 W of tot het gaar is. Als je een ander Wattage instelt of een andere vorm gebruikt, dan moet je waarschijnlijk de tijd aanpassen. De 1e keer zul je even moeten ontdekken hoe het bij jouw magnetron werkt.
  • Schud het broodje direct uit de vorm op een bordje, pas op heet! Snijd er dunne sneetjes van, beleg naar keuze en consumeer onmiddellijk.

Oven of Airfryer

  • Neem 4 x het recept en maak 8 broodjes, type Yorkshire puddingvorm.
    Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en bak 10-15 minuten.
    Verwarm de AirFryer voor op 175 °C en bak 6 minuten.
  • Bak ze zeker nooit te lang, dan worden ze te droog

Groen brood of paars brood?

  • Bij sommige mensen verkleurt het brood groen of paars. De smaak ervan is overigens wel normaal en je kunt het ook echt gewoon eten. Maar het ziet er wel vreemd uit…. 
    Groen brood? Dan heeft het bakpoeder gereageerd met zonnebloem- of pompoenpitten. Of je hebt in plaats van bakpoeder natriumbicarbonaat gebruikt. Iets zuurs, zoals citroensap of azijn toevoegen helpt. 
    Paars brood? Dan heb je niet uitsluitend de psylliumvezels (husk) gebruikt, maar ook de gemalen kern van het vlozaad. Of de vezels zijn niet helemaal zuiver en bijvoorbeeld gemengd met inuline.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



83 gedachten over “Pompoenpitten broodje, de lekkerste!”

  1. Lekkerrr! Beetje lastig afwegen die kleine hoeveelheden, dus maar dubbele hoeveelheid gemaakt in airfryer.

  2. Super heerlijk! Ik maakte acht maal het recept voor acht broodjes uit de Yorkshire vormen. Dus kreeg ik dubbeldikke broodjes voor als je echt weer eens een stevige hap wilt nemen. Teveel voor één keer? Snij in tweeën en geniet toch van de heerlijke zachtheid vanbinnen. Maar ik weet zeker dat je verleiding van een hele eten niet kunt weerstaan.

  3. Vandaag voor de derde keer de broodjes gebakken. Nu had ik er wat kaas en italiaanse kruiden bij gedaan. Oh… wat was dat lekker!. Dank jullie wel voor het delen van dit recept
    Fijne dag verder
    Groet, Wilma

  4. Een paar dagen geleden postte ik dat ik het brood gemaakt had. Wij vinden persoonlijk het breekbrood lekkerder, maar vandaag heb ik van de broodjes tosti’s gemaakt. Met kaas beleggen en in de pan. Wat mayonaise erbij. Mijn broodjes waren best dik en rond geworden, het grappige is nu dat we beide het gevoel hadden dat we een broodje hamburger aten, dezelfde structuur! De volgende keer gooi ik er eens wat gehaktkruiden door voordat ik ze weer als een tosti in de pan bak, wat sla en een augurk er bij misschien.

    Wilde het toch even delen. Wij worden blij van de grote variatie die er zit in jullie gerechten.

  5. Je heerlijke pompoenbrood gemaakt.
    Heb de pitten niet te fijn gemaakt omdat ik geen keukenmachine heb. Wel even in de vijzel gedaan. Heb er Italiaanse kruiden bij door gedaan.
    En ook wat extra zonnebloempitten en chiazaad als vervanger Van de sesamzaad. In een wafelsilicoon wordt ie prachtig met de aangegeven tijd.
    In kleine tulbandvormen kwartiertje extra gedaan.
    Het is heerlijk! We vinden het lekkerder dan het koolhydraatarme brood uit de winkel. Wederom dank je wel voor het delen!

  6. Hallo Karina of Bert Vos? Misschien inderdaad handig als je geen ei hebt dan ciazaad.
    Als je dus het zadenmix meel vooraf in( voorraad) wilt maken moet dan het ciazaad pas s’ochtends in het water en dan toevoegen want dat wordt toch altijd een gelei dikte?
    En heb je dan evengoed zoveel psyliumvezel nodig? dat bindt toch ook? Fijne zondag nog🤔

  7. Ha Anna-Karina,
    Net een heerlijk brood in de oven staan van de omegazadenmix!!
    Ik wilde ook graag het pompoenpitten broodje eens maken. Omdat ik al eens een miskoop heb gehad met zo’n vorm wil ik nu graag een goede. Jij had het in dit recept over de non stick. ( wat betekent dat eigenlijk?)
    Bij Bol was die niet meer leverbaar. Omdat ik de prijs niet weet kan ik ook niet zien welke ik nu moet hebben. Ik zie prijzen van €4,50 tot €19,- Kun jij me een advies geven?

    1. Non Stick betekent: Niet plakken 😉 Je bedoelt toch de Yorkshire pudding-achtige vorm, met 4 van gaten van ongeveer 8 cm? Ja dat is lastig, de goedkope versie kan, maar die moet je echt wel goed invetten. Vormen nooit in de vaatwasser en niet schuren met een sponsje of schuurmiddel. Je zou ook tartelette vormpjes kunnen nemen van siliconen? Of siliconen inzet muffinvormpjes (budget, Xenos). Maar omdat elke vorm z’n eigen inhoud heeft moet je zelf wel even de baktijd in de gaten houden. In principe kan elk redelijk klein vormpje, zelfs ramekins als je ze maar goed invet of bakpapier gebruikt.

      1. Dank je wel voor je antwoord. Die vorm bedoelde ik inderdaad. Maar je kunt natuurlijk niet zien welke vorm nu inderdaad niet plakt. Ik zie dat Blokker er ook een heeft. Die kost dus ook weer €19. Als dat echt de prijs is voor een goede dan ga ik overstag, maar hoe weet je dit? Blijft dat dus een gok? Of heeft er iemand ervaring?

        1. Inderdaad die van Masterclaas (Blokker is goed, inderdaad niet goedkoop!) de laag die erop zit is een beetje grijs en licht gespikkeld. Wees er zuinig op, niet in de vaatwasser, geen sponsjes en hij gaat de rest van je leven mee!

          1. Ik heb de yorkshire puddingvorm zojuist besteld. Dank voor je goede raad. Ik wil er inderdaad lang mee doen.

  8. Hoi, de slagroom die gebruikt wordt in jullie gerechten moet die mager, halfvolle of volle zijn?

  9. Het brood is heerlijk, echter hebben wij een poging gedaan om de eieren te vervangen voor chiazaad. De smaak is heerlijk. Zo hebben wij het gemaakt:

    voor 1 brood

    4 el/ pompoenpitten
    4 el/ hennepzaad
    4 el/ sesamzaad
    2 el/psylliumvezel
    snufje zout
    2 tl /bakpoeder (wijnsteen)
    4 tl /yoghurt
    4 eetlepels chiazaad.
    12 eetlepels water

    1 ovenschaal met bakpapier

    Bereiding
    1 verwarm de oven voor op 175 graden
    2: Meng de chiazaad met het water
    3:Meng en maal alle droge ingrediënten (pitten, zaden (behalve chiazaad), vezels, zout en bakpoeder) met een koffiemolentje of in de keukenmachine tot meel. De zaadjes hoeven niet helemaal fijn.
    4: Doe het meel in het bakpapier en dan in een ovenbestendig schaal en voeg de yoghurt en het water met het chiazaad toe. Roer alles heel goed door elkaar. Bak het pompoenpittenbroodje op 175 graden 45 minuten

  10. Ik eet amper brrodachtige dingen, daarom kwam dit recept me goed uit. Gisteravond de droge ingrediënten gemalen, vanmorgen afgebakken in de magnetron. Ik heb geen sesamzaad gebruikt, maar chia zaad. Dat had ik nog in huis. Heerlijk! Ik had een soufflé schaaltje gebruikt, bleek een mooie maat. Nog een tip: omdat ik voor 1 theelepel slagroom geen pakje slagroom wilde open maken, heb ik een theelepel karnemelk gebruikt. Ten eerste was dat pak al open en ten tweede wordt het broodje luchtiger. Omdat je iets zuur bij het bakpoeder voegt. En het gaat vast ook wel lukken met een theelepel (koffie) melk.

    Ik was erg blij met mijn broodje, bedankt weer voor dit handige recept!

  11. waarom worden de khd van het wijsteenbakpoeder niet vermeld ?
    is toch 0,88 khd voor 2 gram !

    ik kom uit op 1,7 khd per broodje (incl. vezels)

  12. Vanmorgen eindelijk is een keertje geprobeerd, had het al vaker zien staan. Woh wat jammer dat ik dit niet eerder geprobeerd heb, heerlijk zeg ! ! Ga meteen een grotere hoeveelheid meel maken, alleen nog eitje en roomboter erbij en per dag bakken. Zo gebeurd 9 minuten in een souflebakje (ingevet) in de airfryer op 160° en klaar. Plakje kaas en plakje vleestomaat er bovenop, wat wil je nog meer voor ontbijt ? ??

    1. Niks eigenlijk, lijkt mee heerlijk Petra! Ik ga komend weekend 2 stokbroodjes ervan maken! 1 met pompoenpitten en 1 met sesamzaad. Als ze goed lukken zie je ze weer verschijnen 😉

  13. wat een heerlijk recept! ik heb er een geprobeerd in de magnetron en de anderen in de oven, die hebben ook mijn voorkeur, het word een soort van Pitabroodje heerlijk belegd met avocado en een tomaat. Het broodje uit de magnetron, vond ik ook wat droger. Daar ik geen hennepzaad meer in huis had heb ik er toch wat amandelmeel doorgedaan.

  14. Ik vind ze heerlijk, en neem er bijna dagelijks eentje mee naar m’n werk. Heb een voorraadje meel gemaakt, en is ’s morgen in twee minuten gepiept. Het enige ‘probleem’ waar ik tegenaan loop is dat waarschijnlijk door het rijzen het broodje aan de onderkant wat heel erg luchtig is, daar vallen altijd grote gaten. Hij komt dus zelden mooi uit de vorm. Enig idee hoe dat kan komen?

  15. Wat een lekker en makkelijk recept! Ik had geen slagroom in huis en deed er een theelepeltje Griekse yoghurt doorheen.

  16. Hoi,
    Ik heb vandaag je recept geprobeerd. Geweldig! Inderdaad eindelijk iets wat niet alleen naar ei smaakt.
    Maar ook ik heb het probleem dat de broodjes niet uit de vorm willen. Ik heb ze gebakken in souffle-bakjes die ik heb ingevet met olijfolie en ik heb ze gebakken in een muffinvorm. Ook ingevet. Bij beide bleef de bodem vastzitten.
    Heb jee tip voor mij?

    Groet,
    Wilna

    1. Met goed invetten zou het wel moeten lukken eigenlijk. Liefst de vorm NIET in de afwasmachine! En anders zou ik er natgemaakt en uitgeknepen bakpapier inleggen (ook iets invetten). Dan til je de vorm er zo uit.

  17. Bep Hoogstraten

    Heb de basisbroodjes (zoete versie) van de week gebakken, ze zijn erg lekker! De grootte viel mij wel een beetje tegen, omdat ze op de foto groter lijken. Heb de helft ingevroren, na ontdooien (opwarmen in de magnetron) waren ze ook nog heerlijk. Lekker met kaas als beleg. Kan ze aanbevelen.

  18. Heb met dit recept gemaakt, met een plakje ontbijtspek in muffin vorm. 5x het recept gebruikt. En mijn man vind ze heerlijk, ik ga ze straks proberen.

