pompoen uit de oven

Pompoen uit de oven

Wat is er makkelijker dan een lekker bijgerecht uit de oven halen? Vandaag nóg een zalige manier om pompoen uit de oven klaar te maken. Pompoen kun je uitstekend roosteren in de oven, dan krijgt het een bijzonder intense smaak. Wij nemen daarvoor eigenlijk altijd hokkaido pompoen, je weet wel met zo’n puntje bovenop. Die hoef je niet te schillen, da’s helemaal makkelijk. Een tijdje geleden postte ik al deze geroosterde pompoen. Eigenlijk volg je dezelfde werkwijze om de pompoen te ‘slachten’, maar je gebruikt hier een heel andere kruidenolie. Daardoor smaakt het toch weer heel anders. Wij aten deze pompoen uit de oven bij onze gevulde courgette, heerlijk! Per portie 3.27 gram koolhydraten, als bijgerecht.

Advertentie

Pompoen met vezels!

Binnenin zit de pompoen vol met grote platte zaden. Die schraap je er makkelijk uit met een ijslepel. Pompoenen worden al meer dan 10.000 jaar gegeten, maar zijn in Nederland pas een paar jaar bekend als groenten. De meeste mensen gebruikten pompoenen daarvoor puur als (herfst)decoratie. Pompoenen hebben een lage energetische waarde maar bevatten daarbij wel veel vezels. En die vezels zijn nu eenmaal heel erg belangrijk voor een goede werking van je darmen. Die goede werking van je darmen is essentieel voor een goede opname van energie en voeding. En dat is uiteindelijk de reden om te eten, al zou je dat wel eens vergeten…


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

pompoen uit de oven

Zo maak je de pompoen uit de oven

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

pompoen uit de oven

Pompoen uit de oven

Wat is er makkelijker dan een lekker bijgerecht uit de oven halen? Vandaag nóg een heel lekkere manier om pompoen uit de oven klaar te maken. Pompoen is met name geschikt voor bereiding in de oven, dan krijgt het een heel intense smaak. Wij nemen daarvoor eigenlijk altijd hokkaido pomoen, je weet wel met zo’n puntje bovenop. Die hoef je niet te schillen.
4.86 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 145.3 koolhydraten 3.27 geiwitten 1.12 gvetten 14 gvezels 1.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 600 g pompoen, schoongemaakt, rauw gewogen

Kruidenolie

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Was de pompoen en halveer 'm. Schraap de zaden eruit met een (ijs)lepel, schillen hoeft niet. Snijd de pompoen in halve maantjes van ongeveer 2-3 cm.
  • Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie en bestrijk (met een kwastje) de pompoenmaantjes ermee. Of hussel de olie en pompoen in een plastic zak. Verspreid de pompoen over de beklede bakplaat.
  • Rooster de pompoenmaantjes 25 minuten of tot ze gaar genoeg zijn. (hangt er vanaf hoe dik je sneed…)
  • Oh, bestond er maar geur-internet!!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept
3 gedachten over “Pompoen uit de oven”

  1. Ik heb een vraagje over het koken van de zuurkool. Is dit echt nodig? Ik dacht dat de zuurkool alleen maar opgewarmd dient te worden

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven