pompoen uit de oven

Pompoen uit de oven

Wat is er makkelijker dan een lekker bijgerecht uit de oven halen? Vandaag nóg een heel lekkere manier om pompoen uit de oven klaar te maken. Pompoen is met name geschikt voor bereiding in de oven, dan krijgt het een heel intense smaak. Wij nemen daarvoor eigenlijk altijd hokkaido pomoen, je weet wel met zo’n puntje bovenop. Die hoef je niet te schillen. Een tijdje geleden postte ik al deze pompoen. Eigenlijk volg je dezelfde werkwijze om de pompoen te ‘slachten’. Je gebruikt alleen andere kruidenolie op de pompoen. Daardoor smaakt het toch weer heel anders. Wij aten deze pompoen uit de oven bij de gevulde courgette, heerlijk!

Pompoen met vezels!

Binnenin zit de pompoen vol met grote platte zaden. (Die schraap je er makkelijk uit met een ijslepel.) Pompoenen worden al meer dan 10.000 jaar gegeten, maar zijn in Nederland pas een paar jaar bekend als groenten. De meeste mensen gebruikten pompoenen daarvoor puur als (herfst)decoratie. Pompoenen hebben een lage energetische waarde maar bevatten daarbij wel veel vezels. En die vezels zijn nu eenmaal heel erg belangrijk voor een goede werking van je darmen. Die goede werking van je darmen is essentieel voor een goede opname van energie en voeding. En dat is uiteindelijk de reden om te eten, al zou je dat wel eens vergeten…

 

pompoen uit de oven

 

Zo maak je de pompoen uit de oven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

pompoen uit de oven

Pompoen uit de oven

door Anna-Karina van Denderen
Wat is er makkelijker dan een lekker bijgerecht uit de oven halen? Vandaag nóg een heel lekkere manier om pompoen uit de oven klaar te maken. Pompoen is met name geschikt voor bereiding in de oven, dan krijgt het een heel intense smaak. Wij nemen daarvoor eigenlijk altijd hokkaido pomoen, je weet wel met zo’n puntje bovenop. Die hoef je niet te schillen.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: oven
Voorbereiden: 10 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 35 min

Voedingswaarden

3 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 3 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Kruidenolie

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Was de pompoen goed en snijd de pompoen doormidden en schraap het vruchtvlees eruit met een (ijs)lepel. Niet schillen dus. Snijd de pompoen in halve maantjes van ongeveer 2-3cm. Leg de halve maantjes pompoen op de beklede bakplaat.
  • Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie en bestrijk (met een kwastje) de pompoenmaantjes ermee. Of hussel de olie en pompoen in een plastic zak.
  • Rooster de pompoenmaantjes in de oven in 25 minuten gaar.
  • Oh, bestond er maar geur-internet!!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 228 keer, 4 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Pompoen uit de oven”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like