  19. Lijkt me een heerlijk broodje maar ik heb geen hennepzaad.
    Kan ik dat weglaten of vervangen door iets anders?
    Ik weet niet precies wst de functie is van hennepzaad in dit broodje?
    Ik hoor het graag

    1. Ik weet niet wat je van plan was…? Maar alles met mate uiteraard. Ze verzadigen enorm door de vezels, dus je gaat er vast niet heel veel van eten. Hou in elk geval de verhouding tussen de vezels en je vochtinname in de gaten.

  20. Heerlijk, deze broodjes, die inderdaad een op gewoon brood gelijkende structuur hebben. Een heel aangename afwisseling, dankjewel!

  21. Heerlijk broodje en heel gemakkelijk te maken. Goede vervanger voor een boterham.
    Bedankt Anna Karina

  22. Hallo Anna karina,
    ik heb dit broodje gemaakt en ervan zitten smullen.
    Ik had het in een “keramieke pannetje” gemaakt, en het kwam er als een mooi bolletje uit.
    met roomboter en Zwitserse kaas, mjammie wat lekker was dat.
    ik ga een voorraadje “meel” maken dan is het bakken zo gepiept.
    bedankt weer voor dit aparte,en lekkere recept.
    groetjes, Lia.

  23. Heerlijk! dit broodje, wat ik ook fijn vond was het idee van brood eten en beleggen. Op zondag met je gezin aan tafel en gewoon mee “broodjes” kunnen eten, dit is mijn favoriet momenteel. Mijn darmen werden er ook blij van trouwens!

  24. Ik heb dit broodje in de magnetron gemaakt en het was heerlijk! Er zit een beetje een pittige smaak aan, zou dat van het hennepzaad komen? Ik heb nog niet eerder iets met hennepzaad gemaakt.
    Ik vraag me wel af of het mogelijk is om deze broodjes al ’s avonds te maken en te smeren. Zodat ik ze ’s morgens zo mee kan nemen naar het werk. Ik moet ’s morgen heel vroeg naar het werk om tijd te sparen, maak ik altijd ’s avonds mijn lunch al klaar. Ik las al dat als ze in de oven gebakken worden ze wel wat beter houdbaar zijn. Hoe werkt het dan als je ze in de oven bakt? Neem je dan dezelfde hoeveelheden als in dit recept? En in wat voor vorm doe je het dan?

    1. Hoi Agaath,
      Als je dezelfde broodjes wilt dan is het echt nodig. Psylliumvezel zwelt namelijk enorm op en kan heel veel vocht binden. Zonder de vezels zal het meer gestold ei met pitten/zaden zijn 😉

  25. Heerlijke broodjes! Wel erg voedzaam…..
    Je boek is prachtig, vervangt alleen niet niet je website met de leuke verhaaltjes erbij ??
    Toch ben ik er erg blij mee, een leuke aanvulling, ga zo door! Enne…. als je weer een boek maakt koop ik het ook!
    Dank zij jouw tip maak ik de worteltaart trouwens nu echt koolhydraatarm, dus met pompoen en zonder banaan (wel wat stevia om te zoeten….)
    Nogmaals bedankt!

  26. Echt heerlijk! Dit is het eerste koolhydraatarme brood wat niet zoet is en ook niet naar ei smaakt. Was het zout vergeten toe te voegen, dus nu maar pindakaas met wat zout erop gedaan, maar het smaakt echt heerlijk! Bedankt!

  27. Heerlijk….. smaakt inderdaad naar gewoon brood. Mijn man heeft problemen met het gekochte koolhydraatarm brood. Hij krijgt het moeilijk weggeslikt. Dit is een geweldige oplossing. Dank je. Ik heb wel een vraagje. Kun je het hennepzaad ongepeld gebruiken als je ze fijn maalt of moet je gepelde kopen?

  28. Je bent zeker een lieverd dat je zulke prachtige recepten deelt met ons. Dit is echt heerlijk. Gisteren scrambled eggs on toast gegeten, dat miste mijn Engelse echtgenoot wel een beetje met het kha dieet maar nu niet meer. Super recept!

