Pompoenpitten broodje, de lekkerste!

pompoenpitten broodje

Van mijn lieve grote zus Thea kreeg ik een tijdje geleden een leuke mok van Zuss. Nou Thee die mok is helemaal perfect voor dit superlekkere Pompoenpitten broodje, dank je wel hoor, x!  Sommige mensen zweren erbij en anderen haten het: koken met de magnetron. Het enige voordeel van magnetron is dat het broodje dan heel snel klaar is. Zo heb je in 2 minuten een ongelooflijk lekker vers broodje om te beleggen met van alles en nog wat! Dat is natuurlijk een uitkomst voor als je ‘s morgens niet teveel tijd kwijt wil zijn. Met de oven en Airfyer worden ze eigenlijk nóg lekkerder, zie onder. Je kunt in beide gevallen gevallen de droge broodmix in een iets grotere hoeveelheid maken, dan hoef je daar alleen de natte ingrediënten aan toe te voegen.

 

Voorraadje broodmix maken

Er is wel een (behoorlijk) nadeel, je kunt zo’n magnetronbroodje niet bewaren, maar je kunt wel een voorraadje broodmix maken. Maal daarvoor 6 x de hoeveelheid droge ingrediënten. Je hebt dan 180 gram pompoenpittenbroodmix, dat is genoeg voor zes broodjes. Neem 30 gram van deze mix voor een broodje en doe daar 1 tl slagroom en een ei bij. Roer goed door en bak het broodje volgens de beschrijving in het recept. Bewaar de broodmix -maximaal een paar weken zou ik denken- goed afgesloten, droog, donker en koel.

pompoenpitten magnetronbroodje

Pompoenpitten broodje

Dit verse broodje smaakt echt naar brood en er gaat géén amandelmeel of kokosmeel in. Sommige van jullie hebben aan beide meelsoorten een hekel. Het hoofdbestanddeel van het broodje bestaat uit pompoenpitten, vandaar dat ik het een pompoenpitten broodje noem. Daarnaast zorgen de hennepzaadjes voor een wat romige, licht noot-achtige smaak. Terwijl de sesamzaadjes en het zout voor een beetje pit zorgen. De structuur krijgt het broodje van het ei, de slagroom en de psylliumvezels. Als je het broodje in de magnetron bakt, droogt het na het bakken snel uit. Het best kun je het brood dus direct consumeren of de oven of airfryer gebruiken. Zijn je broodjes toch een beetje oudbakken geworden? Doe ze in een broodrooster voor toastjes. Of bak er wentelteefjes van met ei, kaneel en ‘suiker’. Of besmeer ze aan beide zijden met boter, beleg met (geiten)kaas en maak er mini-tosti’s van. *Kwijl*

	pompoenpitten magnetronbroodje, mini tosti!

Oven en Airfyer

Bak je liever niet in de magnetron of ben je benieuwd naar het verschil? Bak de broodjes dan in de gewone oven of Airfryer. Dan moet je wel wat langer wachten op je broodje. Zelf vind ik ze uit de oven nóg lekkerder!

Ik nam 4x het recept en maakte zo 8 broodjes, type Yorkshire puddingvorm (de iets duurdere non stick is echt beter). Verwarm de hetelucht oven/airfryer voor op 175 graden. Gaar het broodje in 10-15 minuten. In de AirFryer is de baktijd iets korter, zo’n 6 minuten. Bak ze zeker niet te lang, dan worden ze te droog. Zo zagen ze eruit na het bakken in de oven:

pompoenpitten broodje uit de oven

Kijk hier voor meer broodachtigen.

Op de foto’s zie je een mini-tosti en de magnetronbroodjes met een paar lekkere kaasje bij wijze van snack. Echt goed waardeloos hoor dit dieet!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je het magnetronbroodje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Pompoenpitten broodje, de lekkerste!


pompoenpitten broodje

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst augustus 22, 2017

 • Aantal of hoeveelheid: 1 broodje
 • Koolhydraten: 1,3 gr khd per onbelegd broodje (1 broodje uit recept)
 • Voorbereiding: 5 minuten
 • Kooktijd: 2 minuten
 • Klaar in: 7 minuten

Dit verse pompoenpitten broodje uit de magnetron is klaar in 2 minuten. In de oven of airfryer duurt het 10 minuten. Het smaakt echt naar brood en er gaat geen amandelmeel of kokosmeel in!

Ingrediënten

Bereiding

 1. Meng en maal alle droge ingrediënten (pitten, zaden, vezels, zout en bakpoeder) met een koffiemolentje of in de keukenmachine tot meel. De zaadjes hoeven niet helemaal fijn.
 2. Doe het meel in een magnetronbestendig schaaltje en voeg de slagroom en het ei toe. Roer alles heel goed door elkaar. Bak het pompoenpittenbroodje 1-2 minuten. Bij mij 90 seconden in de magnetron op 1000 W of tot het gaar is.
 3. Ik gebruikte een mok van Zuss Die is 9,5 cm hoog en heeft een diameter van 7 cm. Voor de oven een lagere vorm gebruiken.
  Als je een ander Wattage instelt of een andere vorm gebruikt, dan moet je waarschijnlijk de tijd aanpassen. De 1e keer zul je even moeten ontdekken hoe het bij jouw magnetron werkt.
 4. Schud het broodje direct uit de vorm op een bordje, pas op heet! Snijd er dunne sneetjes van, beleg naar keuze en consumeer onmiddellijk.
 5. In plaats van slagroom kun je ook gesmolten roomboter of bakbestendige olie nemen.
 6. OF: Neem 4 x het recept en maak 8 broodjes, type Yorkshire puddingvorm (de iets duurdere non stick is echt beter). Verwarm de hetelucht oven/airfryer voor op 175 graden. Gaar het broodje in 10-15 minuten. In de AirFryer is de baktijd iets korter, zo’n 6 minuten. Bak ze zeker niet te lang, dan worden ze te droog

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

77 reacties op “Pompoenpitten broodje, de lekkerste!”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

739 Shares
Share411
Pin328
Tweet