  29. Ik heb ervan gesmuld. Ik had er extra ook nog een eetlepel zonnebloempitten aan toegevoegd. Het was een perfecte brunch voor mij.

  30. Hoi Anna Karina, Broodje perfect gelukt. Ben inmiddels superfan van de website, de facebooksite en je kookboek net aangeschaft! Geweldige recepten, mooie verhalen en hou van je humor! Ik kijk uit naar nog veel meer heerlijke recepten! (Trouwens, 4 weken bezig met kha, -6 kilo en zo heerlijk gegeten mede dankzij jou! Bedankt!

  31. Zojuist het broodje gemaakt in de oven in een klein ovenvast schaaltje. Heerlijk! volgende keer wel nog eerst even het schaaltje invetten zodat het broodje er makkelijker uit gaat. Bedankt voor weer een nieuw broodrecept, zo kunnen we nog beter variëren!

      1. Na een 2e poging weer in een klein ovenschaaltje waar de broodjes weer niet makkelijk uit kwamen heb ik ze vandaag in een Yorkshire puddingvorm gemaakt. Dan ging prima. Ik heb een foto op Facebook gezet. Ik heb geen magnetron maar wilde dit broodje als variatie op de andere broodachtigen toch proberen en vond de smaak en structuur erg lekker. De aanhouder wint 🙂
        Nog wel even een vraag: kun je ze wel invriezen? Ik zie dat dat niet kan als je ze in de magnetron maakt? Waarom is dat?
        Fijn dat je regelmatig verschillende nieuwe recepten plaatst, ik heb je website al veel aanbevolen.

        1. Vanuit de magnetron drogen ze heel snel uit, ik denk dat invriezen na het bakken in de magnetron de smaak/structuur niet ten goede komt.

          Ik heb ze ook met jouw aanwijzingen in de oven gebakken, die vind ik zelf wel beter. Ze drogen niet uit en zijn uitstekend in te vriezen zonder al te veel kwaliteitsverlies. Ik maakte 8 broodjes uit 4x het recept.
          pompoenpitten broodje uit de oven

  32. Ik heb geen idee hoe ik de pompoenpitten kan vermalen tot meel. Heb geen keukenmachine maar wel een staafmixer met een hakmolentje. Hier lukt het niet mee. Heeft u een tip voor mij? De broodjes lijken me nl heeeeeeerlijk.

      1. Inmiddels een koffiemolentje aangeschaft. Werkt perfect!
        Nog 1 vraag, wil je niet al te veel van dit soort lekkere recepten plaatsen, ik ben bang dat ik veel te veel ga eten, wat jammer zou zijn nu ik al bijna 30 kg. minder weeg!

        1. Whow 30 kilo, nou daag maak ik een diepe buiging voor hoor. Wat heerlijk voor je!
          Oeps ja inderdaad ze zijn te lekker. Ik heb er laatst weer 8 gebakken, twee opgegeten en de rest heel snel in de vriezer gestopt. Is dat een werkbare methode voor je? 🙂

    1. Het lukt mij prima met een staafmixer met een molentje. Op advies van een vriendin heb ik jaren geleden een Bamix staafmixer gekocht. Ben er nog steeds zo blij mee, super sterk!

    1. Ik heb de hennepzaad vervangen door walnoten, zelfde gewicht aangehouden. Alles mee in de hakmolen van de staafmixer, werkte en smaakte prima!

  33. Ik heb geen magnetron maar wel een airfryer… Ik kom vaak zulke dingen tegen en baal dan ?. Geen plaats voor magnetron in de keuken.
    Denk je dat deze lukt met airfryer? En zo ja hoeveel graden? Grtjs Claudia

  34. Ik zou dit liever in de oven bakken. Ik ben geen voorstander van magnetrongebruik. Is er een andere reden dan de korte tijd om dit niet te doen? Recept lijkt me heerlijk.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven